Och i dag kördes 10st 1 minuters intervaller på dagens träningspass i Hemus.

Faktiskt Alla visade god form, så vi får hoppas att vi kan slå våra norska konkurrenter, :)

Lika som bär!

Toker?

Robin Bornström?

Sunpocket i Östersund

Den andra deltävlingen av vattenfall cup avgjordes i helgen. Hela teamet var på plats (förutom Linus som var på skido i Vansbro). Lördagens tävling var en pursuit (skidbytartävling) på 20km.

I H17-18 stod Gustav först i starten då han är rankad som den bästa åkaren i Sverige, Simon stod även han långt fram i fältet. Start skottet small av och Emil drabbades genast av hybris och gick nästan upp i ledning, en placering han inte riktigt höll hela vägen.  Efter att Simon Sveder gjort en riktigt bra klassisksträcka kunde han gå ut i en klar ledning. I klungan 10s bakom låg både Gustav och Simon. Gustav som redan hade spytt 2ggr kunde inte riktigt kännas igen i den fria tekniken och åkte in på i hans ögon mätt kass 7e plats. Simon "Halli" Hallström visade upp form han inte visat sedan stordagarna han hade säsongerna 02-03, 03-04. Halli ryckte från klungan och tog upp jakten på Sveder, han kapade sekunder men de räckte inte riktigt. OS-klara Simon gled in som mycket nöjd 2:a, 3sekunder efter. Långt bak i fältet kämpade Emil och Tobbe mot varann, en kamp som Emil vann. Tobbe var nöjd med loppet då han fick sin klart bästa placering. Bornys form är uppgående.

I klassen H19-20 stod Johan och Viktor på startlinjen, laddade. Johan satte färg på loppet med ett idiot ryck som spräckte både han och fältet. Han kom dock igen och hade bäst skidbytar tid på hela dagen. Något han var mycket nöjd över, mer behöver inte skrivas om Johan. Viktor såg stark ut som vanligt men räckte inte riktigt hela vägen. Efter att ha dragit som 5a blev han från spurtad och slutade på en 7e plats. Han var besviken vid målgång men efter en skön kväll och natt var Viktor nöjd... I Gällivare skiner alltid solen.

Sprintkanonen Halli överraskade alla utom sig själv då han åkte in på en 12e plats i sprintkvalet på den tunga sprintbanan i östersund. Jarlarna Gustav och Emil kände sig sega och blev 11a respektive 9a i prologen. Gustav ramla i sin kvart och åkte ur, han var positiv över helgens tävlande. Emil tog sig lätt vidare till semin, där fick han kämpa hårt men kunde ta sig till final. I finalen dominerade spölands Simon Persson. Kampen om andra platsen var mellan K-J Westberg och Emil. Emil hittade nya krafter och kunde spurta ner K-J. Han slutade som mycket nöjd 2a, helt utpumpad. Två andra platser till 16A!

Sprintkungen Johan kom på en andra plats i prologen. Viktor åkte in på en "stark" 19e plats, helt uttömd... Johan tog sig enkelt till final där han visade att han är den i särklass bästa junior sprintern i Sverige. Tiden får utvisa om han även är världens bästa. Biljetten till Frankrike och JVM måste vara säkrad. Grattis Johan!

Maria Nordström Gävle vann D17-18 där en snubblande Christina Lövald Hellberg åkte in på en ny fjärdeplats.

Teamet kunde åka hem till mora med hedern i behåll! 3 pallplatser och en hel del topp tio placeringar. Alltså en fjärde del av alla pallplatser i Herrjunior klasserna.

/ Team Sunpocket

Vattenfallcup Östersund

Vattenfallcup drog vidare till Östersund. Första tävlingsdagen bestod av 10+10 skiathlon, dubbeljakt, pursuit eller vad man nu vill kalla det.

