31/8

Hej en uppdate från mig!
Jag var in på sjukhus besök (igen) för att göra ett nytt cykeltest, Den här läkaren tyckte att jag hade kondition som var lite sämre än en svensson så det tyckte han var helt ok? Har ju iallfall gått från pensionär kondition till lite sämre än svensson...
Han föreslog iallafall att jag skulle vila till våren och hoppas att det bara går över? yeah right att jag inte ska kunna få träna på ett år!
Han började iallfall prata om lite skidor fast han visste inte mycket.. Dock började han prata om en viss Gustav Eriksson. (kändis gurra?)
Får se om jag börjar spela fotboll som ett slags lättare träning för att se om jag blir nå "friskare"
trött på den här skiten nu!
bea-S-shirt
En inskickad Fan bild!
// Bornström

Race

Igår genomförde vi Kalkbruksracet på Mora Skidgym, ett skate test på ca 6km.

Simon, Jesper och Gustav var teamets represetanter under racet. Racet genomförs med heat, 4st i varje.

Första heatet hade dagens snabbaste tider och allra snabbast var Gustav med 16.24 följd av Simon på 16.34. Det blev alltså två Sunpocket-åkare i topp. Trea och fyra var K-J Westberg och Danne Svensson på 16.46 respektive 16.56. Alla var tillsammans tills det återstod 800meter sedan drogs farten upp av Simon och sedan av Gurra, det är en tuff avslutning av loppet så med stumma ben kan sekunderna rinna iväg fort...

Så även för Jesper som öppnade hårt och stumnade lite på slutet...

Mer träning väntar!

/ Simon och Gustav

Laktat och löpning

Tjena!

Idag körde jag som sagt laktattest på morgonen, det gick ganska bra tycker jag och laktatkurvan var possitiv. Den största överaskningen var nog att jag hade gått upp 6kg muskler? över sommaren. Eftermiddagspasset blev en löptur på 1.30 timme. Imorgon är det långpass i tunneln som gäller både skate och klassiskt. 

Idag fyller även Micke i teamet år så grattis till han!

 

/Simme

Vilodag

Tjena!

Idag fick det bli en vilodag eftersom jag ska köra laktattest imorgon och på tisdagar är det som alltid 2 pass så på kvällen är det ett löp/spänst pass tror jag. Jag har också anmält mig till en löptävling i helgen i Sandviken, måste ju börja finslipa på löpformen tills lidingöloppet som är om 3 veckor om jag inte har helt fel. Ikväll blir det fångarna på fortet och fika med lite folk, trevligt!

Vi hörs! /Simme

Tunneln

Hej!

Det blev som jag sa igår ett lungt pass på 2 timmar skate i tunneln idag, som sällskap hade jag Wassberg. Det var första gången i tunneln på länge så det gick bra tycker jag annars kan det ju lätt bli lite långtråkigt. Föresten så har dom satt in radio i tunneln så det blir lite roligare varefall!. Imorgon ska jag ta en vilodag och förhoppningsvis får jag köra laktattest på tisdag.

Slänger in en rolig bild


/Simme

Löpning och rullskidor

Tjena!

Imorse när jag skulle ta cykeln ner till skolan för det tänkta cykelpasset fick jag ett sms att cyklingen var inställd pga regn. Så istället för cykel blev det en löprunda på 2 timmar efter det blev det en snabblunch och sen 2 timmar stakning. Nu har jag precis duchat och sitter och vilar i soffan. Ikväll blir det pizza och film med mina babes Anna och Malin!. Får se om det blir nån träning imorgon men förmodligen blir det ett lungt pass i tunneln.

Ha de gött /Simme


Löpintervaller och middag

Hej!

Eftermiddagspasset blev löpintervaller a´la 15-15sek vi körde 46st så det blev ett bra pass! Efter träningen var vi till Shalströms gården och åt middag med skidgym, riktigt smarrigt. Imorn väntar en dag med enligt tränarna mycket träning så vi får se vad det innebär det är varefall cykel och rullskidor som gäller. Nu kollar jag lite på finnkampen, och så ska jag tydligen bjuda på fika nu så jag får väl ta tag i det!.

