Fjälltopps Helgen

I slutet av påsklovet anordnades Fjälltopps helgen i skidparadiset Bruksvallarna. Sunpocket kom till start med åtta åkare, Robin, Simon, Gustav, Emil , Jesper, Johan, Mikael och Victor. Tävlandet inleddes på fredagen med fjällsprinten.
Team sunpocket åkarna trivdes bra i det ganska blåsiga fjällvädret nedan kan ni se åkarnas prologtider:

14:e Mikael Sandgren 2:00:13

Inför finalerna kastade Victor in handduken p.g.a sina ryggproblem. I kvartsfinalen åkte Jesper Robin och Mikael ut. Simon tog sig till B final där han blev 2:a och slutade alltså på en 8:e plats. Gustav överraskade och tog hem seger i H17-18 där en besviken sprintkung "bara" tog en 3:e plats. I H19-20 tog Johan en seger som vanligt i sprint sammanhang. Robin blev 17:e Jesper 16:e Micke 17:e och Victor 29:e

På lördagen var det dags för Fjälltoppsloppet som mätte 26 km. Vi ställde upp med nästan samma åkare endast Emil avstod, han langade istället dricka uppe på fjället.

I H 17-18 klassen var det promenad fart bort mot Ramund med mycket fall och mycket stavbrott som följd
en vanlig fras i ledet blev "stav,stav!!!"
Eller som Daniel svensson ifk mora uttryckte sig "ge mig en stav ditt jävla pulver!"

När tätklungan kom mot ramundberget så splittrades den upp i 2 klungor och Gustav och Simon hängde med den första medans Robin hamnade mittimellan första och andra klungan och Jesper låg i andraklungan och myste. I långa backen skruvade Emil Linell upp tempot ytterliggare men uppemot toppen gick Gustav upp i tät och splittrade fältet ytterliggare och fick en lucka som han höll de sista 10 kilometrarna in emot mål tack vare pigga ben och bra skidor. Simon drog en vurpa utför och åkte då in på en 5:e plats, som dock kunde ha varit bättre utan den dära försmädliga vurpan. Robin och Jesper följdes åt ända in på upplpppet där Robin drog det längsta strået och åkte in på en hedersamm 28:e plats och Jesper en 29:e plats.

I H19-20 körde Johan på hårt bort mot ramundberget och hade en lite lucka när klättringarna uppåt fjället började. Tyvärr så gick Johan nog lite väl hårt och fick det tyngre uppe på fjället och in emot mål han slutade på en 30:e plats. Victor gjorde en hyfsad insats och gled imål på en 17:e plats men vi vet att i sina bästa stunder kan han göra betydligt bättre lopp, Mikael åkte in starx efter Victor på en 19:e plats. Mikael gjorde en stabil instas med tanke på sina två stavbrott.

Söndagen bjöd på Knallecrossen, ett utförsrace ifrån fjället där de 5 bästa i varje klass går vidare till skicross. I H17-18 gick hela 4 stycken sunpocket åkare vidare, Robin med sin vanliga otur placerade sig på den tunga 6:e platsen . I den äldre klassen gick ingen av åkarna vidare, men det kan vara förståligt då man mötte seniorerna där segraren hette Petter Northug. I skicrossen gjorde inte Emil någon besviken och åkte in på en säker förstaplats. Tvåa blev Gustav fyra Jesper och femma Hallström

Nu tackar många för sig denna säsong men kommer att komma tillbaka starkare än någonsin till nästa säsong, endas Emil och Gustav har en tävling kvar i i norge nästa helg.