Taggade kom vi Sunpocket-åkare till Start och resultaten blev lite blandade. Allt från taktiska triumfer likt Petter Northug till stumma ben (kanske Stum Björn)

Ett jullov med Micke

Nu sitter man här och har avnjutit en fantastisk hockeymatch. Tedenby fintande bort det slovenska laget upp på läktaren. Fast det var ju inte detta jag hade tänkt berätta (fast det går ju inte att undvika när man inte sett något liknande sen Foppas fornstora dagar). Julen ska man fira med nära och kära brukar man säga. Hur gör man då när hela familjen har råkat ut för den hemska magsjukan? Det var just det som min familj råkade utför. En efter en blev liggande och till slut var det bara jag som stod på tur. Tur nog blev jag aldrig spysjuk men magen var inte att leka med. Kunde ända fullfölja min intervall period något så när och kunde ställa upp på morapinglan.

Just morapinglan kände ja mig väldigt pigg det första varvet av tre. När jag gick ut på andra varvet började magen sakta men säkert att dra ihop sig. Efter halva det andra varvet kändes magen lika slutkörd som man kan bli efter tränar Peters "fantastiska" hållningsstyrka. Kämpade mig i mål med en skrikande mage och en rejäl genomkörare för både psyke och kropp.

Blev mycket piggare efter morapinglan, träningen flöt på bra och firade in det nya året med CJ och hans följeslagare. Men typiskt nog följde oturen med mig ända in på den sista dagen på året. Efter att ha gått igenom kvartsfinalen och semifinalen med idel segrar i CJ´s pulkarace var det bara finalen som återstod. Där stod jag emot en J-VM guld medaljör i orientering och en till okänd förmåga som visade sig vara riktigt vass. Fick en riktigt bra start i finalen efter mycket ruffande . Det var just under starten som min tumme råkade hamna under motståndarens pulka. Någon större smärta kände jag inte då, för adrenalinet pumpade för fullt och jag hade fortfarande chansen att ta hem segern i det prestige fyllda pulkaracet. Fast när jag tillslut skar mållinjen var det som en besviken två. Kände direkt när jag kom i mål hur hela tummen dunkade av smärta men tänkte väl inte mer på det.

När jag vaknade morgonen efter märkte jag att tummen var uppsvälld och att jag knappt kunde röra den. Tog då beslutet att åka in till akuten för att kolla upp den. Större delen av nyårsdagen fick jag tillbringa på akuten och vad kom du läkarna fram till då? Jo, på röntgenbilderna kunde man inte se något speciellt. Fast det kunde vara en spricka eller ett ledband som hade gått av i tummen. De kunde i alla fall se att tummen var rejält uppsvälld och om inte det blev bättre skulle jag komma tillbaka. Det nya året kunde helt klart börjat bättre. Hoppas att kunna bli bra tills j-cupen i Östersund men då måste jag ha fått något pass med stavar utan smärta.

En sak är då säker, jag kommer att bli grym på benskate och Tedenby kommer att ta Sverige till det först jvm guldet sen 1981(förhoppningsvis)!

Formen var på uppåtgående innan pulkaracet =)

/Mikael för Team Sunpocket

Skidskytte SM

Skidskytte SM i sprint och jaktstart avgörs nu i helgen i värmlänska Torsby.

På plats fanns Teamets Skidskyttar Simon och Victor. Båda hade inför sprintloppet på 7.5 kilometer förhoppningar på bra placeringar och kanske också en medalj. En avgörande faktor för båda är skyttet, skulle Victor och Simon få till skyttet någorlunda så skulle de finnas på plats högt upp i listorna.

Det skulle senare visa sig att varje skott och varje skatetag skulle bli avgörande då tillslut de 7 första placerade sig inom 11,3 sekunder i tidernas jämnaste SM tävling i skidskytte.

För Teamets del bärgade säsongens första SM-Medalj genom Simon som spurtade sig in på en Bronsplats, fyra sekunder från Guldet. Victor var inte heller slagen med mycket, endast 10.9 sekunder fattades. Victor slutade på 6:e plats.