Vi hörs /Simme 

Crosspass

Tjena!

Idag har vi dragit igång en 2 dagars kick off här i Torsby. Vi började dagen med att springa 1.15 för att sen ta på oss rullskidorna och köra 1.45 så totalt 3 timmar. Jag kännde mig riktigt stark i början på rullskidspasset men efter ca 1 timme så blev vi omkörda av en skidbuss som Janjons hoppade ut ur och påstog att jag hade hennes rullskidor, och så var det ju också jag hade kört med hennes 2:or istället för mina 3:or så efter bytet var jag inte alls lika stark! Nu ska vi snart ha lite samarbetsövningar och sen blir det löpintervaller kl 16.00.

Ha de /Simme

26/8

Hej kära blogg läsare!
Efter att ha suttit inne hela dagen och väntat och väntat så kom äntligen regnet klockan 17 så jag kunde ge mig ut och träna! Jag har hört att man blir en bättre skidåkare av att träna i regn, (?) Så därför var det med glädje jag öppnade dörren och gav mig ut i det piskande regnet!
En timme senare är jag blöt kall och inte ett dugg glad!
Därför satte jag ihop den här filmen för att ha något att göra...
På återseende!
//Bornström

NHL

Tjena!

Idag blev det ett löppass på 2 timmar för mig på morgonen sen lunch och efter det en kostföreläsning. Nu sitter jag och lirar NHL med Wassberg och inväntar nollningen som är kl 7 ikväll. Imorn och lördag ska vi ha ett kick off läger med skolan så det ska bli skoj.

Tack och hej /Simme

Träning i Mora!

Tjena! Läget, här är det lugna puckar!

Har nu varit i Mora i två dagar efter att ha varit i Falun och fixat med min ny lägenhet! Medans de andra i teamet började i skolan på måndag börjar jag nästa måndag på Idrottstränarprogrammet med inriktning mot prestation! Så just nu är jag i mora och tränar järnet med Gustav och Hallström.

Igår körde vi sprintintervaller på Hemus med kval, kvart, semi och final. Vi dunka runt banan på ca 3.40 och känner av det lite i överkroppen idag. Westis och Enberg var också där var hjälpryttare.

Idag körde vi ett skate pass A1 med impulser. Vi körde broarna runt och snurrade några varv på Hemus i det härliga vädret...noot. ;)

Nu väntar pannkakor tillagat av nollorna. Det verkar inte gå alltför bra, men man får ju hoppas det smakar bättre än det ser ut. :)

Dagens citat: Ta mej,ta mej. av en nolla tjej som var helt desperat och ville göra pannkakor till oss :P Då hon inte uppfyllde kriterierna med MVG i hemkunskap och för att få vila öronen valde vi en annan tjej./ Micke med hjälp av Halli och Gurra!

Hovfjällsrace

Hej!

Idag körde vi hovfjällsrace på morgonen eftersom det regnade hela dagen igår så var asfalten ganska blöt och med andra ord inget kononföre för några rekordtider, men jobbigt var det varefall! Jag körde upp på 29.35 så ungefär 2.15min från mitt pers. Snabbast för dagen var Jack som åkte på 29.00. Efter det så var jag på två lektioner sen körde jag lite styrka med Wassberg och nu har jag precis ätit middag. 

Trevlig kväll /Simme 

Regn

God kväll!

Nu har jag vart ute på ett kort och lugnt rullskidspass i ösregn och snålblåst så inget kanon väder precis men vi snurade varefall runt i 1.15 uppe på rullskidsbanan. Imorn väntar hovfjällsrace på morgonen ett race på rullskidor ca
7km uppför. Nu ska jag äta lite mat och sen kolla på fångarna på fortet!

Vi hörs /Simme

3000m och styrka

Hej!

