Lugn dag

Tja!

Idag hade jag ju vilodag så jag har inte gjort många knop idag inte, jag och mamma har vart och handlat lite mat till lägret i veckan och sen har jag bara vart hemma och tagit det lugnt! Imorgon ska jag köra stavgångsintervaller och ett styrkepass är det tänkt. Sen åker jag och lillebror Emil upp till Mora på eftermiddagen och sover i hans lägenhet tills på tisdag då bussen går mot Norge, vi stannar sen där tills på lördagen.

Ha de fint! /Simme

Stakintervaller

Hej!

Idag blev det ett intervallpass på rullskidor för min del, det var jag, Adam "biffen" Larsson och Emil Brindbergs som körde och vi körde 6min stakning *5. Adde vart helstum medans det känndes helt okej för mig. Efter intervallerna när vi skulle åka hem uppskattade Adde att vi hade 25min hem vilket visade sig vara fel för det tog 1 timme! men träning tackar man ju inte nej till så vi var glada ändå. Imorgon blir det en vilodag och sen på måndag tror jag det blir ett styrkepass och ett intervallpass men vi får se!

Halloweeen
Bus eller godis? /Simme

På G

Hej!

Nu är även jag på G efter några veckors problem med halsen. Idag körde jag mitt första riktiga pass utöver 2 styrkepass sen lägret i Torsby.

Segt att vara sjuk, men det i sin tur skapar ytterliggare motivation till säsongen. Dagens pass bjöd på skidåkning uppe på Idre Fjäll. Det var en kort slinga idag men den väntas bli längre inom snar framtid.

För mig gäller det att komma igång nu och på söndag åker jag till Bruks med klubben på läger fram till onsdag. Så det blir fiiint!

/ Halli ;)

Gamla Sunpocketåkaren Emil J hänger med till Bruks!  :)Natt-orientering

Tja!

Jag bestämmde mig lite hastigt och lustigt i eftermiddag att ställa upp i "gubbnatta" en natt-orienteringas tävling för gubbarna i klubben! Och eftersom orientering inte är min starkaste sida så var det ganska svårt eftersom man bara har pannlampan som lyser upp en lite strimla i skogen. Jag hittade varefall runt min 3km långa bana utan allt för stora missar. Imorgon rycktas det om stakintervaller med Adam"biffen" Larsson!

Här kommer lite (O)intressant fakta om loppet:
Tid: 32.25
Längd: 4.82km
Medel/km 6,43min
Medel puls: 162
Max puls: 188

Ha de gött /Simme

Styrka

Hej!

Det fick bli ett styrkepass för mig imorse, jag körde lite olika övningar men framförallt armar (det kan jag ju behöva) men även lite rygg och mage! riktigt trött blev jag varefall. Nu har jag precis ätit lunch med mamma på stan och sen var vi och kollade på lite utlandsresor till våren!. Ikväll blir det nog ett kortare löppass.

/Simme

Träningstävling

Hej!

Idag körde vi som sagt tävling i tunneln, 10km skate. Eftersom vi körde på eftermiddagen så var det inte så bra förhållanden utan det var löst och jävligt! Loppet då det gick väl inge vidare för mig men det hade jag inte förväntat mig heller, jag hade svårt och återhämta mig på dom lätta partierna och hade hög puls under hela loppet, men det beror förmodligen på förkylningen jag hade förra veckan. Simon Sveder vann loppet och jag var en ungefär 1 min efter han. Nu är jag hemma i Borlänge och kommer vara det tills tisdag då jag åker på läger i Norge. Imorgon tänker jag köra ett löppass och sen en sväng på gymmet.

Ha de fint! /Simme

Löpning

Tja!

