Lidingöloppet + Fartvecka

Tjaa!

För mig tillbringads föregående helg i den svenska huvudstaden med uppdraget att springa milen så fort som möjligt ute på Liiidingö, dvs Lidingöloppet.

På Fredagen tog jag och Jesper oss ner mot Stockholm, väl framme på eftermiddagen kände vi på formen genom att löpa igenom banan...

... Formen skulle visa sig vara skaplig för både mig och Jesper.

20 minuter innan start anlände av en tredje medlem i teamet. Nämligen Simme, som precis hade hoppat ut ur Domnarvets buss. Loppet startade i bra för oss och alla låg med i den klunga som sprang första kilometer på ca 2.53, sedan kände jag för egen del att jag vara tvungen att hålla igen lite för att inte dra på sig allt för mycket syra. Då blev jag omsprungen av flertalet löpare, men efter 3-4 kilometer kändes det bättre och jag passerade de som sprungit om mig samt några till, bland andra Simme. Vid Abborbacken fick jag syn på Jesper och höll sedan hans rygg på avstånd hela vägen till det sköna målet på Grösta Gärde. Så bäst för dagen blev Jesper på en 15:e plats på 36.22, jag sprang in på 17:e plats på 36.43 ganska nöjd med tanke på att jag bara kört ett löppass de 2 senaste veckorna. Simme blev 20:e på 37.17 han var dock inte allt för nöjd med resultatet då han besitter större kapacitet än vad resultatet visade.

Sandgren var också på plats för att springa 15km men tyckte det var för kort och tog en omväg istället...det var en skaplig löparhelg för vi är ju trots allt skidåkare.

Idag måndag har en fartperiod startat för mig och många andra på skidgymnasiet. Dagens pass bestod av stavgångs intervaller i Gopshus på förmiddagen och sedan ett styrke/fart pass med 4*4min intervaller på hinderbana vilka var riktigt jobbiga! Körde även lite rodd och cykel intervaller på det.

Imorn fortsätter det med Mora Camping tester och löpintervaller på Saras bana ;)

/ SH


Det börjar...

Bli lite snålt med uppdateringar och det är vi så klart inte nöjda med! Men vi arbetar med 2 stora projekt just nu som gör att bloggen för närvarande blir lite lidande!
I helgen har det varit lidingölopp för 4 i teamet! Det blev blandade resultat med Jesper i topp av team åkarna i H 19 klassen och Mikael som sprang 3 milen(?) lyckades springa fel på slutet.. men men hoppas han hittar nästa år!
Själv har jag också uppehållit mig i Stockholm, men jag var på besök till idrottsläkare istället! Och det känns som om det börjar komma ljus i tunneln igen så det känns riktigt lovande!
Gustav "storbloggaren" Eriksson är just nu på juniorlandslags läger i Torsby!
Det kommer säkerligen en mer detaljerad rapport från grabbarna inom en snar framtid!
// Bornström för Team Sunpocket

Torsby

Har nu anlänt till Simmes lägenhet i Torsby där vi fördrivit tiden med att kolla på tv där det idag bjöds på Superstars och Berg flyttar in hemmifrån Gunde.

Tidigare i veckan har jag hunnit med att göra syreupptagningstest, vilket gick bra åkte 1 minut längre än förra året så är nöjd. Veckan har annars vart rätt lugn så man ska vara pigg och kunna träna på bra under J-lagets läger till helgen. Innan dess ska vi ha en liten träff med Team Madshus under torsdagen och fredagen, där det blir lite träning i tunneln och sen en tur till fabriken i norge och hämta ut lite grejer.

Simon har vart på läger i Sälen med skidgymnasiet där det blev långa löppass på fjället och lite rullskidor. Men han har inte tränat allt för mycket för att kunna vara på hugget inför helgens tävling.

I morgon blir det ett löppass med Simon där det är tänkt att bli lite intervaller för att toppa Simons form inför Lidingöloppet.

