SM i Orientering

I helgen avgjordes SM i orientering i Gnesta utanför Södertälje, Medeldistans och Stafett stod på programmet. Team Sunpocket kom till start med endast en löpare: Gustav Eriksson eftersom Linus fortfarande drogs med sin skada. I fredags var det kval, Gustav gjorde ett okej lopp till en början med endast några små missar, efter 13 kontroller låg han på en 7:e plats och hade chans på avancemang till finalen. Men en stor bom på 4:e sista kontrollen sumpade chansen. Noterbart var även att Skidgyms OL kung Anton bommade bort en nästan given finalplats.

Söndagens stafett blev ett stort misslyckande för Sunpocket där Gustav sprang den andra sträckan på 8.9 km. I den väldigt svårorienterade terrängen blev det en hel del missar utefter banan, och istället för 8.9 km sprang Gustav

nästan 14 km. Han tappade ca 50 minuter på sin sträcka.

För att sammanfatta orienteringshelgen kan vi väl säga att man lär sig av sina misstag, så passa er nästa gång!