Nu har vi kört styrketester och 3000m och jag hade väl ingen lysande dag precis. Det började med att den nya tränaren dömde bort alla mina i brutalbänken, hon gillade tydligen inte min teknik. Sen efter det var det 3000m där jag sprang in på blygsamma 9.40 drygt 25sek från mitt pers så det är jag inte speciellt nöjd med. Nu ska jag dra ner till skolan på nån lektion sen blir det rullskidor på kvällen!

Ha de gött /Simme

Första dagen

Tjena!

Nu har jag avverkat första dagen på mitt 4:e år här i Torsby. Vi slapp varefall lektioner idag det var bara träning, en 2 timmar cykeltur blev det med en snitthastighet på 28.8km/h enligt min nya garmin klocka:) imorn väntas det 3000m och styrketester undra om man slipper tjejdäng på styrka i år, förmodligen inte! nu ska jag sova så jag återkommer mer resultaten imorgon. 

God natt /Simme 

Coopertest

Idag Måndag blev det en hård öppning på skolåret med ett Coopertest start 9:30 på Prästholmens IP.
Föruttsättningarna var bra och det blev ganska bra resultat.

K-J Westberg var snabbast av alla och vann på 9.15. Danne Svensson kom tvåa på 9.33. Sedan hittar vi teamets representanter idag på 3:e och 4:e plats. Simon H sprang i mål på 9.38 och slog Jesper i spurtensom fick tiden på 9.40. Johan Eriksson kan inte hålla sig borta från Mora, han har tyvärr inte fått något 5:e år..;) Men han var med och sprang stax över 10min.

I eftermidda väntar mer träning i form av Inspark för Mora skidgym. Kramp-Gurra körde stakintervaller.


Läget?


Tillbaka i Torsby

Hej!

Nu har jag precis flyttat in i lägenheten i torsby igen och imorn börjar skolan igen, fast jag tror inte vi har några lektioner utan bara träning, ett cykelpass har jag hört rycktas om. Nu ska jag ta och packa upp lite väskor och sen beställa en pizza! Föresten fyller Gurra år idag också så grattis till han!.


Ha de gött /Simme

Vasastafetten

Läget?
Tjena alla sunpocketdiggare!
Här i Mora är det lugna puckar efter en nice dag i löparspåret mellan sälen och mora.
Micke imponerade på sin sjunde sträcka trots skadekänningar i ett knä och satte PB med 15sek och blev 3:a på 17.08 för IFK Mora. Samma sträcka sprang Simon H fast ännu snabbare med 16.28 och vann sträckan klart för Idre Fjäll!
I laget avslutade sedan Jesper med ett starkt lopp trots att laget tappat pallplatsen efter Kramp-Gurras 9:e sträcka.. han slutade 3:a på sträckan vilket var bra med tanke på ett läger i benen och en känsla att det fanns mer att ge.
Sunpocket åkararna(Idag Löpare) ser redan fram mot nästa år och ska putsa tiderna från dagen ytterligare!
Borny hälsar!

Vasastafetten

Hej!

Idag har som jag skrev igår 5 av åkarna i teamet sprungit vasastafetten. Det blev lite blandade resultat och Idre fjäll med Jesper, Simon och Gustav i laget slutade på en 6 plats i herrklassen och ifk mora med Micke i laget slutade på 13 plats också dom i herklassen medans mitt domnarevt hamnade på 4:e plats i mixklassen och 17:e lag av alla. Jag sprang sträckan mellan evertsberg och oxberg en sträcka på 15km som var ganska svårsprungen idag pga av att det bitvis var väldigt blött men jag sprang varefall på 55.47 så jag var 9:e snabbast av alla på sträckan så det är jag nöjd med, men känslan i löpningen var ingen höjdare kännde mig stum i benen redan från start men jag kunde ändå hålla en hygglig fart, men det beror väl på att jag precis vart på läger så formen är inte riktigt på topp. Men jag hade det varefall inte värst i teamet Gurra fick kramp efter 2 km och han kommentar efter loppet var att han bara ville lägga sig och grina när han hade 8 km kvar! Nu ska jag åka och köpa lite godis till kvällen och sen åka hem till Lindstedt där det bjuds på grillat.

