Idre-Särnaloppet

När man inte till Estland får åka, då får man roa sig på annat vis. Så igår åkte Jag, Sandgren, Jesper och Emil upp till Idre för att deltaga i Idre-Särnaloppet, 42km. Emil som egentligen borde vart i Estland, bytte sprint mot långlopp och gjorde hemmafavoriten Henrik Alm nervös innan loppet som tillsammans med mig, Sandgren och Andres Eriksson såg starkast ut på papperet (Jesper stod över loppet). Sen får man räkna med en och annan norsk..

Som uppladning under fredagskvällen valde att spela lite hockey på rinken i Idre framför att ta en sväng till Särnas nya inneställe. Det var fint med hockey!

Lördags morgon bjöd på snö, vilket betydde att ingen ville dra i inledning av loppet. Så det gick väldigt lungt de första 20kilometerna. Men efter en drickakontroll sprack det upp efter en farthöjning av någon snabb kille och vi blev tre man. Jag, Henrik Alm och Andres Eriksson. Henrik var till dagen mycket stark och fick en lucka precis innan bergspriset, den luckan behöll han ända in till målet i byn som är sveriges svar på New York dvs Särna. Själv lyckades jag gå ifrån Eriksson i stigningen upp till Särnaheden och fick en lucka som jag lyckades hålla ända in till målet trots krampande triceps de sista 9km. En andra plats och dubbelt Idre SK i topp så då är jag nöjd med dagen. Sandgren åkte in på en hedersam 6:e plats i H21 klassen och Emil placeringen efter. Sandgrens form tycker jag är på uppåtgående och Emil sa att han fick slita mycket under loppet, men han gjorde det bra och hade ju egentligen sikte på ett annat lopp i fjärran östern där jag är mycket säker på att han hade gjort bra ifrån sig. Men vad är Estland jämfört med en helg i Idre? ;)

Nu ska vi roa oss med lite bowling och det ryktas om att det eventuellt blir bankett eller något liknande i Särna hos nån kille som hette Dragan och dansande tjejer från öst. Vi får se..!

/ Halli

Ja vad ska man säga..

Idag kördes den andra distansen på JVM. Klassisk sprint på en fin bana med två rejäla stigningar, dom flesta hade fäste förutom en ryss som stakade. För min del tycker ja att det gick tungt, formen kändes ungefär som i onsdags vilket inte var så possetivt.

Kvalet gick bra till en början kunde stå på bra och kände mig pigg upp i första stignigen. Stummnade sedan till i nästa stigning och segstakade mig hela upploppet. Men slutade då på 14e plats i alla fall.

Kvarten gick bra la mig som tvåa baki en ryss och vart kvar där ända till sista utförslöpan då jag tyvärr blev omgliden av en ryss/est eller något sånt och en norrman. Men krigade in mig på 3ae plats. Tiden var bra nog och jag tog  vidare till semi.

I semin fick jag återigen en bra start från ytterspåret och la mig som 3a hängde med bra uppför men tappade sen kontakten med dom framför utför nästa backe. Var sedan nästan ikapp igen efter ett stakparti på stadion men när sista stigningen började var det godnatt. Stummnade till som satan och sen va de kört.

Slutade på en 11 plats, bättre än förra distansen i alla fall. Hade dock hoppats på mer..

/ Gustav

Live


Här kan ni se dagens sprint tävlingar live !
http://otse.err.ee/etv
//bornström

Vilodag

Idag är det vilodag för JVM deltagarna för att lämna plats till U23 VM, som idag har sitt distanslopp. Nästa tävling är i morgon då är det sprint i klassisk stil som gäller. Idag på förmiddagen har vi vart in på stadion å testat en hel del skidor. Det lutar åt fäste nu idag, men det ska bli varmare till i morgon och då blir föret lättare vilket kan göra att man enbart stakar. Lämnade i alla fall in både klassiska och skate skidor till vallarna idag så får vi se hur det blir i morgon.

Eftermiddagen kommer att tillbringas här på hotellet, blir väl någon film eller något sånt.

/ Gustav

10 km skate

På grund av tekniska fel här på hotellet kunde jag inte lägga ut något inlägg igår, det Estländska internetet är inte så pålitligt. Men får passa på nu när det väl funkar.

Igår var vi in till stadion och åkte igenom banorna, dom verkade helt okej ganska så jobbiga men fina åkbackar. Efter det åkte vi på dopingkontroll, som var det 3e på fyra veckor för mig..

