Sunpocket i Östersund

Den andra deltävlingen av vattenfall cup avgjordes i helgen. Hela teamet var på plats (förutom Linus som var på skido i Vansbro). Lördagens tävling var en pursuit (skidbytartävling) på 20km.

I H17-18 stod Gustav först i starten då han är rankad som den bästa åkaren i Sverige, Simon stod även han långt fram i fältet. Start skottet small av och Emil drabbades genast av hybris och gick nästan upp i ledning, en placering han inte riktigt höll hela vägen.  Efter att Simon Sveder gjort en riktigt bra klassisksträcka kunde han gå ut i en klar ledning. I klungan 10s bakom låg både Gustav och Simon. Gustav som redan hade spytt 2ggr kunde inte riktigt kännas igen i den fria tekniken och åkte in på i hans ögon mätt kass 7e plats. Simon "Halli" Hallström visade upp form han inte visat sedan stordagarna han hade säsongerna 02-03, 03-04. Halli ryckte från klungan och tog upp jakten på Sveder, han kapade sekunder men de räckte inte riktigt. OS-klara Simon gled in som mycket nöjd 2:a, 3sekunder efter. Långt bak i fältet kämpade Emil och Tobbe mot varann, en kamp som Emil vann. Tobbe var nöjd med loppet då han fick sin klart bästa placering. Bornys form är uppgående.

I klassen H19-20 stod Johan och Viktor på startlinjen, laddade. Johan satte färg på loppet med ett idiot ryck som spräckte både han och fältet. Han kom dock igen och hade bäst skidbytar tid på hela dagen. Något han var mycket nöjd över, mer behöver inte skrivas om Johan. Viktor såg stark ut som vanligt men räckte inte riktigt hela vägen. Efter att ha dragit som 5a blev han från spurtad och slutade på en 7e plats. Han var besviken vid målgång men efter en skön kväll och natt var Viktor nöjd... I Gällivare skiner alltid solen.

Sprintkanonen Halli överraskade alla utom sig själv då han åkte in på en 12e plats i sprintkvalet på den tunga sprintbanan i östersund. Jarlarna Gustav och Emil kände sig sega och blev 11a respektive 9a i prologen. Gustav ramla i sin kvart och åkte ur, han var positiv över helgens tävlande. Emil tog sig lätt vidare till semin, där fick han kämpa hårt men kunde ta sig till final. I finalen dominerade spölands Simon Persson. Kampen om andra platsen var mellan K-J Westberg och Emil. Emil hittade nya krafter och kunde spurta ner K-J. Han slutade som mycket nöjd 2a, helt utpumpad. Två andra platser till 16A!

Sprintkungen Johan kom på en andra plats i prologen. Viktor åkte in på en "stark" 19e plats, helt uttömd... Johan tog sig enkelt till final där han visade att han är den i särklass bästa junior sprintern i Sverige. Tiden får utvisa om han även är världens bästa. Biljetten till Frankrike och JVM måste vara säkrad. Grattis Johan!

Maria Nordström Gävle vann D17-18 där en snubblande Christina Lövald Hellberg åkte in på en ny fjärdeplats.

Teamet kunde åka hem till mora med hedern i behåll! 3 pallplatser och en hel del topp tio placeringar. Alltså en fjärde del av alla pallplatser i Herrjunior klasserna.