Hemma igen

Tjena!

Nu är jag hemma igen efter en kul men regning o-ringen vecka. Som Bornström skrev häromdagen så tog batteriet slut i datorn så jag kunde inte uppdatera efter 4 och 5 etappen, så här kommer en kort sammanfattning:

4e etappen var massstart på 9.8km och där var vi 4st som kom samtidigt till näst sista kontrollen och skulle göra upp om segern men oturligt nog så lyckades jag ramla precis innan sista kontrollen så då var det loppet kört men det är ju sånt som händer!

5e etappen var jaktstart på ca 8.5km baserat på veckans tidigare resultat där jag skulle gå ut som 9a trodde jag men när jag kom till starten så upptäckte jag att jag skulle gå ut som 6a plus att jag skulle starta 10min tidigare än jag trodde så jag vart lite små stressad när jag kollade på klockan som visade 9.43 och jag skulle starta 9.41 så innan jag hade fått på mig nummerlappen och fått kartan så var jag ca 3.30min sen till starten men annars gick loppet ganska bra och jag lyckades varefall plocka in en placering och slutade på en 5e plats.

Nu är jag hemma i Borlänge igen men bara tills imorn då jag åker upp till Bruksvallarna för elitlägret mån-fre och sen hoppar jag på Domnarvets läger fre-sön så jag blir där uppe hela veckan. Nu ska jag kolla lite på fridrotts vm, har ju inte kunnat följa det alls under veckan så måste kolla "ikapp" lite nu!

/Simme

Löptävling

Tjena!

I måndags kväll sprang jag en löptävling i Åsen som ligger ett par mil utanför Älvdalen! 10 km skulle avverkas. Jag sprang här år 2008 och hade då tiden 38.05 så mitt mål var såklart att förbättra den tiden.

Loppet:

Starten gick och jag tog täten. Den höll jag i Ca 1km innan den duktige IFK Mora-löparen Henrik Bysell tog över dragjobbet. Men farten blev inte högre utan istället efter ca 3km gick jag åter upp i tät och fick nu en lucka! Kände att den växte i ungefär 1km och efter 4km skulle jag uppskatta att jag hade en lucka på ungefär 10sek. Men Bysell sprang smart och kunde i en tung stigning runt efter 5km gå ifatt och gick strax efter det också gå förbi. Jag kände nu att mitt "ryck" efter 3km inte var så smart och fick släppa Bysell ganska omgående för att jag inte skulle gå mig stum. Han fick en lucka på ungefär 10-15 sek men den luckan höll jag tills det återstod ca 1km. Kunde här lägga in en långspurt och plockade in lite tid på Bysell in mot mål men blev tillslut slagen med 5sek!

Tiden blev 36.48 vilket jag är nöjd med! Så en liten revansch efter punkteringen på cykelloppet i Lördags blev det!

Nu tar jag det ganska lugnt med träningen eftersom att jag på Söndag ska åka till Bruks för att vara med på elitlägret där! Där blir det nog hårdkörning!

Återkommer med en update därifrån!

//Jesper

Rendalssölen

På onsdags morgon drog jag över gränsen för att bestiga den norske dronningen "Sölen". Runt 7 tiden tog jag de första stegen mot toppen... nån timme senare fick jag njuta av utsikten efter att tagit 915 höjdmeter och nått toppen på 1755 m.ö.h. Innan dess hade jag även bestigit granntoppen på 1682 m.ö.h och 500 höjdmeter extra.

Det var en fin dag!


stup på ca 800 meter!


/ Simon

Etapp 4

Hej alla trogna!
Simon hälsar att han inte har tillgång till dator idag så jag skriver åt honom :)
Simon ligger numera på en totalt sjätte plats! På dagens etapp kom han på 4:de plats 7 sekunder från vinst vilket är klart godkänt!
Simon har dock långt upp till Ledare Johan Montén från Domnarvet också han, Simon har ca 20 minuter upp till 3:dje platsen i totalen! men han får väl se till att sätta rejäl fart på benen imorgon så blir det nog kanon!
//
Robin

Etapp 3

Tja!

Nu är tredje dagen avklarat på o-ringen dagens bana var ca 9km.

Det började ganska bra hittade på 1an direkt med sen började helvetet fick leta varenda kontroll och efter att ha bommat ungefär 10 min på 3an och 4an så kändes det ganska hopplöst men jag fortsatte och fick leta efter alla kontroller känndes det som så det blev en riktigt tung etapp för min del, jag var ute i hela 1.54 drygt 25min efter täten tror jag så nu har jag rasat ner i rersultatlistan, men men jag är ju här för träningens skull! imorn är det vilodag så då tänkte jag och Gurra dra ut på ett rullskidspass. Återkommer efter nästa etapp på torsdag.

/Simme


Etapp 2

Hej!

Nu har jag klarat av andra dagenm på o-ringen, dagen till ära var det som sagt masstart över 7.7km.