Idag vaknade jag upp till plusgrader för första gången på några dagar, skönt å slippa skrapa bilrutan dock så regnade det så det var inge vidare ändå! Dagens träning blev ett löppass uppe i gräsberget, jag tog det lugnt eftersom jag nyss vart sjuk men jag höll på i 2 timmar varefall. Imorgon är det ju som sagt tävling i tunneln 10km skate är det som gäller. Jag bestämmer mig imorn om jag ska vara med och hur hårt jag ska köra! Sen efter tävlingen så åker jag och Borre hem till Borlänge igen för en veckas höstlov vilket ska bli skönt!. 

/Simme 

Tunneln och styrka

Tjena!

Imorse körde jag mitt första "riktiga" pass efter förkylningen det blev ett lugnt pass i tunneln på 1.30 timme och det känndes helt okej tyckete jag trots att jag inte har tränat på ca 1 vecka. Nu på kvällen körde jag och Borre ett styrkepass, allt för att få igång musklerna igen! Imorn är planen ett löppass och sen på torsdag är det testtävling i tunneln, får se om jag ställer upp där eller inte.

Ha de gött! /Simme

Torsby

Ja då sitter jag här i Torsby av alla svenska städer, där värmländskan känns lika svårt att förstå som Grekiska!

Igår åkte jag ett pass i tunneln! Det var jag och 50 norskar mysigt värre! Efter att snurrat runt så jag blev yr i mössan tog jag mig hemåt till en lägenhet i minusgrader!

Jo visst var det polacker som skulle byta fönster i lägenheten! Det gick ju inte direkt fort om man säger så..

Imorse var Simon ute och jag vilade lite eftersom jag och simme troligtvis ska köra styrka ikväll igen!


Första passet

Tjena!

Nu har jag kommit igång med träningen igen, det blev ett styrkepass med Borre som är här på besök under veckan! Imorgon ska jag köra ett pass i tunneln så vi får hoppas att man inte har tappat allt för mycket under mina sjukdagar. Jag bestämmde mig också för att åka på läger till Sjusjoen på höstlovet med lite folk från Mora!

Ha de fint! /Simme

Inget nytt här heller

Kan rapportera att även jag (Robin Bornström) har en rejäl sjukstuga här hemma just nu! Så från min front får ni då verkligen inte några träningsinlägg ifrån!
I framtiden så ska jag till LIVI i Falun för att få göra lite tester på min kropp under lite mer ansträngande former så det ska bli kul att se vad det visar! Tills dess ska jag bli frisk!

Inget nytt

Hej!

Det är inget nytt på sjukfronten utan jag får vila nåndag till men det  kan vara välbehövligt efter dom senaste veckornas hårdkörning. Ikväll beger jag mig åter till mitt hem i skidmetropolen Torsby och jag kan förhoppningsvis vara igårn med träningen i mitten av veckan igen, man vill ju inte köra igång för tidigt så man dra på sig nån värre.


Hittade på en till bild från Hackmora!

Ha de fint! /Simme

Sjuk

Hej!

Det blev ingen tävling för mig idag eftersom jag vaknade upp med riktigt ont i halsen och hosta. Så det får bli en lugn dag här hemma istället så jag blir frisk så fort som möjligt. Nu ska jag äta frukost!

Vi hörs! /Simme

Halvvasan

Tjena!

Idag skulle vi ju som sagt köra långpass i tunneln med vasaloppstema och det blev som jag hade tänkt mig halvvasan (45km) eller 35 varv, vi höll ett skapligt tempo hela tiden och var klara på strax under 3 timmar så det blev ett fint långpass. Efter passet blev det en riktigt god lunch på Valbergsängen som avslutades med en stor glass! sen hade jag ju tänkt vara kvar i Torsby i helgen men eftersom det knappt var nån annan som skulle vara kvar så bestämde jag mig också för att åka hem. Imorgon tänkte jag åka till Falun och springa en löptävling, 10 km ska avverkas och jag har inga större förhoppningar eftersom jag har kört hårt i veckan och inte sprungit speciellt mycket på sistonde.