Idag var första tävlingsdagen på JVM här i Otepää. Finns inte så mycket att säga om dagen. Det var totalt mörker idag. Öppnade skapligt tyckte ja men redan i den andra stigningen drog jag på mig mjölksyra som jag sen aldrig blev av med. Försökte åka på så gott de gick, men kom som aldrig upp i puls och kunde inte ta ut mig som jag brukar kunna göra. Det enda som hände idag var att jag blev stum i benen. Kunde inte ens glädjas över att bli bästa svensk då Daniel Svensson slog mig med 0,8 sek...

Nu blir det till att chilla på hotellet och kolla på lite Svensson Svensson och kanske lite Torsk på Tallin. Senare ikväll ska vi på invigning.

Laddar nu om för lite sprint i klassisk stil som går av stapeln på fredag. Hoppas kunna göra bättre ifrån mig där. Har i alla fall satt upp ett mål för kommande tävlingar och det är att förbättra placeringen från idag. Det hoppas jag att jag ska kunna ordna. Största frågan nu är om man ska köra med fäste eller enbart staka./ Gustav Bitter Eriksson

JVM

http://results.pflanzl.info/Infosystem.CrossCountry/#/IndividualMass
Här kan ni följa tävlingarna live!
Teamets Gustav Eriksson ligger just nu ca 30 sek bakom täten! Han ligger runt 20-25 plats men Gustav brukar kunna öppna lite svagare för att åka starkare på slutet får se hur det går idag!
gustav

Danmark

Nu sitter garanterat 5/6 medlemmar i teamet bänkade framför handbollen!
Heja Danmark!

Mr Gym

Åter igen har ordet gått till Teamet Gym tränare!

 

 


 

Hej igen alla bloggläsare!

 

I detta blogginlägg ska jag lite kort berätta om mina senaste träningspass. Sen ska jag även tipsa om lite övningar på gymmet som kan vara bra för skidspåret.

 

Gårdagens pass (söndag, em)

Drog mig till gymmet vid 14.00 efter att ha suttit tentavakt hela dagen. Lite rygg på schemat:

 

Marklyft: 1x12 60kg, 2x5 100kg, 1x6 120kg, 2x5 125kg, 1x3 130kg

Riktigt nöjd med att vikterna börjar stiga igen i marklyftet.

 

Chins: 2x6 7,5kg, 2x7 5kg

Latsdrag; smalt grepp: 2x6 78kg

Hantelrodd: 1x12 på 33kg

Fick inte riktigt till träningen för övre ryggen. Lite sliten kanske.

 

Morgonpass (måndag fm)

Körde 8st 60x30 intervaller med en kompis.

10min uppvärmning, 12min intervall och 10min nerjogg

 

Eftermiddagspass (måndag em)

Blev en vända till gymmet för att köra lite axlar och triceps.

 

Militärpress: 1x12 30kg, 1x12 40kg, 1x8 50kg, 1x7 55kg, 3x5 60kg, 2x8 50kg

Hantellyft: 2x8 13,1kg.

Baksida axel, drag med rep: 3x10 56kg

 

Dips: 1x12 0kg, 3x6 30kg, 1x8 20kg

Pushdowns; med stång: 3x9 77kg

 

Brutalt mycket folk på gymmet, hatar eftermiddagar på gymmet!

 

Anledningen till att det är så många set på militärpressen och marklyften är för att minst 3set är stegrande uppvärmning till den riktiga vikten.

 

Dagens skidövningar på gymmet:


Betoning på armarnas styrka i stakningen

Först har vi Pushdowns som är perfekta för triceps styrka i staktaget!

Sen har vi cable pullover som är bra för att träna styrkan i latsen och även lite i triceps som behövs för rörelsen då armbågen ska föras bakåt och in jämsides med kroppen i själva staktaget!

 

 

Allt för mig denna gång!


AndersPå plats i Estland

Ja då är man på plats i Estland och Otepää. Sitter på hotellet och chillar lite och väntar på att våra kockar ska laga till lite lunch. Idag har jag hunnit med en fin liten löptur runt omkring hotellet, Estland är verkligen fint..eller ?