                                    Kramp gurra :)


Ha de fint /Simme

Tennis

Hej!

Idag var det sista dagen uppe i Idre för den här gången så det blev storstädning av stugan som vi skulle ha lämnat kl 10 men vi blev lite sena så vi kom ur kl halv 3 men det är ju lugna puckar eftersom halli jobbar på Idre fjäll. Vi blev sena eftersom vi idag körde Sunpocket open i tennis med först gruppspel och sen semifinaler och final. Det blev Jesper och Emil i finalen där Jesper kunnde vinna enkelt. Imorgon väntar vasastafetten för alla i Teamet utom Bornström som kommer följa den från "läktarplats". Så nu sitter vi i Jocke Lindstedts lägenhet i Mora där vi ska bo i natt.

Här kommer resultatet från tennisen:

1:a Jesper
2:a Emil Johansson
3:a Simon och Simon (bronsmatchen ställdes in pga tidsbrist)
5:a Bornström
6:a Gurra
7:a Daniel Svensson

Jag och Gurra på stavgången i tisdags


/Simme

En film från dagens två pass!


Sista dagen

Tja!

Nu har vi avklarat alla pass på lägret. Dagen började med löpintervaller (4*3min + 8st 70-20) på morgonen och sen stakning 2 timmar på eftermiddagen. Vi kommer lägga upp en film från dagen innom en snar framtid så ni får se hur hårt vi kör!

/Teamet

Lägret i Idre, Intervaller

Måndagens vackra väder var idag försvunnet, Nu blev det upp till bevis för Team Sunpocket åkarna!
Löpning

Hej!

Nu har vi avverkat mer än halva lägret här uppe i Idre och idag började vi med Löpning 2.30 timme uppe på fjället där vi var upp på Städjan. Tyvär var inte vädergudarna med oss idag utan det blåste storm och regnade. Nu blir det lite vila innan eftermiddagens pass som är rullskidsintervaller uppför Idre fjäll, 8 min intervaller tror jag det blir.

Här kommer lite bilder från dagens pass:
Team sunpocket i idre!
Stavgångsintervaller

Dagens första träning blev ett fint stavgångspass i Idres fina slalombackar. Vi körde fyra minuters intervaller,nedan kan du se lite bilder från passet.

Sunpocketläger dag 1

Alla har nu anlänt till Idre fjäll för ett 5-dagarsläger tillsammans. Första passet åkte vi mot grövelsjön för att sedan vända och åka upp mot Idre Fjäll. Passet tog 2:15.

På eftermiddan njöt vi av sommarvärmen på Idre Fjäll med glass och minigolf. Sedan drog vi ut på andra passet som började med löpning på 1h och avslutades med fotbollsmatch med Idres Old Boys nere på Smijolet.

Imorn fortsätter lägret med stavgång på förmiddagen.

/ Teamet

Pre camp

Nu är två av teamets medlemmar på plats i stugan på Idrefjäll. Vi kom upp vid sex tiden och käkade lite sen har vi hunnit med att spela lite tennis där det idag bjöds på skönlir av högsta klass. Sedan hälsade vi på Simon vid sporthallen där han sommarjobbar. Där köpte vi varsin rejäl glass för liten penning ni skulle sett dom andra barnens avundsjuka ansikten då vi kom med våra monsterglassar. Vi kan rekomendera glass gubben Simon ! Vi hann även med en sväng i spelrummet och lekrummet, nedan kan du se lite bilder från pre camp


Tåget

Tja!

