LÄGER OCH WC-DEBUT

Vi befinner oss vid skrivandets stund i de snösäkra skövde där vi vi har inlett med 2 st träningstävlingar. Igår var det 10km fritt där Gurra visade storform och vann med 1.20 före Halli. Jesper hade däremot en lite tyngre dag i spåret och slutade på en 8:e plats. Dagen till ära så blev det ett sprintpass med de traditionella Prolog-kvart-semi-Final. Gurra stod idag över och då kunde västergötlands egna lilla talang ta hem de hela. på en andra plats hittade vi den forne team-medlemmen Emil J, som åter visade en fin form! Simon klämde in sig på en 4:e plats(3:a i prologen), Nystedt överraskade och blev 3:a i finalen där det går att diskutera en diskning i semin där han enligt uppgifter ska ha manglat ner stackars Jocke Lindstedt. Efter denna insident blev det väldiga uppröda kännslor hos Jocke där de slutade med att han kastade in handduken till finalen. Jesper tog en 6:e plats, där de oxå ska ha gått hett till!

Nu till de roliga där vi kan glädja oss åt att vi har fått en världscupsåkare i teamet! Gustav Eriksson har fått äran att få åka i Düsseldorfs sprinttävling till helgen. Vi ska nu ge Gustav lite frågor som följer här under:


Först den klassiska frågan, Hur känns det?
Det känns kan on, jag är i toppform. Det ska bli riktigt kul att få känna på hetluften och få tävla mot de stora killarna!

Vad är målet med helgen?
Målet är att dra till med ett riktigt bra lopp i kvalet, och sedan får vi se hur långt det räcker!

Vem tror du på som slutsegrare? (om du nu inte själv vinner)
Jönsson blir farlig, Jon Kristian Dahl har visat bra form och kanske någon ryssjävel...

Om du under helgen fick tillfälle till att bada bubbelpool med en valfri vc tjej, vem skulle det vara?
Norskorna är ju alltid heta, om jag fick chansen skulle jag nog välja Marthe Kristoffersen. Hon är nice!

6 snabba!

Kowalchuyk eller Majdic? Kowalchuyk

16D eller 20C? 20C

Sunpocketläger eller Landslagsläger? Pass, båda är riktigt roliga

Kolasås eller Chokladsås? Självklart Kolasås, vad ska man säga...jag gillar det!

Düsseldorf eller Bruksvallarna? Düsseldorf!

Backslick eller Hockeyfrilla? Hockeyfrilla

Men innan Gurras spännande premiär ska vi njuta av några fina pass här i Billinge!

//TeametLäger imorn

Hej!

Det blev en 4:e plats på dagen tävling för min del. Eftersom det var nysnö och tungfört i spåren så valde man att korta ner tävlingen till ca 11.2km och det räckte gott och väl! Formen känndes helt okej och jag var 1.23min efter vinnaren Jimmie Johnsson. Imorgon bär det av på läger till Långberget där vi kommer att hålla till tills på torsdag och sen åker jag till Idre på fredag för att tävla där under helgen. Det kommer nog tyvär inga uppdateringar under veckan då det inte finns nått internet på hotellt.

Resultat 11.2km klassiskt:

1:a Jimmie Johnsson      32.55 
2:a Martin Larsson         33.20 
3:a Kalle Gräfnings         33.36 
4:a Simon Andersson     34.18 
5:a Emil Brindbergs        34.36  
6:a Adam Larsson          35.09
7:a Jim Åhl                      35.25
8:a Rikard Tynell             36.18
9:a Robin Eriksson          36.33
10:a Leon Spiller             38.48
11:a Andreas Lundblad   40.25

/Simme

3:a

Hej!