Resan hit gick riktigt bra. Sverige planet hämtade upp oss i Mora och flög oss till Tartu flygplats på runt en och en halv timme därefter fick vi åka buss ca 30 min till hotellet vårt. Vi bor ganska skapligt, inte direkt något nytt lyxhotell men det duger då åt mig i alla fall.

I eftermiddag ska vi in till Otepää city å handla lite. I morgon ska vi in och åka tävlingsbanorna.

Första tävlingsdagen är på onsdag då är det 10 km skate som gäller.

gustav

"Det är som hemma fast annorlunda" - Roland....<3

/ Gustav

Veckan i Mora

Tjena alla bloggläsare!

Veckan som varit har innehållit lite allt möjligt! Förutom att vi tränat (jätte)mycket har vi haft en fifaturnering om vem som är bäst på skidgym och vi har även hunnit med att spela bowling ett antal gånger! Fifaturneringen plockade man såklart hem efter ett stabilt spel! Tror jag åkte därifrån med målskillnaden 30-2, vilket duger i krig!
Skönt att få visa vem det är som är bäst!;)

På torsdagskvällen anlände även simme till mora, och på kvällen drog ett gäng och spelade lite bowling! Mitt lag bestående av Simme, Jocke och Johan E plockade hem segern ganska lätt, vilket resulterade i en glass med kolasås på donken som pris! Riktigt Nice! På lördagen ställde jag och simme upp i det nya Intersportloppet här i Mora, men en kass rygg förstörde dagen ganska tidigt i loppet för mig och jag fick bryta i Gopshus. Riktigt tråkigt! Simme åkte länge riktigt bra och låg ett tag 6a, men packade ihop lite på slutet och slutade till sist på en godkänd 16e plats! Loppet vanns av Jimmie Johnsson som spurtslog Markus Jönsson. På 4e plats kom Henrik Alm, som tävlar för Idre SK! Alltså en tränings och klubbkompis till mig och Simon.

Idag har det inte hänt så mycket..Det händer inte så mycket för oss på dagarna, det gör int de nå! Men vi har iaf spelat lite bowling och det plockade man givetivs hem efter nästintill drömspel i min 1a serie! Fan va coolt!

Här en stekig bild på simme!


Vi höres!

// Jesper

19 januari 2011

Dom 10 träningsbudorden

1. DU SKALL INGA ANDRA INTRESSEN HAVA JÄMTE TRÄNING

2. EN DAG UTAN TRÄNING ÄR EN DAG UTAN MENING

3. VARJE DAG DU VILAR, TRÄNAR DINA KONKURRENTER

4. VARJE TRÄNING ÄR ETT TILLFÄLLE ATT TÄVLA

5. SÅ LÄNGE DU INTE ÄR SEG, ÄR DU INTE ÖVERTRÄNAD

6. DEN SOM TYCKER TRÄNING ÄR ROLIGT, HAR TRÄNAT FÖR LITE

7. HÅRDA KILLAR GNÄLLER INTE

8. SÅ LÄNGE DU INTE SPYR, HAR DU INTE KÖRT HÅRT NOG

9. GYMPING ÄR FÖR FLICKOR, RIKTIGA MÄN KÖR CHINS

10. DEN SOM HAR FLEST PRISER VINNERKOM IHÅG !!!

”SMÄRTA ÄR BARA VEKHET SOM LÄMNAR KROPPEN”


18 Jan

Vi är nu tillbaka i 16 D på Stentorp i Mora efter en helg borta. Gustav åkte till Idre, Simons hemmaplan  och Simon åkte till Gustavs hemtrakter i Borlänge.

Simon liksom Simon Andersson fick inte plats i JVM-truppen och efter en vecka av bitterhet så stod dem i alla fall på startlinjen i Bergebo. Under Lördagen var det ett 2 kilometerslopp och en sprint över 200 meter. Båda gångerna fick Simon se sig besegrad av teamkollegan Mr.Andersson som båda gångerna var snabbast. På sprinten bestod hela pallen av Sunpocketåkare då även Jeppe klev upp på pallen.
Under Söndagen skulle Halli få sin revansch på Simon genom att ta hem DM-Guldet på 10 km Fristil, Halli gjorde ett stabilt lopp och segermarginalen skrevs till 24 sekunder före Simme. Dubbelt Sunpocket alltså ;) Kanske berodde det på en gemensam uppladdning hemma hos Simme under lördagskvällen. :)
Gustav som ska åka JVM har vart och tränat och laddad på Idre Fjäll inför det som komma skall. Han avnjöt fyra riktigt fina dagar innehållande en massa fina skidpass i nypredarerade spår och solsken. Förhoppningsvis var det den rätta uppladdningen och nu väntar några lugna dagar i Mora innan Gustav beger sig till Estland i jakten på medalj!
/ Teamet 