Nu sitter jag och Borre på tåget på väg upp till Mora och vi har just åkt igenom Rättvik och börjar så smått närma oss Mora där det förmodligen blir en pizza på järnvägskisoken! Sen blir det nog en uppesittar kväll vid tv´n om jag känner Borre rätt. 07.30 imorn bitti styr vi skytan upp mot Idre så vi kommer förhoppningsvis hinna med två pass imorn. 

Ha de gött /Simme 


15/8

Hej kära läsare!
Ännu en strålande dag ute! Hoppas vädret kan hålla i sig ett tag till!
Till skillnad mot Simme tar jag en vilodag idag eftersom Team Sunpockets läger i Idre börjar imorgon!
För att förkorta resdagen imorgon så tar jag och Simme tåget upp till mora snart och övernattar där innan vi tar oss upp till Idre!
Vi hoppas bjuda på roliga och intressanta inlägg från lägret!
Vi hörs
// Bornström

löpintervaller

Hej!

Dagen till ära har jag vart ute på ett löpintervallpass med Jocke, det blev det gammla vanliga 70-20 så de var nice! det var ju mitt första intervallpass på länge så det gick väl lite småsegt men det kommer nog. Nu ska jag åka och jobba och sen bär det av mot Mora där jag och Bornström ska tillbringa natten.

Vi hörs /Simme

Jobb och träning

Tjena!

Nu har jag precis avverkat 1.30 timme rullskidor med Bornström i det fina vädret. Har även hunnit med att jobba mellan 10-17, synd bara att man alltid ska jobba när det är fint väder. Nu blir det grillning för min del sen väntar jobb imorn också, ska försöka klämma in ett löpintervall pass innan jobbet imorn. Sen direkt efter jobbet så åker vi upp till Mora och sover där tills på måndag morgon då vi åker upp till Idre för sunpocketläger!.

trevlig kväll /simme

14/8

Listan som visar att vi inte är stor bloggare!* Din statestik kurva är exakt den samma som din humörkurva

*Istället för att betala när du är på Ica så erbjuder du kassörskan lite gratisreklam på din blogg.

* När du är utomlands måste du till Starbucks för att få en bild på dej & muggen. trots att du inte dricker kaffe.

*Halva din umgängskrets består av folk du "träffat via bloggen". När ni umgås sitter ni brevid varandra knappar på varsin dator och skriver ett inlägg om hur kul ni har tillsammans.

* Så fort någon plockar upp en kamera på stan tar du förgivet att det är dig de vill fota. Du blir jätteförolämpad när de ber dig flytta dig eftersom du " Skymmer sikten"

*Du hörde något om att bloggare kanske skulle beskattas. Många blir upprörda men du förstod inte varför. Det är väl kul att få en skatt? Juveler, guldmynt & sånt?

*Hälften av kläderna du har , har du inte köpt själv utan de har bara skickats hem till dig. Du säljer det på din årliga bloppis. För pengarna åker du till kreta.

*När taxichauffören frågar om din adress anger du din bloggadress.

*När du ska till tandläkaren så beskriver du det i bloggen som " ett hemsligt projekt som jag tyvärr inte kan skriva om just nu"

* Om de vistar sig att uppkoplingen inte funkar som den ska under semestern så överväger du att åka hem.


bilder

God kväll!

Här kommer några bilder från dagens pass
/Simme

13/8

Fredagen den trettonde ja vad ska man säga ?
Ot urs dagen och ja jag kan väl bara hålla med...
Dagen började iallfall med klassiska rullskidor med Simme i 1,20(?)
Sedan åkte vi hem till mig åt en hastig lunch, åkte för att spela minigolf i romme men jag hade blandat ihop det så dom öppnade inte förren 5 när jag trodde dom öppnade 2...
Så vi åkte vidare till Sportfältet och deras "Proffs" minigolfbana!
Den visade sig aningen för svår för oss amatörer och inget banrekord idag direkt...
Rekordet var 31.. Simme fick 63 och jag själv blygsamma 68 .. Stryk idag igen alltså, Nerverna håller inte riktigt måttet..
Får hoppas att jag kan få revansch i någon tennis match istället!
// Bornström

Äntligen

Hej!