Trevlig kväll! /Simme

Hackmora Bergslopp

Här kommer en liten film från Hackmora Bergslopp i Sågmyra. Gurra kom 3:a och Simme 6:a. Halli och Jesper stod över och agerade tv-team istället.

MVH / TS-TV redaktionen

Avklarat läger

Sen i måndags har jag tillsammans med Mora Skidgymnasium vart på läger i Sunpockets-Simmes "träningrevir" nämligen Torsby.

I Torsby bedrev jag alla pass inne i tunneln för att få vara på snö så mycket som möjligt. Det kändes skapligt under lägret trots en lättare förkylning under slutet av förra veckan.

Idag är det vilodag, men imorn fortsätter det och det är planerat att genomföra ca 20h denna vecka. Så imorn blir det ett styrkepass och ett A3-pass stavgång på antingen Kristersbana eller Hallibanan på Hemus.

Vi hörs! / Simon


Tosseberg

Hej!

Nu har jag kommit hem från intervallpasset i Tosseberg. Vi körde skate och jag kände mig riktig pigg nu efter morgonens vila och kunde trycka på riktigt bra på alla intervaller, det blev 4st intervaller för min del och jag körde på tider mellan 11.10-11.29 och det gick snabbast på sista intervallen.

Imorgon väntar ett långpass i tunneln med vasaloppsteama där vi får välja mellan antingen halvvasan eller hela, tror dock inte att någon är speciellt sugen på 9 mil i tunneln så det blir nog 45km för dom flesta!.

Nu ska jag bara ta det lugnt resten av kvällen och vila mig tills imorgon.


Fin utsikt från toppen av Tosseberg!

Ha de gött /Simme


Trött

God morgon!

Idag när jag vaknade var jag riktigt seg i kroppen och bestämmde mig därför att vila från styrkepasset. Nu har jag vart på dagens lektion och tänkte nu ta en tupplur för att bli lite piggare till eftermiddagens rullskidsintervaller! Skriver mer efter passet.

/Simme 

Tunnel tunnel tunnel

Tja!

Idag blev det precis som planerat två pass i tunneln, morgonpasset var ett långpass klassiskt på 2.30 timme vi körde tillsammans med mora skidgym så jag gled runt med team kompisarna nästan hela passet! På eftermiddagen blev det ett lugnt skatepass på 1.30 timme även då passade jag på att åka med mora gänget, det går riktigt tungt i tunneln nu när det är så mycket folk som åker där men då blir man väl kanske bättre tränad?. Imorgon ska jag köra ett styrkepass på förmiddagen och rullskidsintervaller i tosseberg på eftermiddagen får se hur pigg man är då efter dom senaste dagarnas hårdkörning i tunneln. Nu blir det nog lite fika innan det är läggdags!


I dom där rören har man åkt in och ut några gånger nu!

Vi hörs! /Simme

Dubbelpass

Tjena!

Idag har jag kört 2 pass, började imorse med klassiska intervaller uppe i tunneln fick ihop 36min efektiv tid så de var bra. Efter intervallerna körde jag lite teknikträning på rullbandet uppe i testlabbet vilket också gick bra. Medans jag körde intervaller så var Gurra och körde hovfjällsrace, han åkte på ca 28.30 på 3:or vilket är en bra tid. Halli tog det lugnt på förmiddagen och körde ett A1 pass i tunneln. Sen på eftermiddagen så var jag med Mora och körde även då i tunneln jag avverkade 1.30 timme skate för att sen byta till klassiskt och köra impuler med skidgym, vi fick lite tips och råd av den numera som han själv uttryckte det pensionerade Tobbe Fredriksson han var även med på några impulser och visade för det mesta att han fortfarande kan åka snabbt! Nu sitter jag och kollar på fotboll dock så har ju Sverige fått en dålig start med 1-0 i baken efter bara 4min. Imorgon ska jag också försöka hinna med 2 pass förmodligen så blir båda uppe i tunneln då också.

Ha de gött /Simme

Hackmora och Torsby

Tja!