Loppet började i ett ganska snabbt tempo till första kontrollen och fortsatte sen mot andra men det blev lite kontrollletande vid andra så jag tror att nästan hela fältet var ihop igen. Sen fortsatte det i ett rätt bra tempo utan några jätte bommar, jag hamnade i en klunga på typ 5-6st som var ihop ända in mot upploppet men ovan orienterare som man är så gjorde jag en dålig stämpling vid sista kontrollen så jag blev lite efter in på upploppet men spurtade till mig en 3e plats varefall 3sek efter 1an och 1sek efter 2an så jag är ganska nöjd varefall trots att jag hade siktet inställt på seger! Men får ta nya tag imorn igen då det är inviduell start igen över 9km. Jag ligger för övrigt på 5e plats i totalen och jag har inte jätte långt upp till pallen tror jag så jag siktar på det. Hörs imorn

/Simme

Punktering

Tjena kära läsare! ja i lördags startade jag alltså i det 16mil långa cykelloppet fulufjällstrampet som startar i Sörsjön och går runt fulufjället, för att sedan gå i mål igen i Sörsjön. Mitt livs andra landsvägscykelpass också! Alltså den optimala uppladdningen för att "hänga av de andra"..

Och som rubriken lyder så gick det inte helt enligt planen..Men vi tar det från början!

09.00 drog jag och ca 40 andra cyklister iväg för att kriga oss runt de 16 långa milen. Loppet började i ett ganska högt tempo, tyckte jag iaf och man fick bita i för att ligga på rulle, och när det var ens tur att gå upp å dra så körde man kanske i en 15-20 sek innan mjölksyran i låren blev för mycket. De första 3 milen såg ut såhär och klungan tunnades ur mer och mer och när vi nådde särna efter en 3-3,5 mil så var vi ungefär 12-14 st i tätklungan. Efter Särna lugnades tempot när betydligt, och man kunde nu återhämta sig lite vilket var gött efter lite hårdkörning. Tempot var sedan ganska lagomt och jag visste att efter åtta mil så skulle banprofilen vända lite i stigning och vi skulle då få utför hem igen..men jag kom inte så långt, utan efter ca 7mil satte en punktering stopp för dagens planer. Bröt då loppet och åkte hem igen, såklart väldigt besviken. Kände mig pigg i benen så det hade varit kul att utmana gubbarna hela vägen hem men så blev det alltså inte..

Bara att bryta ihop och komma igen! Imorgon väntar troligtvis ett löplopp i Åsen på kvällen, 10km långt. Får ta revansch där istället!

//jesper


Läger tider

Nu har temperaturen ute sjunkit och det känns som att hösten är på G!
Det märks också på att alla läger börja komma Elit läger och Team sunpockets egna läger v33!
Vi har möjligtvis en eller två platser över på lägret som du kära blogg läsare kan vara med och tävla om!
Om det finns intresse tänkte vi därför köra en tävling här på bloggen där ni får vara med och tävla om att få vara med sveriges skönaste junior team på 4/5 dagars läger!
Låter detta intressant kära läsare?
Mvh /Teamet

O-ringen etapp 1

Tja!

Nu har jag avverkat första etappen på o-ringen dagens bana var 8.7km lång. Jag började ganska bra tycket jag utan några större misstag dom 8 första kontrollerna, men sen blev det lite "bommar" 4 sista kontrollerna så jag slutade på 7e plats dryga 11min efter segraren, löpformen verkar inte riktigt vara på topp för tillfället och jag kunde inte riktigt trycka på som jag ville. Men imorgon har vi massstart så jag säger som Northug "jag hänger tills jag dör" så förhoppningsvis har jag en bra spurt imorn om man orkar hänga med dit! Gurra från teamet är ju också här och han började veckan med en 5e plats i H20 lång efter några småmissar så var han ganska nöjd tror jag. Återkommer efter morgondagens etapp.

/Simme

Löpning och minigolf

Tjena!

Min dag började med att jag var på massage kl 8 imorse pga av ryggont tror det blev efter banintervallerna i söndags men nu är det om inte bra varefall bättre. Direkt efter massagen var jag och Emil upp till mellsta och sprang ett lungnt löppass på 1.20 vi klämde in 6 impuser under passet också eftersom jag inte har kunnat springa på några dagar pga av ryggen så kännde jag att jag var tvungen att köra ett pass inför nästa veckas o-ringen. Efter löpningen var jag och klippte mig och sen var jag och Bornström upp till mellsta igen men nu för en minigolfrunda eftersom jag vann sist så ville han ha revanch men det gick inte den här gången heller, jag vann lätt på 42 slag mot hans 50 om jag inte minns helt fel! Imorn drar jag som sagt ner till Örebro för o-ringen där jag ska springa oringen challenge 10km lätt orientering varje dag, så det kommer inlägg efter varje etapp med resultat och förhoppningsvis nån bild.

/Simme

Löptävling och cykeltävling

tjena!