Det blev en 3:e plats för mig på racet idag, vi avverkade 2 varv på en slinga som var ca 620 och vi hade en åktid på strax under 3min i det kärva föret som Lugnet bjöd på! Jag fick varefall stryk av Micke Östberg och Jim Åhl. Nu ska jag och Adde ut på en kortare löptur runt 1 timmer skulle jag tro, bara för att bli av med stumbenen tills imorn då det även då är tävling med högskolan 15km klassiskt är det som gäller! Kanske skriver nått mer efter löpningen om det händer nått roligt!

/Simme


Tävling imorgon

Tjena!

När jag vaknade imorse var jag rätt trött så jag bestämmde mig för att ställa in löpningen och åka direkt till gymmet istället, väl där blev det ett bra pass med Borre. Efter träningen åkte jag hem och kollade på världscupen, det gick väl inte jätte bra för sverige men kul att några av dom ungre åkarna åker bra! Efter det stack jag och Adde ut på ett kortare skatepass uppe i Bergebo, 1.30 timme avverkade vi på dom grymt fina spåren (med tanke på snötillgången). Imorgon ska jag vara med skidhögskolan och köra en sprinttävling inne i Falun så de ska bli skoj.

/Simme

Tröskelintervaller

Dagen kom, då allt skulle stämma, då allt skulle gå som planerat, då formen skulle vara på topp, då konkurenterna skulle krossas! Vi tar de från början: jag insåg att klockan började närma sig halv, de var dags att byta om, få på sig dom insvettade träningskläderna. Efter en stunds letande i träningsklädshögen, tvätthögen och lite piller med att få på min tighta heldräkt stod jag redo vid dörren med skidorna i högra handen, stavarna i den vänstra och vätskebältet knäppt runt midjan med innehåll av en hemlig drickablandning! Jag styrde riktningen mot vita huset och samlingslokalen där jag för en gång skull inte var sist till. Väl inne i samlingslokalen satt de ett x- antal glada och förväntansfulla 2:or i liknande kläder som mig, även Lindstedt befann sig inne på en massagebänk och vilade inför sitt brutala laktattest! Uppropet började, under tiden som jag tittade runt på mina motståndare och såg att de fanns en del stora nanm som blandannat: Jesper (arne) Arnessonoch sist men inte störst, den björnbitna Simon (Halli) Hallström. Passet presenterades snabbt och imon ett par få minuter satte jag mig i MIN buss, UAB'n. Vi fick reda på att en omväg till simhallen skulle göras för att göra ett fint foto som skulle bli ett porträtt på vårat spårkort. Fotograferingen gick snabbt och vi hoppade in i bussen och fortsatte resan till HEMUS som om några år skulle döpas till GURRAS ARENA!
Skidorna kastadeds ut och jag fann min madshus utrustning slängd på backen som alltid gör sitt bästa för att hjälpa mig till en maximal insats! Jag insåg ganska snabbt att vädret var på topp: Blåsigt, kallt, ja man skulle ju inte kunna kalla de för sommar! Uppvärmningen skulle hållas på "Den fina 5:an" Som halli så fint brukar uttrycka sig. Tempot på uppvärmningen bestod av ett 2:an hets, där dom lite yngre 2:orna ska konkurrerade om att få ha makten på uppvärmningen, en prestige fylld inbördes tävling där ingen vill vika ner sig.. men men,  rutinerad som man är så tog jag uppvärmningen i min takt, min puls, kortsagt en lagom fart! Vi styrde sedan kosan till starten av "Saras bana" där starten av de brutala intervallerna där allt motstånd skulle krossas!!! Arne drog snabbt iväg för att få en lucka ner till mig, jag insåg att jag var tvungen att ge mig av, luckan fran till Arne får inte bli för stor. Efter ca: 30 sek var jag ikapp arne och la mig tätt i rygg för att kunna ligga på mitt A1-A2 för att spara på krafterna medans arne låg frenetiskt och matade 3:an! Vid start av den andra intervallen blev Arne nervös och ville släppa upp mig i tät, tyckte mig även skymta arnes vita rumpa ute i en buske innan där de troligtvis komm en nervös blaffa i rinnande form, kan även ha innehållt spår av blod! Jag stod och laddade länge innan jag slutligen hoppade igång på 2:an för att ge mig ut på min intervall! Ca: 3 min in på intervaller insåg jag hur behaglit de är med tröskelintervaller man upplever en harmonisk kännsl med en blandning av hat och ilska. Man kan ligga där och åka i ett snabbt och behagligt tempo, jag grubblade då på hur motståndet skulle krossas, efter en stunds grubblande kom jag på idén, idén som skulle krossa dom andra mentalt! Jag skulle nämligen köra 2 intervaller fler än de övriga fältet. De resterande intervallerna var över på ett klick. Jag kände mig nöjd, jag hade krossat mitt motstånd jag hade nått mitt mål. Jag hade de mentala övergreppet: jag hade åkt 2 intervaller mer en ALLA andra, jag som även mina konkurenter viste att detta skulle synas i resultatet redan i nästa tävling! Detta är något jag i varje tävling ska ta med mig: hur trött jag än blir är jag alltid lite starkare än mina konkurrenter, jag har ju faktist åkt 2 intervaller mer än mitt motstånd!!
/ Gustav