Vi kör också heldräkt som Gunde/ Gustav Simon

Hallå i stugan

Ni har väl märkt att det är lite klent med uppdatering nu sista 2 veckorna..
Det beror helt enkelt på att det inte händer så himla mycket! Personligen spenderar jag all träningstid på gymmet och dom andra pojkarna har genomfört Max Vo2 tester men dom test resultaten är ju så klart hemliga för våra konkurrenter, Kan dock säga att dom ser mycket bra ut för Gustav och Halli!
Någon bild har jag inte heller att bjuda på..
Och om ni undrar vart Simon "Blogg-kungen" Andersson har tagit vägen så har hans dator gett upp fullständigt och därför inga rapporter från honom, Det som händer närmaste tiden är väl att Gustav och Simme som ingår i Madshus teamet ska testa lite skidor och sådant i tunneln! Hoppas på rapport därifrån!
// Bornström

Borlänge

Befinner mig nu hemma i Borlänge och ska spendera helgen här. Tog bilen hemmåt igår kväll efter att jag och Sandgren kört ett A1 löppass ute i skogarna kring Östnor, vilket var riktigt nice. Sedan kom Tobias Björklund förbi en sväng nere på törpet så fick bli en liten fika med han inna jag körde hemmåt.

Idag har jag hunnit med att köra ett skatepass på rullskidorna det blev tröskelintervaller 7*5 minuter + en del impulser. Passet gick helt okej och jag trycket på ganska så bra utan att bli stum i benen så får vara nöjd. Nu blir det chill resten av helgen för att komma utvilad till syreupptagningstestet på måndag i Falun

skidor


/ Gustav

18 september

Hej igen!
Efter en liten blogg-paus är vi här nu igen!
Jag har varit på besök i mora i några dagar, Fick sovplats hos Jesper och hans "sambo" Jocke lindstedt!
Tack för det :)
Det var 2 händelserika dagar man fick vara med om! Mycket trevligt!
Teamet håller just nu på med ett litet hemligt projekt som ska vara klart till vintern så kommer nu få ännu en surprise!
På återseende!
// Bornström
vidablick

12/9

Simon Andersson här!
Eller ja det skulle ha varit han som skrivit detta men hans dator har som han självbeskriver det "kejkat ihop under helgen"   

Man kan ju undra vad han har surfat på för sidor egentligen..
Idag Kom han på en 7:unde plats med tiden 9:14!   Vilket vittnar om att motståndet var mycket hårdare idag och att simon satte nytt PB tror jag?  2 sekunder bättre än förra året iallafall!
Själv så har jag träningsvila efter befarad överträningssyndrom,
Så jag tar det lugnt och försöker återhämta mig och komma tillbaka i fullträning till vintern igen!
// Bornström

Äntligen

Nu är äntligen Testa gränsen veckan slut, blev en hel del träning och man är riktigt sliten nu... gränsen är nådd tror jag. Sista delen av veckan blev riktigt tuff då det bjöds på Löptävling över 12 km i fredags. Själv slutade jag på 3e plats efter Suther och Sjökvist, vilket jag får vara nöjd med. Tävlingen följdes upp  av en 3 timmars tur på skate rullskidorna och en löptur i Grönsberg under lördagen. Under dagens pass bjöds det på det årliga multipasset bort emot Oxberg Väsa Evertsberg och sen hemmåt igen. Där vi cyklade åkte rullskidor löpte och cyklade igen, klockan stannade på ganska precis 5 h.

Nu är man ganska mör i kroppen, men man är ganska så sugen på att träna på igen och då kötta lite intervaller vilket man saknat !/ Gustav

I Västerås

Hej läsare!  ( Detta skrev jag imorse men av någon anledning har det inte kommit upp på bloggen)
Simon "Simme" Andersson befinner sig just nu som bekant på Skol-sm i Västerås!
Han har tyvärr inget internet där men hälsar att han igår kom på en fin fin 4de plats med 9 deltagare, Det var 2000 meter hinder som stod på schemat och Simon sprang på 6:29 och var med det  2 sekunder sämre än förra året men han slog t.ex Jack Impola som sprang på 6:36
Idag så står det 3000 meter hinder på schemat och tiden att slå för Simon är: 9:16
(Simme på språng i helgen)
// Bornström

Mot Västerås

Tjena!

Nu håller jag på och packa dom sista sakerna jag ska ha med mig i helgen, sen ska jag äta lite mat och så åker vi kl 17.52.

Inför helgen då, eftersom jag aldrig tävlar i banlöpning så blir målet att slå tiderna från förra året (6.27 på 2000h) &    (9.16 på 3000) och försöka att plocka lite poäng till skolan, topp 6 är det som gäller för att få poäng och ifjol var jag just 6:a på båda distanserna. Ska försöka lägga in resultaten så fort som möjligt men jag vet inte hur det ser ut med internet på hotellet så vi får se hur det blir!

Ta de lungt /Simme

9/9

Tjena!