"bägebå"

Det var hyfsat bra förhållanden i bergebo, ganska nyspårat på konstnön och isbana på hemvägen från igeltjärn vilket gav mig den absolut snabbaste hemfärden från igeltjärn någonsin!
Det var mulet och tråkigt inte en själ såg jag efter spåren inte ens någon älg!
Men men det var ett trevligt stilla pass, Nu blir det att 20:00 se sverige vinna på handbollen så att dom säkrar avancemang till andra rundan med full pott!
Om ni undrar vart dom andra grabbarna har tagit vägen så undrar jag det lite jag med!

Simon Andersson: För bitter för att blogga
Mikael Sandgren: För mycket plugg för att blogga
Simon Hallström: Bitter?
Gustav Eriksson: För mycket toffel för att hinna blogga?
Jesper Arnesson: Spelar curling?
borlänge
//
Bornström för team sunpocket

Baksmälla

Hej alla skidåkare + nolifers!
Nu bär det strax upp till bergebo för min del,
Frågan är bara om jag ska ha längdskidor eller skridskor med mig?
skidor
hus
köpa nytt hus?
// Bornström
Petter & September - Baksmälla

Bergebo skiweekend

Hallå mina damer och herrar!
I helgen har det varit fullt med DM tävlingar över hela sverige!
Dalarnas Dm avgjordes i bergebo terrängen!
Där var det 3 tävlingar som gick under namnet "Bergebo ski weekend"
Det var "king of the hill"  "200 meter sprint"  Och Dm distansen 10 km i fristil
King of the hill  vann Simon Andersson  över Simon Hallström med 3 sekunder! Jesper hade en tyngre dag! Jag själv tog sovmorgon.
200 meter sprint tävlingen blev en succé för teamet och en väntad sista plats till mig! ;)
Simon Andersson knep första platsen med Jesper Arnesson på silverplatsen och Hallström fick 3dje platsen efter att målkameran flitigts hade granskat för att komma fram till att han vann med 3 decimeter över domnarvets Joacim lindstedt!
Dagens Dm lopp klev jag återigen in i rollen som team manager och gav lite tider och filmade efter banan! (se film från dagen nedan)

Helgens resultat listor hittar ni på http://www1.idrottonline.se/DomnarvetsGOIF-Skidor/Arrangemang/BergeboSkiweekend201115-161/Resultat/
// Bornström


Blocket

Hej bloggen, Idag får ni en gäst-bloggning!
// Bornström


Hej alla sunpocket-åkare!

 

Idag har jag fått äran att berätta om min träningsdag, något som jag är väldigt stolt över.

Dagen började med att jag klev upp 9.00, drog i mig tre mackor, halvliter oboy och lite

rage x2.

Mötte upp polarna på gymmet 10.00. Passet var betonat på uthållighet och helt uträknat efter min kroppsvikt då jag är lite sugen på att prova på att tävla i fitnessfive om något år.

Passet såg ut så här:

* 3xmax på egen kroppsvikt(77,5kg) i bänkpress: 12, 10,8 klarade jag av. Avslutade med en lätt 3a på 90kg.

* 7xmax i chins: 9, 8,8,8,6,5,5. Här märker man att uthålligheten kan bli bättre om jag klarar av att köra 5or med 15kg i bältet.

* 7xmax i dips: 14,11,10,10,11,10,9. Här märker man samma tendens som i chinsen, då jag klarar av att göra 5a med 40kg i bältet.

* 3xmax på halva kroppsvikten(39kg) i bicepscurl: 9,9+4 (4negativa), 9+4 (4negativa)

 

Ett riktigt jobbigt pass, som jag kommer köra minst en gång i veckan nu framöver.

 

Måste även slipa på mina knäböjar med 150 % av kroppsvikten. Klarade 3x8 på 100kg i förrgår, men måste komma upp till minst 115kg (150 % av min kroppsvikt) för att jag ska känna mig nöjd.

 

Mina mål:

15reps på egen kroppsvikt i bänkpress. 5st på 100kg.

