Sammanfattning av säsongen

Ja då var denna säsong över och dags att sammanfatta den lite. Det har vart ett bra första år för teamet. Räknade lite på det och kom fram till att vi tagit 12 stycken pallplatser om man ser till Vattenfall Cup, JSM och inte minst Emils silver på sprinten under Juniorlandskampen i Norge. Det står högt som en av de största prestationerna av teamet under säsongen. Emil har även två stycken andra placeringar med sig från cupen vilket som får ses som okej, även fast säkert Emil inte är helt nöjd med det och säkert hade hoppats på i alla fall en seger. Men han kan trösta sig med sin kanonprolog nu sist i bruksvallarna då han var snabbast av alla Sunpocketåkare och slog självaste Petter Northug, vilket är en bedrift i sig.


 En annan sprintkanon i teamet är Johan, som i år har vart tuff mot konkurrenterna och vunnit varenda sprint som har gått av stapeln i Sverige, hans enda miss i år kom ju då det absolut inte skulle kommit, nämligen under JVM då en finne körde över skidorna på honom och ett fall var oundvikligt vilket gjorde att det vart slutåkt för Johan denna gång, vilket var en mycket stor miss för honom då det var det stora målet för säsongen.


Sen har vi mästerskapsåkaren Victor som alltid verkar få till formen när det nalkas SM, denna gång vart det inte lika framgångsrikt som året innan, men en bronspeng på inledande distansen 10km klassiskt och stafettguldet tillsammans med Anders Solin och Calle "balle" Halfvarsson måste ändå ses som riktigt bra. Sen har han inte riktigt fått till något topplopp i cupen i år men han har en hel del topp 10placeringar vilket är riktigt bra, Victor har dragits med ryggproblem under stora delar av säsongen vilket säkert gjort att han inte kunnat pressa det där extra som behövs.


Den värst drabbade är väl Gustav som inledde säsongen bra i Skellefteå men tvingades bryta då han var i ledningen, pga. krampade i röven. Men han kom tillbaks starkt och var tvåa dagen efter på sprinten. Han har sedan haft några okej lopp, men vart sedan sjuk och missade bla. JSM. Men avslutade säsongen mycket starkt då han först i Piteå var fyra och trea på de tävlingarna och sedan i bruksvallarna vann både sprinten, distansen och utförskörningen, men fick sedan vika ner sig på skicrossen, men Gustav visade att han blir riktigt farlig till nästa säsong.


Sen har vi ju "skidskytten" Simon som lyckades få till ett riktigt topplopp uppe i Östersund då han var med och drog klungan som jagade och sedan körde ifrån och nästan ifatt segraren Simon Sveder. Det där med dubbeljakt verkar vara Simons melodi, för även under JSM fick han till ett bra lopp då han slutade fyra. Annars har Simon satsat lite mer på skidskyttet denna säsong, och han vart bl.a. uttagen att representera Sverige under Ungdoms OS.


Med så mycket topp prestationer så är det lätt att de andra kommer i skymundan trots mycket bra prestationer.  Vi har bl.a. Micke som har radat upp placeringar kring 20 och inte riktigt har fått till något topplopp som skulle kunnat förbättra placeringarna mycket.


Nu väntar en lättare period av träning och då hoppas vi hinna med lite mer grejer med teamet och vi skall även försöka uppdatera här lite oftare.


Kommentarer
Postat av: Roberto

BRA KÖRT I VINTER GRABBAR!

2009-04-28 @ 23:08:57
URL: http://skidsport.com
Postat av: Elin

Bra kört! ni är bäst:D

2009-05-01 @ 01:52:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0