Läger rapport från en helg i skidtunneln

Mora skidgymnasium Samlades tidigt på Lördags morgonen för att åka ner till den fina värmländska skidorten Torsby . Team Sunpocket åkarna var väldigt laddade inför denna första test på hur man ligger till inför vinterns skidåkning. Det började fint med en underbar film vid Gustavs dator som var mycket uppskattad. Snabbt gick då tiden och MSG Anlände till Torsby och där väntade en fin kortare runttur av den före detta torsby eleven Sara Nordahl, Där fick vi lära oss om Den berömda raggar runda, Elevhemmet för torsby eleverna och annat smått och gott.


Efter Den fina lektionen anlände vi vid vårat boende Valbergsänget som är nybyggt vi delades in i 2 bäddsrum! Alla från teamet var iallfall nöjda med boendet och Tiden gick snabbt när det var dags för det första av 4 tunnel pass för dom yngre i Team Sunpocket medan Johan och Victor skulle få vara kvar i 2 dagar till och köra i den fina Tunneln! Även fast det var helt fullt med folk var humöret på topp och varv efter varv avverkades och väldigt snabbt hade 2 timmar flugit iväg! Då var det dags att testa Maten och alla blev glatt överraskade av att till buffen så fick man glass! Hur mycket glass man ville ha! Gustav gick ju direkt hårt ut och satte ett fint glass rekord på 15 kulor på en gång! Men han lovade att imorgon skulle han ta 20 kulor utan problem. Men så blev icke fallet då han vi middagen snackade högt om norska stjärnskottet Therese Johaug och till sin förvåning får han se henne bakom sig, Gustav skriker till av förvåning och tar till flykten genom bakdörren och står struntar i glassen. Men som de flesta vet kunde inte Gustav åka därifrån utan att ha fått lite glass, så en hel buss med otåliga skidåkare får vänta in Gustav innan det bar i väg hem till Mora igen.


Bussresan hem går smärtfritt och det bjuds till och med på underhållning a la Christer Ulfbåge alias Simon Hallström, väl hemma bjuds vi på en ny överraskning då flera cyklar ligger med ramen runt lyktstolpar. Troligtvis ligger några små ettor bakom "dådet" efter tips från gamla skidgymeleven och skidkungen Emil Jönsson. En av cyklarna tillhörde en annan Sprintkung, nämligen Emil Johansson och han blev inte så glad över synen och avslutade en annars trevlig och hård träningshelg med ett inte så ovanligt vredesutbrott...



Nästa läger med skidgym - Bruks!

/ Team Sunpocket


Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag var inte sist till bussen, de var AJ. Sen vill jag också tillägga att jag hade tagit glass om inte en viss tränar peter förbjudit mig;)

2008-10-07 @ 13:07:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0