30dips

15chins

Dubbla kroppsvikten(ca 150kg) i marklyft, 3-5reps

3-5reps på 115kg i knäböj

15reps på halva kroppsvikten i bicepscurl

 

Nu sitter jag hemma framför datorn och taggar inför ett intervallpass i Bergebo, klassiskt. Blir nog ca 8st backintervaller längst bort på Igeltjärnsvägen.

 

Tack och hej från Anders ”dålig kondition” Åkerblom.

 

www.fitnessfive.se

anders biff


Facebook

Hej kära blogg!
Idag har jag varit med Simon Andersson på kupolen, vi sprang runt runt men som vanligt hittade vi ingenting!
Efter det behövde Simon äta lunch, Det fick bli en meny på Mcdonalds för hans del, Själv beställde jag en glass med topping, riktigt gott!
Efter det var det bara att åka hem och valla skidorna för vidare färd till bergebo där vi skulle träna, Simon länge jag lite kortare.
Vi mötte upp Herrarna Larsson & Brindberg och tog oss runt på lite olika vägar i bergebo terrängen!
Efter det var det bara att rulla hemåt och där sitter jag nu framför datorn har har otroligt roligt!
Pigga grabbar!
// Bornström

Allting

Truppen till junior vm har för väldigt många timmar sedan blivit uttagen.
Vi fick med en och en halv åkare..
Gustav Eriksson (som väntat)
Simon Andersson som reserv (oväntat)
Målet var ju att ha med 2 stycken åkare till junior vm, Men det är väl stor risk att det kommer bli sjukdomsfall (?)
Så Simons chans är ju inte helt borta! Även om det var en stor besvikelse att han inte kom med i truppen!
Men Det blev stora överraskningar! (tror jag dom flesta tycker)
Att Emil Johansson (förut med i Sunpocket) inte finns med i truppen är nog den största skrällen av alla!
Att vara etta och tvåa på uttagningstävlingar inte duger? ja då undrar man ju vad SSF har för uttagningskriterier!
Måste säga att jag lider med både Simon och Emil som i min värld borde vara självklara i j-landslaget!

Men men istället ser herr truppen ut så här:

Carl Quicklund, Östersunds SK
Daniel Svensson, IFK Mora SK
Gustav Eriksson, IK Jarl Rättvik
Karl Edenroth, Strömnäs GIF Piteå
Karl-Johan Westberg, Borås SK
Simon Persson, Lucksta IF Matfors
Reserv: Simon Andersson, Domnarvets GoIF
Men vi i Team Sunpocket är inte bittra vi inte!
Vi önskar lycka till och hoppas team åkaren Gustav Eriksson kommer hem med medalj!


bergebo
// Bornström för team Sunpocket

Det tyska skräckvädret!

Gustav Eriksson som kom etta och trea i helgens cup tävlingar i Torsby säger så här till Dala-Demokraten: Det gick ju ganska bra det här.
Dala-juniorer
Och ja det kan man väl säga att det gjorde Gustav(?)
Sambo paret Eriksson/Hallström åkte stabilt och vad man kunde förvänta sig av dom.
Simon Andersson och Jesper Arnesson hade det tyvärr lite tyngre i spåret!
Simon kan väl förklara det med att han varit sjuk och att formen helt enkelt inte har hunnit infinna sig!

// Bornström

2011

Vilken ära att få inviga Bloggåret 2011 för team sunpocket!
Efter att alla har tagit ett välförtjänt jullov är det nu dags för cup tävlingar igen!
Denna gång står Torsby på schemat (som alla vet), Det är 15 km klassiskt och 20 km masstart i den fria stilen som står på schemat,
Det blir spännande att se hur väl teamets åkare lyckas hjälpas åt!
Vi har ju som sagt som mål att få med två stycken åkare till Junior vm laget!
Lyckas Guld-gurra knipa en seger?
Lyckas sjukdoms simme på "hemmaplan"
Lyckas sprint-halli på på det klassiska loppet?
Kommer det att snöa så mycket att det blir ett "vm 2007 lopp"?
Kommer Simme bränna av en ny "Northug spurt"?
Frågorna är många inför denna cup tävling och otroligt spännande med tanke på att J-VM laget kommer att tas ut efter denna helg!
Själv så kommer jag ej finnas på plats utan jag laddar istället för min egna tävlingspremiär nästa helg!
gustav
alperna
// Bornström

RSS 2.0