Nu känns det äntligen bra i halsen igen så jag tänkte sticka ut på ett lungt rullskidspass med Bornström på högst 1.30tim. Bornström var även sugen på minigolf idag igen så jag får väl åka och slå han idag igen kanske! Men nu ska jag sticka ut återkommer efter passet hur det har gått och kanske nån bild.

/Simme

12/8

Hej bloggen!
Som ni kan läsa nedanför var det ju alltså minigolf på schemat idag igen!
Inte nog med att jag fick stryk av Simon så måste han ju sätta banrekord då också...
Jag väljer dock att skylla på regn avbrottet efter 12te hålet som gjorde att jag tappade min drömgolf och fick tyvärr släppa förbi simon...
Nu sitter jag och tröstar mig genom att titta på nya Ica Reklamen just love it!
Imorgon blir det träning på morgonen och förhoppningsvis tennis och minigolf efter det!
Hoppas även på att få åka Go-kart !
// Bornström

Banrekord!

Tjena!

Nu har jag precis vart med Bornström och Woupi och kört en minigolfrunda uppe i Mellsta, det blev en spännande historia där bornström hade ledningen med 2 slag efter 12 hål men efter en bra avslutning av mig så kunde jag gå förbi och vinna med 2 slag och även sätta nytt banrekord med 35 slag! Bornström slutade som sagt på 37 och Wuopi på 44 . För övrigt så är halsen på bättringsvägen så jag hoppas att jag kan ta mig ut på ett lättare pass imorn så man kommer igång innan sunpocket lägret på måndag. Nu är det dags för lunch.

Vi hörs /Simme


Banrekord!

Tjena!

Nu har jag precis vart med Bornström och Woupi och kört en minigolfrunda uppe i Mellsta, det blev en spännande historia där bornström hade ledningen med 2 slag efter 12 hål men efter en bra avslutning av mig så kunde jag gå förbi och vinna med 2 slag och även sätta nytt banrekord med 35 slag! Bornström slutade som sagt på 37 och Wuopi på 44 . För övrigt så är halsen på bättringsvägen så jag hoppas att jag kan ta mig ut på ett lättare pass imorn så man kommer igång innan sunpocket lägret på måndag. Nu är det dags för lunch.

Vi hörs /Simme


Borlänge

Tja!

Nu är jag hemma i Borlänge igen efter några dagar i Hälsingland. Tyvär verkar det inte gå över i halsen så jag har inte kommit igång med träningen än. Jag skrev ju att jag skulle ta med golfklubborna men glömsk som man är så glömde man ju det! Det får kanske bli en minigolfrunda här hemma nån dag istället. Nu sitter jag och kollar på ett enligt mig mycket bra spelande Sverige i träningsmatchen mot Skottland.

På återhörande /Simme

vanlig dag

Bornström här!
Idag var jag på jobb intervju imorse! Fick jobb på ica lagret alltså! Ett steg in i vuxenvärlden skrämmande...
Får väl hoppas att få vara med i tv-reklamen "nya praktikanten Ica-Robin"
..
Efter det tränade jag med Teamets Gustav Eriksson och Emil Wuopio!
1,30 timmes skate rullskidor blev det för mig och 2 timmar för "Guld-gurra" Fast idag var han snarare "kramp-gurra"
Vi han inte långt innan man hör ett vrål av smärta från denna hjältemodiga man som dock kämpade sig igenom passet iallfall heroiskt värre!
Efter det skulle det bli Go-kart men gustav svek mitt firande...
Aja imon så blir det träning imon bitti och får se sedan vad som händer under dagen!
Snart dags för Sunpocket läger!
// Bornström

Regn regn regn

Tjena!