I onsdags kväll drog jag(jesper), simon från teamet och henrik alm, på en löptävling i Lillhärdal! 7km skulle avverkas och innan start var det psykning på hög nivå kan jag meddela. Framförallt från Henrik som verkade lite nervös över att få stå på start bredvid mig och simon! och det skulle visa sig att det skulle handla om oss tre..

Loppet startade och simon tog täten direkt. Simon som haft lite "problem" med löpningen i några år pga skador verkade verkligen vara på hugget denna dag! Han höll täten i ca 1,5km och tempot var ganska bra! vi tre "idringar" kom loss från övriga ganska snabbt och efter ungefär 2km gick Henrik upp i täten och höjde farten lite. Han försökte att "gå loss" i några backar men fick aldrig den luckan han hade behövt..Henrik höll täten med mig och simon på rulle tills det återstod ca 1,5km då han släppte upp mig i tät! Jag hade givetvis fått bita i ganska mycket hit men kände ändå att jag hade lite krafter kvar för att svara med om någon skulle göra en attack den sista kilometern..Men någon attack kom inte bakifrån utan istället kunde jag i den sista utförsbacken innan upploppet, ta ut steget lite och få en lucka bakåt till henrik som låg närmast bakom. Segern var ett faktum! simon spurtade om henrik på upploppet så det blev alltså en DUBBELSEGER för TEAM SUNPOCKET!! riktigt starkt! och det blev även en idre trippel med henrik på 3e plats, vilket lovar gott inför vasastafetten som vi ska springa i laget idre fjäll! Vi satsat högt där!!

Imorgon är det åter dags för en tävling för mig, men nu på cykel! Fulufjällstrampet på 16mil är det som väntar! Återstår att se om man ska göra en utbrytning tidigt, eller om man ska ligga med i klungan och göra en cavendish! det senare låter skönare! ;) dock saknar jag teammedlemmar att teamköra med, men det ska nog gå bra ändå!

Återkommer efter loppet imorn!

// Jesper "spurtarn" Arnesson


"Living' the dream"

Tjena alla "Team Sunpocket" diggare!

Efter några riktigt finna läger under inledningen av sommarlovet har jag tillbringat lovet med att vara i träningsparadiset Mora. Har nu under två veckor haft en riktigt tung träningsperiod och levt som ett riktigt skidproffs. Har fått bästa tänktbara sparring genom Daniel "tjejtjusaren" Svensson som gör de långa och tuffa passen till rena"barneskirenet". Vi har kört allt från rullskidsintervaller i Sker till att köra cykelvasabanan. Det hela blir ju inte sämre av att hela familjen har semester och den tillbringas i sommarstugan tillsammans. Mycket god mat, trevligt umgänge och en hel del slappande i hängmattan mellan passen. Helt enkelt kan man säga att jag "livin' the dream".


Simma lugnt//
 Mikael "sasse" Sandgren
Nere i Källaren

Tja!

Som sagt så är man nere i källaren eller Helvetet som Emil Jönsson beskriver det. Det vill säga att träningen rullar på för fullt och dagarna går därmed väldigt fort. Mycket träning har det blivit då jag förra veckan var med på skidskytteförbundets öppna läger på Idre Fjäll. Ganska tufft läger med hög kvalité på passen. Bland annat genomförde vi ett skaterace från Idre upp till Idre Fjäll, Springskyttetävling, stakintervaller(10* 45/30sek + 10*3min), löpintervaller(10min 70/20sek + 10min 15/15sek + 4*4min) och en massa skytte.

Nu har jag en fartperiod framför mig, den började idag med 2 intervallpass. Ett klassiskt pass med Jesper som bestod av 3*5min + 20st 10/20sek och lite gym på det. Andra Passet körde jag stakintervaller med Henrik Alm 5*5min och impulser.

Imorn fortsätter jag fartperioden, förhoppningsvis med Fest i Lillhärdal...! ;)

/ Simon H 


Intervaller

Har idag avslutat min 7 dagar långa intervall period som har bestått av 10 stycken fart pass. I morse körde jag 5*4 min skate uppför skräddarbacks backen här hemma, det gick helt okej men blev riktigt stum i benen sista minuten på varje intervall men det ska man väl bli !

Sedan har jag vart hemma och vilat upp mig, som man ska göra på sommarlovet, bara slappat framför tv:n.

Eftermiddags passet bjöd på 5*4 min för ovanlighetsens skull. Denna gången körde jag klassiskt. Jag dunkade på bra och kom upp bra i pulsen också, så det var ett givande pass. Brorsan var med och körde cykelintervaller så det blev riktig bra sparring, var så när på att ta han på sista intervallen men fick stryk precis i spurten. Jag får skylla på att backen hade börjat planat ut och blivit platt, och då förstår ju vem så hellst att det går fortare att cykla än att hugga sig fram på rullskidor. En bra gemomförd fartvecka, vilket förhoppingsvis gör mig ännu starkare till vintern.

Resten av veckan ska jag hjälpa orienterings klubben att arrangera student VM i orientering, här hemma i Borlänge. Jag sätter ut och tar in kontroller på alla distanser, lång sprint medel och stafett.

