Team Sunpocket i Grönklitt

Dagen började som vi nämnde igår startade med ett rullskidspass från Mora upp till Orsa Grönklitt. Det var hetsigt i början men Sunpocket åkarna radade upp sig i täten redan från början då det var sex stycken av dem som låg i topp och drog upp tempot. Men Gurra som igår hade väldigt otur i Worms turneringen hade lika otur idag då han redan efter fem minuter bröt stavspetsen och var tvungen att stanna och byta. Istället för Gustav så var det en annan team åkare som gjorde det första rycket, det skedde redan efter 8 minuter och det var Simon som stod för det rycket, de flesta trodde att det bara skulle hålla i någon minut, men Simon fick med sig Robin och Tobias som tillsammans med Dalle lyckades hålla ifrån hela vägen. Först upp till Grönklitt var Simon som dunkade på i de tuffa backarna. En bit efter täten fanns fyra stycken till Sunpocket åkare, Johan, Victor, Emil och Jesper, de höll ihop under större delen av passet, men på slutet visade Emil och Jesper att de hade lite krafter kvar och de fick en lucka till de övriga två. Johan och Victor tog det lite lugnare på slutet för att spara lite på krafterna tills eftermiddagspasset.  


Efter en välbehövlig lunch var det äntligen dags för dagens höjdpunkt för åkarna, besöket i björnparken. Förväntningarna var väldigt höga, alldeles för höga skulle det visa sig. Den största besvikelsen var nog Peter "den store" som skulle vara en gigantisk best, men väl där för att se han var det inge märkvärdigt alls. Simon som kommer från de björn täta skogarna kring Idre sa: hemma finns det björnar som är bra mycket större än den där, den där skulle knappt betraktas som stor hemma. Vissa tyckte att det var ett skämt att kalla honom för Peter "den store", men vem vet det kanske inte var själva storleken på björnen de syftade på utan bara en viss kroppsdel. Något som var allt mer intressant att kolla på var några björnungar som brottades, det såg väldigt gött ut att krama på de små nallarna, men även här kommenterade Simon: sådana där små är ju ingen match, de tar man ju ner med ena armen bakbunden. Vilket de andra hade mycket svårt att tro, men vi vet ju aldrig vad de lär ut i skolorna kring Idre.


Efter besöket i björnparken var det återigen dags för träning, nu var det stavgång som gällde och en backe som tog cirka 5min var det som skulle averkas fem gånger. Starkast på detta pass var Gustav "turbo" Nordström, eller han var kanske inte snabbast upp men han drog ifrån rejält utför backen. Andra som visade tendenser till form var främst Victor som de två sista gångerna han skulle upp körde löpning hela vägen, tätt bakom Victor fanns även Johan och Gustav som gick tillsammans med Victor de tre första för att sedan gå tillsammans med en tilldagen urstark Mikael Sandgren. Gustav och Mikael fick de båda sista gångerna en lucka till Johan vid halva backen kvar, men Johan vägrade vika ner sig och kom ikapp i sista branten båda gångerna. Även Simon och Jesper som är vana med branta backar såg starka ut. Nöjda och belåtna joggade alla tillbaks till värdshuset för att byta om för att sedan åka hem till Mora.


Imorgon väntar ett riktigt långpass, det består av cykel, rullskidor skate och löpning. Det är planerat att de skall ta ca 5 timmar, det startar även denna dag vid Skidgym kl. 09.00 för att börja med cykel upp mot Evertsberg.  Det ryktas även att vissa inte tycker att detta är nog med träning och därför kommer köra innebandy senare under kvällen.




/ Teamet

Kommentarer
Postat av: Emil

partisk skribent:P

2008-09-06 @ 22:32:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0