Nu har jag vart och tränat hinder inför helgen och det går faktiskt ganska bra, men det blir anorlunda i helgen när man får lite mjölksyra i benen! Imorse körde jag 1000m intervaller på fridrottsbanan 5st blev det och det känndes inge vidare faktiskt men får hoppas det släpper till helgen. Imorgon tänkte jag ta en vilodag inför tävlingarna och så ska jag åka till Västerås imorn kväll där skol-sm går.

Ha de fint! /Simme

Cykel

Tja!

Imorse blev det ett cykelpass för mig på 2 timmar, jag hoppade över rullskidorna efteråt eftersom jag har en lugn vecka nu! man vill ju inte bli övertränad:) Efter träningen så gled jag runt på skid några timmar och sen hade jag 2 lektioner på eftermiddagen. Imorn har vi brutalloppet, ett löptest på ca 11km runt uppe i valberget men jag hoppar över det och kör löpintervaller på bana istället, allt för att "toppa" formen lite till helgen det är även hinderträning imorn kväll.

Ha de gött /Simme

Hinderträning

Tjena!

Jag har precis kommit hem från Impolas där jag har kollat på EM-kvalet där Sverige krossade San Marino med hela 6-0. Innan det var jag ju som sagt och tränade hinderteknik nere på fridrottsbanan och det gick helt okej tycker jag speciellt vattengraven gick bra. Imorn är det ett långpass på schemat med cykel+rullskidor men jag tror jag väljer att bara cykla om jag får tag i en bultsax villsäga då jag igår bröt av nyckeln till cykellåset, men det löser nog vaktmästarna på skolan imorn bitti!

Ska även slänga in en rättelse angående bilden från löptävlingen efter påtryckningar från båda mina föräldrar, det var jag och min farbror på bilden och inte morbror som jag skrev!

/Simme

Full Hand X 2

Tjaba!

Träningen rullar på liksom vår "testa gränsen vecka" här i Mora.

Igår blev det ett rullskidpass klassikt på 3.15h. Vi körde Sollerön - Gesunda - Mora + lite extra svängar i Gesunda. Andra passet stack vi ut mot Hemus och tog oss ett löppass på 2 timmar som vi sedan avslutade med lite klassisk Måndagstyrka med de övriga på skidgymnasiet.

Idag på förmiddagspasset tog jag och Gustav en Kajaktur på 2timmar, efter kort vila var det sedan dags igen. Denna gång på skate rullskidor. Passet tog 3.10, så nu har 10.25h på 2 dar vilket är skapligt.

Imorgon väntar en vilodag, därefter blir det hårdkörning från torsdag till söndag och många härliga träningtimmar väntar! ;)

/ Simon

7/9

Hej!

Jag hade ingen bra rubrik idag så jag lydde Mr Bornströms råd att alltid ha dagens datum som rubrik. Idag har var varefall kört intervaller uppe i tunneln, vi körde nån form av sprint intervaller så det blev ganska korta men desto jobbigare! Vi körde ungefär ett halvt varv åt gången och jag fick "bara" ihop 15min efektiv tid men det känndes att det tog varefall. Ikväll är det hinderträning som gäller så jag återkommer efter den hur det gick. 

Bornström fyller ju år idag också, Grattis! 

Födelsedagsbarnet

Skola och styrka

Tja!

Nu är det måndag igen och på måndagar har har vi ingen träning på schemat utan vi har bara lektioner (för många enligt mig) men hur som helst har jag vart i skolan och sen efter jag slutade så körde jag ochh Wassberg ett styrkepass. Efter styrkan var vi ner och handlade lite mat och sen tog vi en hamburgare på Sibylla!. Imorn ska vi köra nån form av intervaller i tunneln på morgonen och sen ska jag på hinder träning eftersom jag ska springa skol-sm till helgen 3000m och 2000m hinder är det som gäller.

Här kommer det några bilder från helgens löptävling också:


Precis efter starten (jag som 3:a)


Efter 3km


Andra varvet efter ca 6km


Jag och morbror Ulf efter målgång

/Simme


Andra passet

Tjena!

Nu är dagens andra pass avklarat och det blev precis som planerat 2 timmar stakning, med mig på passet var precis som imorse Adde men nu var även pappa med och stakade!. Vi höll ett ganska lugnt tempo passet igenom, vi ville ju inte ta död på pappsen! fast på sina lätta rullskidor hade han inga problem att hänga med. Nu ska jag slänga i mig lite mat och sen åka mot Torsby igen.