Vilket sommarväder vi har i Sverige just nu! Halsen är på bättringsvägen så jag hoppas kunna ut och träna igen på onsdag. Idag ska vi åka till söderhamn och hälsa på släkten i några dagar och sen ska jag hem och jobba nästa helg eftrsom dom inte klarar sig utan mig på team sportia så får man ju ställa upp! nej då skämt åsido tror faktiskt att jag ska slänga med golfklubborna till söderhamn och gå nått varv på deras korthålsbana där, var riktigt länge sen jag spelade nu så man får ju passa på och spela lite när man ändå inte kan träna.


Ha de gött /Simme

Lugn dag

Tja!

Eftersom jag fortfarande har ont i halsen så blev det vila även idag, så dagen har spenderats med mr Bornström och vi var en sväng till Falun där vi ängnade oss åt våran favorit sysselsättning nämligen minigolf på slussens äventyrsbana! och det slutade som nästan alltid annars med att Bornström tar ledningen i början och sen får han det berömda bendarret på slutet och slår bort sig, men dagen till ära lyckades han varefall få till ett särspel som jag tillslut vann med 3 slag tror jag men det ska tillläggas att särspelet var över 18 hål! Efter golfen blev det en god lunch på mc donalds och sen en liten runda på stan. Nu ska jag kolla på sporten och sen blir det nog att lägga sig så man blir frisk snart.

Ha de gött /Simme

Fjäll-Orienteringen

Gårdagsmorgonen visade inte Bruksvallarn sig från sin bästa sida när Gustav och jag vaknade vid sex-tiden. Det vi möttes av var en tät dimma och vi kom fram till att den påminde om "Slaget vid Lützen". Inte bara för att dimman var tät utan för att det var idag som det skulle avgöras. Skulle vi kunna avgöra och vinna slaget i de jämtländska skogarna? När starten gick tog vi genast kommandot och lyckades genom stark löpning få över två minuters ledning efter de första kontrollerna. Men vid trean kom det som jag så skämtsamt hade pratat om att förstöra dagen. Lützen dimman och trean kändes omöjlig att finna. Men efter dryga tio minuters letade med två öppen-lång-patruller lyckades vi hitta den. Men vår fiende hade spikat den efter att med mycket tur kommit precis på den. Så nu var det bara att jaga för att komma ikapp. Men när en timme återstod av tävlingen började smärtan i mitt knä som jag dragits men sen fredagens etapp bli allt för stor. Allt fokus blev att bita ihop och kunna ta sig i mål, något som inte kändes genomförbart när det värkte som mest. Men i mål kom vi på en andra plats och dryga 16 min efter vinnar laget. Så får min del väntar rehabliterngsträning och lägret i Sälen imorgon känns mycket långt borta just nu. Blir att staka och styrketräna och hoppas kunna sätta mig på cykeln på lördag och fightas i cykelvasan med de andra i teamet.// Mikael "Sasse brassa mandelmassa" direkt från de Jämtländska Fjällen!

Fjäll-Orientering

Nu har fjäll-orienteringen dragit igång här uppe i Bruksvallarna. Vi har laddat på plats hela veckan med elitläger. Igår gick första ettappen av stapeln med start i Bruksvallarna, det blev en stabil insats med ett bra lopp utan större misstag. Micke fick slita för att hänga med i det höga tempot som sattes upp i början då vi sprang med H21 killarna. Vi tog oss i mål på en andra plats 5 sekunder ifrån ledning.

Andra etappen var i Ramundberget, vi gick ut 5 sekunder efter men var om gick upp i tät direkt. Vi drog till och med ifrån ett tag men sen kom det en miss på tredje kontrollen då vi fick se oss omsprungna. Vi löpte på bra och tog in vi hann nästan ikapp dom andra och vart endast 2 sekunder efter på etappen. Vi ligger alltså 2a endast 7 sekunder efter ledning inför sista etappen. Nu ska vi ut och ladda upp inför morgondagens race med ett dök pass.

/ Gustav och Micke


Uteblivet inlägg

Hej!