/ Gustav

Intervaller

Tjenixen!
Idag var det intervaller på bana som stod på schemat för domarvets Goif, Det var Robin och Simon från Team sunpocket som var med och Joakim Lindstedt och Johan Montén + Emilia Lindstedt som numer åker för Sundbyberg.
Vi Började med en uppvärmning upp till mellsta sprang en kilometern och vände sedan tillbaka till gamla klassiska Kvarnsvedens IP igen! En vända på ca 3 km nånting sådant, Sedan var det 1000,800 och 400 meters intervaller som stod på schemat!
Dock inte för mig som sprang så gott jag kunde men för dom andra ;)
Jag tog lite kort när dom sprang och jag vilade lite extra så ska försöka få in dom på datorn senare så kan ni få en lite djupare inblick i dagens pass :)
Hörs kanske senare!
Bjuder på en låt också!
//Robin

Ts tv bästa!

Ts tv bästa avsnitt!
Kärt återbesök!

Rutiner

Tja!

Nu är man tillbaka till vardagsrutinerna igen efter en hel dags ledighet. Som vanligt börjar jag dagen med ett träningspass innan jobbet så nu har jag precis vart ute och sprungit med Wuopi och 2 tjejer från våran gammla skola det blev en trevlig tur och tjejerna satte upp ett högt tempo speciellt i uppförsbackarna med förklaringen att backarna var så jobbiga så dom ville komma upp nån gång! Jag och Wuopi var ute i 1.30 timme totalt så det blev ett lite korare pass idag eftersom jag börjar jobba kl 11. Nu ska jag släga i mig lunchen och sen åka mot kupolen för ännu en arbetsdag!. 

/Simme  

Minigolf

Hej!

Det blev ingen go-kart idag, det blir imorn istället fast tyvär utan mig eftersom jag jobbar då. Men jag Bornström och Wuopi var upp till mellsta och lirade lite minigolf varefall, efter en lysande start av bornström som snabbt gick upp i en 4-5 slags ledning så kom det berömda bendarret för han efter ungefär halva banan så tillslut tog jag hem det hela 1 slag före Wuopi och 6 före Bornström. Efter golfen var vi en sväng till sportfältet och kollade på fotboll, sen drog vi och käkade pizza och sen tillbaka till sportfältet igen! Imorn har jag tänkt ta en kortare löprunda på morgonen innan jobbet, börjar kl 11 så hinner inte med nått långpass, sen efter jobbet blir det grillning hemma hos familjen Janjons för min del. Nu ska jag äta lite glass vi hörs imorn!

/Simme 

Rullskidor i solen

Hej!

Nu har jag precis vart ute på ett rullskidspass med woupi och bornström det blev en fin tur på ca 2 timmar i det fina vädret. Nu sitter jag och väntar på att bornström ska komma hit så ska vi åka och spela minigolf tror jag, sen är det ju eventuelt go-kart i kväll också men det beror på hur många vi blir! Jag är ju för övrigt ledig från jobbet idag också men imorn är det jobb igen, tror jag ska jobba tills nästa torsdag sen bär det av till Örebro och o-ringen. Nu ska jag äta lite mat innna mr bornström kommer hit. Jag återkommer ikväll med lite resultat från dagen.

/Simme

Runn

Hej alla!
Idag har jag inte tränat tyvärr.. haft en hel dag ute på sjön runn istället! Hur nice som helst! Vi var 9 stycken inklämda på "klasses" båt! Det var lite trångt men det gick! Vi stannade ute på nån ö som vi hängde vid hela dagen sjukt skönt! Strålande sol och varmt i vattnet kan knappast bli bättre? Anders trivdes iallfall bra,  han var mer i vattnet än han var på land på hela dagen... Nu håller jag som bäst på med att fixa Go-kart tills imorgon får se vilka som följer med! Gustav är ju spårlöst försvunnen som vanligt (?) ..
landet
//Robin

Löpintervaller

Tja!

Dagens pass blev löpintervaller med Woupi vi körde samma upplägg som i söndags alltså 4*4min + 8st 70-20 dock ingen myr den här gången men det blev jobbigt ändå! Jag var lite småseg i benen från gårdagens cykelpass hoppas bara man inte har fått "cykellår" nu efter alla cykelpass på slutet ;) Nu ska jag som vanligt slänga i mig lite mat och sen åka till jobbet där dom förhoppningsvis har fixat air condition så man slipper smälta bort i värmen idag igen! Tror för övrigt att jag ska köra go-kart imorn med bla Bornström och Gurra, kan bli riktigt skoj!

/Simme

Stressigt

Hej!

Nu har precis kommit in från cyklepasset med Jocke vi var ute i 2.30 timme i det fina vädret. Så nu måste jag slänga i mig lite lunch och sen sticka till jobbet, börjar kl 12 så det kommer bli lite stressigt! Det var nog allt jag hinner med just nu ha en trevlig dag ute i solen!

