Multipass!

Dagens pass började med cykel upp till Oxberg, man märkte direkt att det skulle bli ett hårt tempo då det kom små ryck hela tiden, så höll det på under hela resan och väl framme vid Oxberg var det dags för spurt, Johan drog igång spurten och han trodde han hade koll på de andra då plötsligt Axel Svedlund kom från ingenstans och spurta ner Johan. I Oxberg byttes det snabbt om till pjäxor och drog iväg på skate skidorna, målet var Evertsberg men för att göra passet längre drog vi förbi Wäsa först, en väg med mycket backar och de sista 8kilometerna var det i princip slakmotta hela vägen fram till Evertsberg. Det var Johan som tog täten på rullskidorna och tättbakom sig hade han Gustav och Robin, det var fortfarande ett högt tempo som hölls men nu var det ett jämt högt tempo utan några ryck. Den ända fartökningen kom i den sista rejäla stigningen och den kom från Johan som ville skaka av sig de andra innan Evertsberg, några släppte men det fanns folk kvar när det drog ihop sig igen för spurt, men det var ingen som hade krafter nog för att kunna passera honom.


 Väl i Evertsberg fyllde vi på med lite godis och annat gott samt fyllde våra vätskebälten. Nu var det löpning cirka 15 kilometer var det som väntade, och alla visste att det skulle bli tufft då de ökända Lundbäcksbackarna väntade under slutat av turen. När vi börja löpa hade vi vart ute i 2 timman och 30 minuter, det började relativt lugnt men efter en 30 minuters löpning började Johan trycka lite extra för att möjligtvis få de andra lite slitna inför "backarna". De flesta hade inga större problem med farten och väl framme vid Lundbäcksbackarna var vi ett gäng på 6 stycken, Johan Eriksson och Gustav Eriksson från Sunpocket och sedan Gustav Nordström, Carl Magnusson, Mikael sandgren och Anton Enberg. Det var även här Johan som försökte i början av backen men Anton sprang snabbt ikapp och även ifrån honom, Gustav och Gustav gjorde honom sällskap och de var tillsammans ända upp till toppen, en bit efter kom de andra 3 tillsammans och försökte nu jaga ikapp de framförvarande. När det vankades spurt var alla 6 åter samlade och det var en aning avvaktande för en stund, då Johan satt in stöten, det var ingen som ville ta rycket men tillslut gav sig Gustav Eriksson av efter Johan, men lönnlöst då Johan redan hade en för stor lucka och lyckades vinna även denna spurt.


Nu var det åter dags för cykel, nu återstod det bara en knapp timmes cykelåkning, det var ett jämnare tempo denna gång och inga ryck gjordes. Efter cirka 15 minuters cykelåkning fick formstarke Johan problem med sadeln som var för låg, han var tvungen att stanna till och det utnyttjades av 3st andra åkare som höjde tempot och fick en lucka till den resterande klungan, de tre i utbrytningen var Gustav Nordström, Mikael Sandgren och Gustav Eriksson, de körde mycket smart och byttes av hela tiden för att hålla et så högt tempo som möjligt. I gruppen bakom var det främst Johan som fick stå för farthållningen, men han byttes av ibland men då farten sänktes igen var han tvungen att upp och dra igen, det var ingen bra taktik skulle det visa sig, när det återstod cirka 3 kilometer stumnade han helt och vart ifrånkörd av 5-6 stycken.  Väl tillbaka så stannade klockan på cirka 4timmar och 50minuter.


De flesta skulle säkert känna att det skulle vara nog för dagen, men det fanns vissa som inte kunde få nog idag och det var bland annat några från Sunpocket, Johan, Emil, Simon, Gustav och Robin. De drog ihop ett gäng innebandy sugna killar för att köra en match. Och de fick oväntat motstånd då några tidigare Skidgymselever var med, Martin Johansson, Joakim Engström, David Frisk och Mattias Argårds. Lagindelningen vart såklart IFK Mora mot skidgym, då de tidigare eleverna fick med sig Mikael Sandgren. Matchen började rätt lugnt men tempot kom igång och målen rullade in, första matchen vann skidgym med 8-6. Inför den andra matchen värvade Mora över Simon Hallaström då Jocke Engström utgick pga skada. Den andra matchen spelades först till 5 mål och värvningen av Simon visade sig var mycket bra då Mora fick en kanonstart då de snabbt tog en 4-0 ledning, men skidgym etablerade sitt spel bra med Gustav "turbo" Nordström som spelmotor och lyckades gå ikapp till 4-3, men oturligt nog blev det förlust då de turligt stänkte in ett avgörande mål. Dagens vinnare i innebandyn var då alltså Simon som var med och vann båda matcherna, han var även dagens målkung med 5 mål.



/ Team Sunpocket


Kommentarer
Postat av: Linus

5 timmar.. hur orkar ni?

2008-09-09 @ 13:02:38
Postat av: dalle

fan när blir det fotbollsmatcher i idrottshallen?

skulle vara fint med längd mot skidO snart :D

2008-09-09 @ 17:28:28
Postat av: Team sunpocket

Ja, det vore fint:) det måste vi börja med, efter styrkan på måndagar kanske som förut?



/ Teamet

2008-09-09 @ 17:34:19
URL: http://teamsunpocket.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0