Igår morse styrke vi skutan upp till Sågmyra där vi skulle avverka 2.9km uppför på en bana som gick bitvis i skogen och bitvis på en grusväg. Tyvär var det bara jag (Simme) och Gurra från teamet som ställde upp eftersom Idrepojkarna kände sig lite småsega så valde dom att vila vilket brukar vara klokt. Tror vi var ca 80 st i våran klass och när starten gick så sattes det upp ett ganska högt tempo direkt och både jag och Gurra låg med längs fram i klungan, när vi sen kom ut på grusvägen efter ca 1km så var jag och Gurra i spets men när sen farten ökade lite mer efter ungefär halva banan så blev jag tvungen att släppa iväg några grabbar bla Gurra. När vi sen svängde i i skogen igen med ca 800m kvar så låg jag lite för mig själv på en 6:e plats med ca 10 sek upp till 4:an och 5:an och ca 10 sek ner till en 6-7 manna grupp som jagade bakom mig. Jag blev riktigt stum sista biten men lyckades varefall hålla min 6:e plats, jag gick i mål på tiden 12.54 (4sek bättre än ifjol) knappt en minut efter den vinnande Kenyanen. Gurra var stark idag och gick imål på 3:e plats ungefär 30sek efter segraren.

Nu är jag tillbaka i Torsby igen och det är även Gurra och Halli som är här på läger med Mora skidgym tyvär så har Jesper blivit sjuk så han är kvar uppe i Mora. Så idag har jag kört ett pass med grabbarna i tunneln, det blev ett klassiskt pass på 2.30timme. Imorn ska Gurra och Halli köra Hovfjällsrace på morgonen medans jag har klassiska intervaller i tunneln och sen ett lugnare pass på kvällen.Hittade två bilder från gårdagen på nån hemsida, hoppas det var okej att jag "snodde" dom?.
Ska även försöka lägga upp en film från Hackmora imorgon kväll!

Ha de skön´t /Simme

The show most go on!

Vilken härlig lördag det blev! Efter en välbehövlig sovmorgon och frukost bar det av till Mora city med syster. Var ett härligt höst väder och det var faktiskt roligt att kolla på tjejkläder för en gångs skull ;) Blev inga direkta fynd för min del men iaf en härlig fika. Sedan blev det lite pluggande fram tills dagens höjdpunkt kom, ” Champions of rock” i Leksand med syster och tränar Robinjo. Artisterna var grymma och det var helt klart en värdig hyllnings konsert till Queen. Och nog fanns det lite ögongodis på scenen genom Jessica Andersson och Jenna Lee James även fast syster föredrog en viss Peter.  Men nu börjar allvaret igen med en tuff skolvecka med Anatomi och fysiologi kurs och en intervall period som drar igång på torsdag. Helt enkelt ”The show  must go on” det myntade uttrycket från Queen!
// Mikael


Poolparty

Tjena!

Dagens kvällsaktivitet blev att bada badtunna hemma hos Simme för att mjuka upp musklerna tillmorgondagens löprace. Starten går halv 12 imorn och det kommer ett inlägg efter loppet.

Här kommer lite bilder från dagens härliga badning:


Va har Simme i påsen?

Va har Halli i flaskan?

Vem fixar bubblorna?

Vad spanar simme på?

Har Borre däckat?

Vem är de där?

God kväll /Teamet

Bowlingsmästerskap

Tjena!

Igår kom ju som sagt nästan hela teamet till Borlänge, Sandgren är dock inte här. Men vi hade varefall en trevlig kväll med först middag på taco bar och sen blev det bowlingsmästerskap resultatet kommer längre ner, och sen avslutades kvällen med kvällsfika på mc donalds. Idag har vi vart ute på ett rullskidspass på lite över 2 timmar där vi tillbringade nästan halva passet till att köra "kull" vilket var riktigt roligt och det blev några fina impulser när man blev jagad! Till kvällen blir har vi inte riktigt bestämt vad vi ska göra än men nått skoj blir det nog!.