/Simme

Gustavs dag

Mörksuggejakten utifrån Gustavs perspektiv

Gjorde Cykel premiär igår på Mörksuggejakten i Rättvik på hemma bana och allt. 

Starten gick kl 10 inne i den nybyggda bandyhallen, första två km gick lugnt, då vi åkte efter en startbil genom centrum. Efter ca 2 km släpptes alla iväg precis där backen upp emot vidablick startade. Jag ökade tempot och trycket på riktigt bra, för att försöka komma ikapp Jesper som jag såg en bit fram i röd tröja. Efter ett lite tag hade jag tagit mig om en massa åkare och gled upp jämsides med den jag trodde var Jesper..Det var dock någon helt annan så jag fortsatte att trycka på. Väl uppe på toppen var benen riktigt stumma men fick då höra av Hans Johansson att jag var före Jesper vilket kändes bra. Jag la mig i mitten av en väldigt stor klunga ca 30 pers och bara åkte med ända tills vi svängde av in på en lite stig då jag tappade klungan, var helt enkelt för kass tekniskt. Väl ute på grusväg igen gick det bra och jag trampade på allt vad jag orkade och lyckades ansluta till klungan igen. Åkte sedan med klungan i någon mil i ett högt tempo (kändes i alla fall så för mig). När vi återigen körde in på småstigar var jag tvungen att släppa igen, denna gången var det nästan en mil enbart på små steniga och jävliga stigar men jag trampade på så gott det gick. Loppet fortsatte på samma sätt tryckte på bra ute på större stigar och vägar och tappade i dom mer tekniska delarna.

När jag anlände till skylten 20 km kvar till mål ökade jag tempot ytterliggare lite vilket resulterade i en vurpa i en skarp kurva, men klarade mig undan bra med endast lite skrubbsår. Jag fortsatte i ett bra tempo men med ca 15 km kvar började krampen i benen komma först i framsidan av låren sen på baksidan fick då lov att sänka farten något, framförallt uppför men efter ca en kvart började benen fungera bättre igen och jag hängde på en 10 manna klunga som kom ikapp. Cyklade sedan med dom i evigheter och jag började tänka på målgången. Det skulle jag dock inte gjort för när jag var helt slut och trodde jag började känna igen mig och väntade på att Jarlstugan skulle dyka upp kom det en kilometer skylt som löd 5 km kvar till mål. Dom sista 5 km var dom längsta jag någonsin varit med om, på små stigar upp och ned i sandbackar. När jag väl cyklade in på stadion utanför Jarlstugan fick jag nya krafter och drog på en långspurt och körde om ca 5 man, varav två i klassen jag tävlade i så slutade på en tredje plats i herrar sport, vilket jag får va nöjd med fick ju pris och allt! Inne på stadion var det en slinga på ca 500m, där banan möttes på ett ställe, där såg jag Jesper för första gången under loppet, alltså precis innan målgång för mig. 

Kändes riktigt bra att spöa Jesper med ca 1 minut efter 70 tuffa kilometer.


/ Gustav

Jobb, jobb och jobb

Hej!

Idag "gav" jag mig själv en vilodag vilket kan vara behövligt ibland speciellt nu när jag var på läger tills igår. Så idag har jag jobbat hela dagen, det var riktigt mycket folk på Team sportia stundtals nu när vi har REA och så är det ju Dalecarlia cup också, sen gör det ju inte saken bättre att det blir som en bastu inne i kupolen när det är varmt ute vilket det verkligen var idag! Imorn har jag planerat in ett cykelpass med Jocke innna jobbet, får väl försöka bättra på min cykelbränna lite!. Nu ska jag äte lite glass och jordgubbar så jag återkommer imorn efter träningen. /Simme 

8 minuter 28 sekunder

Har du 8a minuter och 28 sekunder som du kan slösa av ditt liv?
kolla då på detta filmklipp där vi får följa dom största bloggarna!

Mörksuggejakten

Hejsan!

Idag genomförde jag alltså Mörksuggejakten i Rättvik, ett stort lopp med ca 1000 startande i mycket fin terräng. Tävlingsdebut för mig inom cykling.
 Lyckades ta mig runt på 2h 52min och det resulterade i en 6e plats i min klass, endast 1 min efter 3an(gustav)efter ett bra race!

Loppet:

Loppet började skönt i och med att en bil låg först genom rättvik centrum, så tempot var alltså inte allt  för högt vilket gjorde att man fick trampa igång sig lite. Efter ca 2km åkte bilen åt sidan och loppet startade nu på riktigt med en brant stigning upp till vidablick på ca 5km! Försökte avancera lite uppför backen och det lyckades, tog  nog kanske 100 platser i backen. Hörde förövrigt att Gustav Larsson(landsvägscyklisten som också vann hela loppet) stack direkt i botten av backen och ledde med 52sek på toppen! Imponernade!