Roligt pass

Go kväll!

Nu har jag precis vart ute på ett som norskarna skulle ha sagt roligt pass, alltså lugnt! Det var jag och Adde som avverkade 2.15 tim uppe i Bergebo där det för övrigt är riktigt fina förhållanden med tanke på den lilla snön som finns, det går då varefall att åka en bra bit över 10km. Imorgon har jag tänkt ta en löprunda och sen köra lite styrka på det på morgonen och sen blir det ett lugnt pass på eftermiddagen!

Bjuder på lite bilder från i våras uppe i Bruks:


Ha de fint! /Simme


Borlänge

Hej!

Nu är jag hemma i Borlänge igen efter några roliga dagar uppe i Mora. Dagens träning kommer att bli ett stakintervallpass med Adam Larsson och Emil Brindbergs uppe i bergebo fram emot kvällen! Förövrigt så har jag en ganska lugn vecka nu såhär mellan 2 läger veckor! Ska försöka ta mig till gymmet nån dag framöver också för att underhålla dom få muskler jag har!

Nu blir det kaffe, måste ta igen lite eftersom jag försov mig i morse och missade morgonkaffet hos Halli och Gurra!

/Simme


Mora

Tjena!
Eftersom jag inte har nån skola den här veckan så har jag passat på att åka upp till Mora och hälsa på, jag har vart här sen i söndags och jag blir nog kvar tills imorn. Dagens träning vart ett a1 pass på morgonen där vi körde både klassiskt och skate uppe på hemus. Sen på eftermiddagen blev det lite innebandy!
Nu sitter jag och spelar lite spel på min Ipod, och jag krossar alla Jespers rekord så de är nice!
Ha de gött! /Simme

Ny vecka

En ny vecka är på ingång och den inleddes med ett klassikt sprintpass på Hemus. Vi körde Prolog och 3 heat.

För egen del gick det bra och formen verkar vara på väg uppåt. Kvalet gick bra och det blev en delad seger för mig tillsammans med sprinten K-J Westberg. Heaten gick bra men man blev lite sliten fram mot de sista heaten. I Sista heatet vaknade även Gurra till liv och tog hem heatet. 2 sunpocketsåkare på "pallen" blev det slutligen.

Resultat Finalheatet:
1. Gurra
2. K-J
3. Halli
4. Adam

B-finalheatet:
1. Sjökvist
2. Honken
3. Jesper

För övrigt är det fina förhållanden på Hemus. Även på Hemmaplan i Idre är det fint nu med 12km bra spår. I terrängen är 50cm snö.

I veckan är även Sunpocket-Simme här i Mora och är med och sparrar på passen. Det blir fint!

/ Halli


Läger

Tja!