Det lovade inlägget från fjäll-ol igår uteblev pga av att vi hade lite kvällsaktiviteter här på lägret men jag tror dom ska hinna med att skriva ikväll om dom två första etapperna bara dom får tag i en dator, men jag kan varefall avslöja att dom har tätkänning efter en etapp.

För min del så har jag bestämmt mig för att åka hem idag då jag fortfarande har ont i halsen tycker jag inte att det är nån ide tt stanna kvar hela helgen bara för att kanske kunna träna på söndag. Så nu ska jag försöka bli friska så blir det en lite lugnare vecka eftersom det är Sunpocket läger i Idre om 2 veckor! Nu sitter jag och fördriver tiden framför datorn när dom andra är ute och tränar, myrintervaller står på dagens schema sen blir det lunch och hemresa. 


Slänger in en bild från o-ringen veckan när vi var på gustavsvik och badade lite, jag i täten och Gurra längst bak!


/Simme

Halsont

Tjena!

Nu är vi inne på näst sista dagen av elitlägret och idag står rullskidsintervaller på morgonen och rullskidor a1 på eftermiddagen på schemat, men jag har tyvär fått ont i halsen så jag får vila idag och förmodligen imorn också men sen hoppas jag kunna vara med på domnarvets läger i helgen och träna igen men vi får se hur jag känner mig. Idag startar också fjällorienteringen här uppe i Bruks och där ställer Gurra och Micke upp i ett lag så vi hoppas på en framskjuten placering där! Nu ska jag kurera mig lite med godis och halstabletter. Återkommer med resultat på fjäll-ol senare ikväll.

/Simme 

Elitlägret

Halva lägret avklarat nu, igår körde vi rullskidor A1 på fm och Skidgångsintervaller på em. Idag har vi kört en träningstävling rullskidor skate på fm med blandade resultat för teamet och nu på em körde vi ett stakpass som avslutades med styrka! Imorgon väntar ett långpass löpning på fjället vilket ska bli nice!

Vi återkommer!

// Simon och Jesper


Läger i Bruksvallarna

Nu befinner vi (Team 2015 Junior) oss uppe i härliga Härjedalen, och vi kommer att tillbringa totalt 6 dagar här uppe. När vi kom hit möttes vi av den glada personalen bestående av Jörgen och Ulla Myhr på hotell Liden. Vi i J-laget kommer dock inte bo på hotellet, utan vi kommer att bo i 4 stycken olika stugor precis bredvid hotellet.

Senare idag blev det tröskelintervaller upp mot knalle-stugan. Tyvärr hade vi inte tid att stanna och äta vofflor. Ingen rast och ingen ro här inte. Istället fortsatte vi med våra 10 minuters intervaller upp mot Beritkläppen.

Alla var dock inte med på passet eftersom Martin och Simon inte hade kommit fram, eftersom deras resväg var så otroligt lång. Julia närvarade inte heller på löppasset, eftersom hon cyklade upp mot mittåkläppen på grund av skada. Väl uppe på toppen sprang vi obanat ned och slängde oss sedan i dammen utanför hotellet. Badet behövdes väl eftersom alla var en aning smutsiga efter alla vurpor nedför fjället.

Maten som vi sedan fick var jättegod. Den bestod av potatisgratäng och rostbiff. Det fanns även inslag av sallad och annat gott. Efter maten spelade vi ett kortspel som heter Banka bäver.  Hade någon av oss haft lösnaglar hade dom garanterat rykt! Banka Bäver är nämligen ett väldigt aggressivt spel som man får ont i fingrarna av. Vissa var bra, andra inte. Vi tror att kortspelet är ett bra sätt att förbättra reaktionsförmågan – något som vi kommer att behöva mycket av i vinter:)

Vi har nyss haft möte med resten av elitlägrets deltagare. Där informerades vi om reglar och lite om träningspassen. Sedan åt vi kvällsfika vilket var väldigt gott. Nu ska vi börja ladda inför morgondagen då det blir rullskidor och skidgång.

Ha det så bra!

//Stina, Julia, Jack & Gustav


RSS 2.0