Väl på toppen kom det lite lättare terräng vilket var skönt för två stumma ben. Hamnade sedan i en klunga som höll ett lagom tempo i 2-3 mil innan klungan sprack upp och mindre grupper bildades. Hamnade i rygg på en kille som åkte ungefär som mig, alltså ganska snabbt när det var grus och lite saktare vid svårare terräng, stigar osv. Perfekt! Vid ca 40km åkta kom vi ifatt ett gäng på kanske 10pers och där la vi oss på rulle vilket var nice!  Efter ca 50km kom ett par kilometer med väldigt svår terräng vilket gjorde att klungan sprack upp igen och jag hamnade i rygg på en kille från enköping och vi höll ett bra tempo!

Ett tempo som höll för mig till ca 15km innan mål då jag i en brant skogsbacke fick en plötslig kramp i baksida lår, vilket resulterade i att jag fick kliva av cykeln och gå bort krampen i kanske 1minut..Vilket lyckades! Med friska ben försökte jag trycka på lite igen för att kanske komma ifatt min rygg från Enköping, men jag kom aldrig närmare än typ 20sek bakom och med kanske 5km kvar började jag bli riktigt trött! Tog då en gel vilket gjorde att jag kunde köra på hyfsat den sista biten.
Dock inträffade en liten händelse med ca 1km kvar av loppet. Jag låg och drog en klunga på kanske 5man(hade precis blivit ifatt åkt av dem) och det kom en brant utförslöpa som också svängde höger längst ner..Detta gick inte så bra utan tog här en liten sväng in i skogen och började rikta in mig på en rejäl krasch. Som tur va så stod där två träd ganska så tätt vilket gjorde att jag fastnade med styret emellan dem och blev stående där. Utan en skråma! Riktigt tur! Hoppade sedan loss från träden och fortsatte min färd mot mål och tog mig alltså dit på tiden 2.52h!


Sähär i efterhand är jag riktigt trött, har ont i benen, är allmänt seg, men kan ändå se tillbaka på en riktigt nice dag med stekigt väder och ganska pigga ben! Så jag är nöjd med min insats! Det enda negativa var väl att man fick däng av gurra! Men får ta revansch någon annan gång!;)

Nu blir det vm-final!

Tack o hej

//  Jesper

Hemma igen

Tja!
Nu är jag hemma från lägret igen. Vi avslutade lägter med intervaller, några körde rullskidor och några bla jag sprang, vi började med 4*4min på myr sen avslutade vi med 8st 70-20. Efter intervallerna blev det lite hållningsstyrka innan vi sprang hem och lagade mat och packade ihop väskorna. Nu blir det jobb i en vecka igen för mig, så jag får träna på så mycket jag hinner. Ikväll tror jag att jag ska med Bornström och kolla på fotbolls vm. Nu är det dax för mat igen så vi hörs väl imorn igen?!

/Simme

Hovfjällsturen

Hej!
Idag blev det som sagt hovfjällsturen, efter lite missöden med bland annat en vurpa en trasig stavspets och en knäckt stav det ska nämnas att det var jag som lyckades med alla dom bedrifterna! Men hur som helst så kom vi till hovfjället efter 2.20 det tog ju lite extra tid eftersom jag hade lite materialproblem. Sen tog vi lite mackor innan vi sprang hem igen men eftersom tjejerna inte hittade i början så var vi tvugna att springa med dom så löpningen tog 3.40 så totalt var vi ute i 6 timmar. Nu har vi precis käkat pizza så nu väntar vi på fotbolls vm. Imorn är det sista dagen på lägret och då har vi planerat ett löpintervall pass på myr. Vi hörs imorn efter passet!

/Simme

Härlig dag!

Hej alla läsare!
EDIT Inlägget kom inte in igår eftermiddag när jag skickade det av någon anledning? Inlägget gäller gårdagen iallfall :)
Idag har det varit en grym dag!
Började med ca 1,40 på gymmet? Friskis och svettis så klart! Var där med Gustav från teamet, Woupio och Ander Åkerblom! Vi drog sedan vidare hem till mig vi käkade en underbar lunch med lite blandade maträtter blev kanon! (Eller vad säger Anders som åt för 5 personer?) Senare vart det bad i poolen och så klart vattenvolleyboll turnering! (se video nedan) Vi avslutade med en runda på Kupolen och så klart en glass på Mcdonalds!
bad
Del 1 Finalen Gustav - Anders, Gustav Pratar lite om matchen innan den drar igång.
Del 2 den spännande upplösningen!

//Team manager Bornström

Kissie (L)

Hej kära läsare ni har väl inte missat bloggarnas drottning Kissies EGNA låt!!!!
Wow fantastiskt bra verkligen! Eller?
Kissie-Success
Håll Koll på Bloggen dom närmaste dagarna för chansen att få en special inbjudan!

Andra passet

Tja!
Nu har vi kört dagens andra pass det blev som jag tidigare skrev skate i tunneln, vi körde 1.30tim man var lite småsliten från förmiddagens 4timmars pass. Nu ska vi ladda inför morgondagens långpass då ska vi avverka hovfjällsturen som består av rullskidor till hovfjället och löpning hem därifrån vi räknar med en tid på ca 5.30 timme.