Nu är det läger i Bruks som gäller och jag kan gå för fullt nu efter några veckor med problem med bl.a halsen. Idag körde vi klassiska tröskelintervaller 4*10min och för min del kändes det okej.

Tyckte att grabbarna som åkte under söndagen visade stabila resultat och det ser bra ut inför resten av vintern. Vi övrga jobbar på det och kommer förhoppningvis också i form snart!

Lägret pågår till fredag och nu väntar snart ett A1 pass skate.

/ Halli


15km skate

Hej!

Idag var det 15km skate som gällde och jag kännde mig riktigt seg under uppvärmningen, det var väl dom 4:a heaten från igår som satt lite i benen. Jag startade loppet i ett ganska lugnt tempo dels för att jag kännde mig seg och dels för att vi skulle köra 5 varv på banan och jag ville inte köra slut på mig i början. Men det känndes aldrig som jag kom in i loppet riktigt utan jag kännde mig seg under hela loppet. Jag kom varefall imål som 12 tror jag det blev, dock så var   jag 5:a bland svenskarna så det är jag nöjd med. Gurra gjorde ett kanon lopp och slutade 2:a endast 7sek bakom Norsken som vann.

Nu blir jag kvar i Bruks på läger under veckan lika som Mora skidgym. Får dock se hur det blir med uppdateringar under veckan då jag inte har nån dator med mig.

/Simme

Premiären

Tjena!

Nu har jag precis avverkat säsongens första race, skatesprint stod på schemat och efter en helt okej prolog för min del med en 9:e plats så tog jag mig vidare från kvarten som 3:a och lucky loser, det var gurra som vann det heatet efter att han kommit 2:a i prologen. Sen i semin så fick jag en dålig start och var sist iväg men jag lyckades få till en bra sista backe och kunnde vinna heatet. Lika i a-finalen så fick jag en dålig start och sen fick jag en trasslig resa med många ihopkörningar men det är ju tajt i sprint! men jag slutade varefall 6:a i tävlingen så det känndes skönt att få till en bra premiär och veta att man kan vara med och kriga i toppen!. Övriga åkare i teamet har jag lite dålig koll på men Gurra åkte varefall i b-finalen och Hallström avstod tävlingen. Imorgon väntar 15km skate på en 3km slinga alltså 5 varv så det vore skönt att få till ett bra lopp då också.

Ha de gött! /Simme 

Tävlingspremiär i helgen!

Ja i helgen är det dags för bruksvallsloppen och det är nog för de allra flesta tävlingspremiären för säsongen! Blir spännande att se hur man ligger till gentemot andra efter en sommar som innehållit ganska mycket träning. Det är sprint på lördag (eller ja 1,7km vettefan om man kan kalla sprint)  och 15km på söndag. Allt i Fristil. Verkar även vara väldigt många med i år vilket är bra och kul! 

Jag själv har tyvärr dragits med lite halsproblem under veckan men hoppas på att kunna starta på lördag. Är verkligen sugen på att tävla nu! Så jag hoppas och tror på det bästa. Tror även att Halli är lite osäker på start men det märks väl på lördag om vi startar eller ej. Efter tävlingarna kommer jag stanna kvar i bruksvallarna för att vara med på Mora skidgymnasiums första snöläger för året som håller på tills på fredag nästa vecka. Det blir Nice!

Återkommer imorgon kväll med mer info om lördagens deltagande eller ej.

Simma lugnt
// Jesper

Skateintervaller

Tjena!

Nu är man ju tillbaka i Torsby igen och det betyder att man tränar i tunneln så här års så givetvis var vi där idag och körde skateintervaller, 3 varv *3 blev det ca 30min. Det känndes lite småsegt men man är väl lite sliten sen förra veckan läger kanske?! Imorgon blir det ett lugnt pass även det i tunneln tror jag det var planerat. Nu ska jag mumsa i mig några av dom 20 munkarna jag köpte igår!