Vi höres /Simme

Löpning

Hej!

Nu har jag vart ute på dagens första pass, det blev ett löppass på 2 timmar uppe i Bergebo med Adde. Det blev ett lungt pass och det var riktigt skönt att jogga ur benen sen gårdagens tävling. I eftermiddag är planen ett rullskidpass på 2 timmar innan jag ikväll åker hem till Torsby igen.

Här är två bilder från dagen:

/Simme

Några Malta bilder

I väntan på bilder från dagens tävling slänger jag upp några fina Malta bilder.
Bilderna från idag kommer dröja lite då datakabeln är på mammas kontor.


Stålisloppet

Tjena!

Nu har jag precis kommit hem från Sandviken där jag har sprungit stålisloppet, ett 8km stadslopp. Men vi tar det från början, vi skulle springa en slinga på 4km*2 och när starten gick sattes det upp ett riktigt högt tempo direkt och jag och 2 till fick en lucka till övriga fältet direkt på startrakan och efter den första km när jag kollade på klockan så visade den 3.00 så då förstod jag att de tempot skulle jag aldrig orka hela vägen till mål men jag försökte varefall hänga med men efter ca 2km på 6.15 så bestämmde jag mig för att släppa dom andra 2 viket nog var klokt eftersom jag sen paserade 3km på 9.40 å då var jag nog ca 15sek efter dom andra så det var inget dåligt tempo men sen efter varvningen lugnade det ner sig lite där framme då en av dom 2 bara sprang 4km´s loppet så ut på andra varvet var jag ungefär 25 sekunder efter ledaren och jag kände mig ganska pigg och jag såg ledaren framfär mig hela tiden. Jag kom i mål som 2:a 31 sek efter vinnaren och jag var 1min före 3:an i loppet. Jag hade 26.42 så det är jag nöjd med, det var en bra genomkörare för det kommande Lidingöloppet. Imorn har jag planerat att köra 2 pass med löpning på morgonen och sen rullskidor på eftermiddagen. Jag ska försöka lägga in lite bilder från loppet bara jag hittar på sladden till kameran.

Trevlig kväll /Simme

OL Tävling

Befinner mig nu hemma hos Mormor och Morfar i Karlsbyheden där det i helgen firas 70 år !

Dagen har bjudit på Orienteringstävling i skogarna kring Grängesberg. Slängde in en efteranmälan i går kväll i klassen H21 då det såg något tunnt ut i H20 klassen. Det blev ingen höjdardag i skogen för mig då det blev lite för mycket missar, kontrollerna satt inte där jag ville idag. Löpningen kändes i alla fall bra och jag kunde trycka på bra där det behövdes.

Resten av helgen blir lugn för min del då jag laddar för en testa gränsen vecka som börjar uppe i Mora på måndag. Det har planerats in 25 h så det blir till att ligga i riktigt hårt !

/ Gustav 


Läger, skolstart och födelsedag!

Tjena!

De senaste veckorna har det hänt mycket för mig med både JSM brons i rullskidor, skolstart och födelsedag! Men vi tar det från början och helgen som var. I helgen var jag i Trollhättan/Vänersborg på träningsläger med IFK Mora SK. Lägret var ganska lugnt då lördagens Allianslopp var huvudsyftet med lägret. Sen blev det hela inte sämre då de proffsiga arrangörerna underhöll oss på kvällarna med gokart, bowling, restaurangbesök och en avslutade bankett på lördagskvällen. Själva Alliansloppet gick inte riktigt som jag tänkt mig. Jag och Anders Solin fick stå  längst bak i tredjeledet och tappade många viktiga meter i början till huvudklungan. Vi jobbade stenhårt för att komma ikapp men i rullskidor är det nästan omöjligt att jaga ikapp en stor klunga när man hamnar efter i starten. Det tråkiga var att de två som kom före mig i junior klassen låg med i klungan redan från start. Kände att jag inte fick en ärlig chans att utmana dem. Men trots det blev det en tredjeplats och min första Jsm medalj på rullskidor!
Efter det härliga lägret i Västergötland har jag nu börjat skolan i Falun. Här kommer jag förhoppningsvis tillbringa minst tre år och läsa Idrottstränarprogrammet med inriktning mot prestation. Efter första veckans skolgång känns det helt rätt i min skidsatsning och kommer göra att jag börjar tänka i nya banor och kan bli en ännu bättre skidåkare!
Och sen var det ju min födelsedag i tisdags som resulterade i restaurangbesök med familjen och den nya Iphone 4.           En skaplig dag helt enkelt! Just nu är jag inne i en intervallperiod som håller på fram till onsdag. Imorgon väntar stavgångs intervaller på morgonen med Jesper och Johan E. På eftermiddagens pass hoppas jag även få med mig Hallström!
 