/Simme

Dag 2 på lägret

Hej! Nu är vi innne på dag 2 på Torsby lägret, dagens plan var att köra ett distanspass på rullskidor nu på förmiddagen och så blev det också, vi var ute i hela 4 timmar och slet, jag hann också med att köra av båda mina stavspetsar;)! Nu väntar vi på att brudarna ska fixa dagens lunch (eftersom vi gjorde det igår). På eftermiddagen är planen att köra ett skatepass i tunneln på 1.30-2timmar. Återkommer med ett inlägg efter nästa pass./Simme

Torsdag

Hallå! Dagen inledes med ett löppass tillsammans med Simon! Lugnt och fint tempo i ca 1.20h. Alltså en bra start på dagen! Efter att jag ätit lite så tillbringade jag några timmar i soffan framför tvn innan jag kl 6 drog ut till golfbanan för att spela Gutgolf! En tävling för gubbar och guter, men framförallt gubbar.. Vi spelade parspels tävling, alltså två och två tillsammans i lag och jag och min spelpartner började lysande med 2 enkla par på hål ett och två, men hur det gick sen behöver vi inte gå in på..Jag skyller på min medspelare! ;) hehe Vi höres// Jesper

Första lägerdagen

Hej! Nu har vi avverkat första dagen på vårat läger i Torsby. Dagen började med ett löppass på 3 timmar i den värmländska skogen, efter 2,45 på passet skulle vi springa upp i tornet på toppen av slalombacken, de visade sig vara ett dåligt beslut eftersom det tydligen var ett getingbo i trappen upp;) Adde åkte på 5 stick och Johan fick hela 7st själv klarade jag mig utan ett ända trotts att jag var först i trappen! På eftermiddagen drog vi upp till tunneln och körde 2 timmar klassiskt. Nu har vi precis ätit middag så nu blir det tv´n resten av kvällen. /Simme

Jose Gonzalez - Heartbeats

Slänger in en go låt att lyssna på när det är kväll ute! Bra att koppla av till enligt mitt tycke!
Kolla bara hur mycket bollar som måste gå åt i en sån film!

Vilken dag!

Vilken helt fantastiskt underbart fin dag!
Håller ni inte med mig? vädret är obeskrivligt fint! Pengar Rullar in och till och med en vinst på tennis för mig!
Men jag tar dagen i korthet från imorse, Tog en timmes rullskidor imorse såg att farmor ringt ca 10 gånger, Åker till sommarstugan myser där i några timmar åker hem och spelar tennis mot Wuopio som är gammal Dm 3a i tennis, Jag vinner med 6-0 6-0 Men woupio hade stora problem med spelet men fick ändå in 2 servess på mig!
Sedan Handlade jag lite mat på ica maxi och drog hem och satsade 300 på Spanien när oddsen stod på 2.80!
vann 840 och har totalt spelat in 2824,62 Vilket känns smått otroligt! Vilket gött VM måste jag säga!
vatten
//Robin

Crosspass

Tjena!
Nu har jag precis avslutat ett crosspass med syskonen Lindstedt. Vi åkte först rullskidor sen tog vi en löprunda, jag blev ute i ca 3.30tim så det var nice! Sen ikväll så bär det av mot Torsby för ett 4 dagars träningsläger med klubben. Nu ska jag äta lite och sen packa lägerväskan!

Här är min fina solbränna från gårdagens cykelpass:)
/Simme

Träning!

Hallå där!

Här i Idre tränas det som aldrig förr, och förra helgen hängde jag och simon med IFK Moras seniorer på några fina och tuffa pass. Bla så körde vi ett stavgångspass som kändes bra mycket i benen.. Och igår cyklade jag och Henrik Alm cykelvasan spåret på ca 4tim. Ett fint pass!

Idag har jag och simon avverkat ett DÖK pass på fm i den fina terrängen som finns här i Idre. Tror vi skrapade ihop ca 1.45h vilket duger bra! I eftermiddag väntar ett RF Intervallpass, återigen med simon. Tror jag tar tävlingslaggen så jag har någon chans att hänga med!;)

Vi Hörs!

// Jesper, Team Sunpocket

stockholm+dagen efter

Hey där!
Efter en lyckad dag i Stockholm med en Simon som fick "ragg" på årets snyggaste brud, tack vare en "tatuering" föreställande Fredrik "Freddan" Reinfeldt! Tåget från stockholm central gick 22,11 och vi blev glatt överraskade över att det var ett riktigt lyxtåg! Vi satte oss så klart på andra våningen! Efter att simon suttit och drömt sig bort om sin dröm tjej i 2, 20 var vi hemma och 850 tog oss hem till våra sängar!