/Simme

Sjusjoen

Hej!

Som ni kanske har märkt så fanns det inget internet i Norge men här kommer en summering av lägret:

När vi kom dit bjöds det på riktigt skitväder, så i plusgrader och regn genomförde vi ett 2 timmarspass. Sen resten av veckan var det kanonväder med sol och några minusgrader, det blev mycket skidåkning men även många matcher fifa 2011 och flertalet viktiga sten, sax påse, bla fick Danne bädda inte bara sin säng utan 5 sängar extra och Sjökvist fick äran att gå upp och koka gröten 2 gånger. Vi hann även med att köra ett intervallpass 3*10min skate körde vi. Sen avslutade vi lägret igår med en tävling 10km klassisk masstart som jag själv kunde vinna efter ett ryck i sista backen. Sen efter sista passet när vi skulle duscha vid stadion eftersom vi hade checkat ur stugan så var man tvungen att betala med norska mynt och eftersom vi inte hade några mynt så blev det en riktig snåldusch genom att fylla vätskebältet och hälla över sig!

Nu är jag tillbaka i Torsby igen och här väntar en lugn vecka innan det är dags för tävlingspremiären i Bruksvallarna nästa helg.


Här kommer lite bilder från veckan:


Rymmer tanken 80 liter tro?


Hela gänget!


Stum björn?


Madshus har övertaget i hallen!


Mitt och Emils rum


Tv-spels hörnan


Dom två biffigaste i gänget!


Jag och Honken


Fin utsikt!


Honken är stark


Ha de fint! /Simme

Östersund

Veckan som gått har jag spenderat i Östersund med team 2015 junior. Vi anlände i söndags vid lunchtid och chekade in i lägenheter på Camp Södergren precis intill spåren. Spåren har vart helt okej trots det varma vädret. Dom har lagt ut en slinga på ca 5 km som vi snurrat runt på.
I början av veckan körde vi många A1 pass för att komma igång och få skidvana. Senare i veckan har vi hunnit med en sprint tour med 100 m 400 m backrace upp och nedför och en benskate. Den gick bra för min del med delsegrar på 400 m och benskaten åkte även bra på resten vilket räckte till seger.
Vi har även hunnit med en vanlig sprint tävling i klassisk stil. I kvalet blev det en andra plats efter Carl Q. Körde då dock med fäste som jag tror man tappade på. Väl till heaten så bytte jag ut vallade skidor emot ovallade vilket jag tyckte funkade bra. Tog mig till en A-final relativt lätt. Finalen gick riktigt bra då jag i ett ryck uppför den sista backen kom loss från övriga i fältet och kunde glida in på en första plats.
Efter en lugn dag med två A1 pass ett i klassiskt och ett i skate sitter jag nu och laddar inför sista lägerdagen. Då bjuds det på ett race över 10 km skate.
/ Gustav

Mogren

Det var inte lätt att åka masstart för i tiden heller!
Torgny Mogren vann detta lopp!
Sprint landslagstränaren i sverige (Arild Monsen) idag tog i detta lopp av sig skidorna i en backe och sprang om lite gubbar!
Helt rätt!

Dubbla intervallpass

Tjena!

Min dag började med ett stavgångspass uppe i Bergebo med Jocke, vi körde 6*4min vilket gick helt okej för mig börjar kännas allt bättre nu efter sjukan! Sen hade jag ju tänkt köra ett styrkepass men Jocke har intervallperiod nu så han ville ha sällskap på ett till intervallpass så så fick det bli. På eftermiddagen så körde vi ett rullskids a3 pass 6*3min vilket också känndes bra, vi körde lite kortare med efektiv tid så jocke ska orda med alla intervallpass! Nu ska vi snart åka upp till Mora och imron bär det av till Norge! Får se hur det ser ut med internet där borta om man kan uppdatera bloggen nått.

Ha de gött! /Simme

RSS 2.0