Preliminära resultat är inte helt säker på alla siffror:

1:a Simme 151p
2:a Hallström 147p
3:a Jesper 135p
4:a Gurra 125p
5:a Emil Woupio 104p (utom tävlan)
6:a Robin 87p

Resultaten är snittpoängen på 4 serier, högsta poängen på en serie hade Hallström med 175.

Ha de gött! /Simme
 

I want it all and i want it now!

Hello!

Är nu hemma efter ett fint sex dagars läger i Sälen och nog märks det att skidsäsongen börjar närma sig. Fem grader, dimma och regn möte oss de flesta dagar. Det var bara till att plocka fram underställ, mössa och de andra vinterkläderna för att inte frysa bort på fjällen! Träningen har gått bra och har fått grymt bra sparring med Dala Sport Academy(skidhögskolan Dalarna) och några Mora seniorer. Blev en hel del löpning på fjället och många höjdmeter som bestegs. Bästa passet var nog ända när vi körde en lång 60 minuters intervall på en 3,2 km bana som vi snurrade runt på. Var väldigt tävlingslikt och var skönt att få släppa lös skidåkardjävulen igen ;)

Imorgon blir det vila för min del och ta igen lite skolarbete som man missat. Fast den stora höjdpunkten blir Champions of Rock i Leksands” hansklager” eller som det egentligen heter Tegera arena. Är en storslagen hyllnings konsert till ett av mina favorit band Queen. Kommer bli en grym kväll!Imorgon Rockar vi igång// Mikael "sasse Sandgren


God morgon!

God morgon kära läsare!

Igår kväll fick jag reda på att hela Team sunpocket kommer till Borlänge under helgen för ett litet miniläger, dock blir det inte så mycket träning eftersom lägrets höjdpunkt är Hackmora bergslopp på söndagen men roligt kommer det bli varefall! nu ska jag och bornström dra ner på stan och gymma lite sen ikväll blir det trivselkväll med hela gänget hemma hos Bornström.

/Simme

Simme är tillbaka!

Tjena!

Nu har jag åkte hem till Borlänge över helgen så nu har jag fått tag i mammas dator så jag kan blogga lite (de var ju inte igår) ska också försöka få fart på min dator under helgen. Dagens träning var ett intervallpass på rullskidor, det var benskate 3min och stakintervaller 4min som gällde, riktigt jobbiga och bra intervaller blev det. I helgen blir det ganska lugnt har jag tänkt eftersom jag har en ganska lugn vecka, men på söndag tänkte jag varefall springa Hackmora bergslopp en löptävling i sågmyra på 2.9km med en stigning på ca 220m tror jag det var ett riktigt roligt och jobbigt lopp som jag har sprungit några gånger förut. Nu blir det lite glass sen täker jag gå och lägga mig!

Ha de gött! /Simme

Det är bara..

att beklaga att bloggen blir lidande men tyvärr finns det inte så mycket om att skriva om just nu..
Det är träning, träning och åter träning som gäller under hösten för att komma i form, tills tekniken ska slipas längdskidorna igen på första snölägret.
För övrigt så är några av medlemmarna just nu i Norge på lite roliga aktiviteter och idag så sprang dom Oslos Bratteste løpekonkurrranse Alltså en löpartävling uppför en slalombacke, Kul värre! Gustav "kramp" Eriksson slapp idag krampen och kom på en fin fin 3dje plats! 1:22 efter segraren! Han följdes närmast av team medlemmarna av Jesper Arnesson som var 1:27 efter Gustav och Hallström som var 28 sekunder efter Jesper och 1:55 efter Gustav!


Blir att vänta på en rapport från grabbarna när dom kommer hem!
Annars så ska Mikael "Sasse" Sandgren åka på läger till Sälen med Högskolan Dalarna!
Blir att vänta på en rapport från Micke också!
//Teamet!


RSS 2.0