Och nu till Dagen


Efter att ha somnat sent så drog jag på gymmet och pumpade lite, efter det var det bara att åka hem och slänga i sig maten och dra till tennisplanen, Det snackades ju om revansch Simon försökte snacka ner sig för att det var så varmt, Men jag oo andra sidan ångrade grovt att jag fokuserat på att träna armarna på gymmet (kanske kan komma till pass senare istället) + att jag glömde vattenflaska! I hettan så hade jag behövt vatten därav siffrorna 6-2 6-2 7-5 ...
En ny revansch får jag väl inom sinom tid hoppas jag...
Förresten åk den nya Insane på gröna lund sjukt rolig!
// Robin

Stavgång

Hej!
Igår var ju som sagt jag och Bornström en ner till Stockholm för lite shopping och en vända på gröna lund, riktigt varmt och trevligt hade vi det!. Idag har jag vart ute och cyklat och kört stavgångsintervaller med jocke, vi cyklade fram och tillbaka till romme och där gick vå intervaller i slalombacken ett riktigt fint pass. Nu har jag lovat Bornström en revanch match i tennis efter alla hans förluster, så det kommer ett inlägg ikväll med resultatet! Nu ska jag käka lunch och sen sticka till centercourten i Torsång.

/Simme

Mobil Blogg från stockholm! Nu väntar vi ...

foto0306 (MMS)

Mobil Blogg från stockholm! Nu väntar vi på båten till gröna lund,kolla bara hur långt det är kvar! dagen började med moln och lite kyligt men Nu är gudarna nog på gott Humör! Jäklar vad det steker ! //Simon och robin för team Sunpocket


Fourth of Juli

Har inlett denna varma men dock molninga söndag med att åka 1.30 rullskidor i den klassiska stilen, Slitit men tog mig ju runt iallafall!
Imorgon är det planerat en tur till Fjollträsk! Förlåt menade så klart den kungliga huvudstaden som är så "Fin".
Simon A från teamet följer med + Karin och Pernilla!
Vi hoppas så klart att vi ska få se någon av sveriges bloggdrottnings förebilder så som Kissie, Paow , Dessie eller varför inte blondinbella?
Vi avslutar dagen på gröna lund innan vi tar tåget hem igen!
Vill även passa på att tipsa om en möjlig sommarplåga(?)!
Norlie och KKV - Can i be the one
//Team manager Bornström


Sognefjell

De senaste dagarna har spenderats i norska paraiset Sognefjell. På Söndag morgon lämnade vi Idre förhoppning på fina skiddagar. Gänget som drog iväg var: Jag, Jesper, Fredrik Karlsson, Henrik Alm, Adam J, Danne Svensson och "Honken" . På söndag eftermiddag stekten solen på och vi mötte upp en tredje Sunpocketglidare nämligen Gurra sedan blev det träning för hela slanten.

Veckan bjöd på blandat väder allt från vinterklädd i spöregnet till badshorts i glassande sol samtidigt som träningen flöt på och timmarna rullade in, ca 18 timmar med skidor och löpning blev det.

Men den mest prestigefyllda aktiviteten ägde rum nere i Galdesand. Där utspelade sig sommarens hetaste fotbollsmatcher mellan ett "Idrelag" och ett "Moralag". Det gick vilt till på Böverdalens campingplats och  Jibbare, Ryssar och norska småungar fick kliva till sidan för att matcherna skulle kunna äga rum.

Första dagen blev en lång sammandrabbning upp mot en och en halv timme där det var oklart vem som egentligen vann då reglerna ändrades under spelets gång. Dag 2 var stämmningen ännu hetare och ska tilläggas att det stod diskning på spel för det förlorande laget, så ingen vill vika ner sig för att få stå vi köksbänken kommande dag.

Idrelaget hade spelet men det var ytterst små mål och svårt att få in bollen. Matchen verkade aldrig ta slut då den skulle spelas till 3 mål, men efter ett tag verkade målen bara trilla in och Moralagets grötiga och gruffiga spel blev avgörande då de fick in en avgörande 3-2 boll... 

Idre fick diska men revanschen skulle komma eftreföljande dag då Idres lir och skönspel gav utdelning som slutade med en lätt 2-0 seger. Moraspelarna lämnade snabbt planen denna dag med svansen mellan benen och kom inte ens tillbaka näst kommande dag utan lämnade WO rädda för ytteliggare en förlust.

Sammanfattningsvis var Idre det bättre fotbollslaget och vi har fått mycket och bra träningg samt att vi har haft det väldigt skoj! Lägret var NICE med andra ord!

Simon H ;)
Team Sunpocket
 
 


Stakintervaller

Hej!
Nu har jag precis kommit in från ett stakintervall pass med jocke, jag hade ingen vidare dag idag så det var riktigt slitigt! Igår var jag nere på P&L och kollade lite med Woupi och Antonsson vi kollade bla på Goodlooking Trash riktigt bra enligt mig!. Ikväll blir det P&L direkt efter jobbet för att kolla på bla Europe. Nu ska jag slänga i mig en matlåda och sen sticka till jobbet.


Jag, Sasse och Gurra vid en fin staty på Malta


/Simme

RSS 2.0