Avslutningsvis vill jag bjuda på min nya skönhet som jag väntar på med spänning!!!


// Sasse


SLIK-joggen

Nu ikväll tog jag och Simon H från teamet cyklarna ut till Selja ca 5km utanför Mora, för att springa SLIK-joggen! Ett 10km långt lopp som brukar locka bra löpare, framförallt från Mora trakten.

Dagens startfält var dock lite tunt mot tidigare år men ändå med bra löpare som skulle ut och fightas med varandra. Starten gick och Halli tog (som vanligt) starten uppför sandbacken. Loppet höll hög fart från början då den duktige Gustaf Ahltin tävlandes för kvarnsveden fanns med och han satte full sula från start. Jag och Niklas Karlsson från Mora hängde med i rygg i ca 2,5-3km, sedan försvann kvarnsvedslöparen.

Jag höll sedan ihop med Nikals ett tag men tappade lite på slutet och kom i mål ca 20sek efter honom på tiden 35.55, vilket jag är grymt nöjd med! Hade en bra känsla från start och den tuffa utgångsfarten var alltså ingen big deal! Blev 3a på den tiden och fick en ljuslykta som pris..Lugna puckar! Simon kände sig lite seg i benen men sprang in på en fin 5e plats och en riktigt bra tid!

Resultat Topp 5:

1. Gustaf Ahltin 33:54
2. Niklas Karlsson 35:38
3. Jesper Arnesson 35:55
4. Mattias Argårds 36:24
5. Simon Hallström 37:07

Imorgon blir det troligtvis Stavgångsintervaller med Micke från teamet och sprintkungen Johan Eriksson! Det blir nog nice.

// Jesper


Vilodag

Hej!

Idag var det riktigt skönt att få sova ut lite för första gången på länge kunde jag sova längre än till 7. Jag tog ju en vilodag idag eftersom jag imorn ska till Sandviken och springa stålisloppet som är ett 8km stadslopp. Dagen har jag tillbringat med Bornström och vi har vart ute och åkt lite moppe, de var ju inte igår man gjorde det så det var skoj! jag har även passat på att chippa mitt nintendo wii så nu blir det till att spela det framöver!. Gurra var förbi här en sväng också för att lämna min lillebror som hade liftat hem från Mora, och han skulle till Grängesberg och springa ol-tävling imorn så det kanske kommer en rapport från han imorn. Nu ska jag kolla på Sveriges EM kval, U-21 laget förlorade precis mot Israel med 1-2 efter en dommarmiss i slutminuterna men hoppas det går bättre för det "stora" laget.

Det kommer en rapport från min tävling så fort som möjligt imorn starten är kl 15.00.

/Simme 

Hård dag

Tjena!

Min dag började ju som jag skrev igår med morgonstyrka 06.30 så alarmet ringde kl 06.00 imorse, slängde i mig en lättare frukost innan jag begav mig ner mot gymmet. Vi var 7 tappra som hade hittat dig, det är många som är sjuka och vissa hade laktattest men det blev ett bra pass hur som helst. Efter styrkan blev det en snabbdusch och sen en riktig frukost på skolan sen hade jag dagens enda lektion, engelska det blev en lugn lektion och jagh försökte köpa mig fri från kursen men det gick väl sådär måste jag säga!

Efter lektionen så stack jag ut på ett kortare löppass, det blev intervaller på fridrottsbanan jag körde 10st 70-20 och sen 2st 800m så jag fick varefall ihop 20min intervall. Efter passet blev det lunch på skolan och sen var det dax för skolans träning ett riktigt jobbigt intervallpass på rullskidor i tosseberg det blev klassiskt istället för skate som jag skrev igår det tog varefall runt 11 min upp till toppen så vi körde 4st så nu är man skapligt trött efter dagens 3 pass!

Nu är jag hemma i Borlänge där jag ska tillbringa helgen, imorgen har jag änkt belöna mig med en vilodag efter dagens tuffa träningar.

Ha de gött! /Simme

Finbesök

I går kväll fick jag och Simon besök från Anders Åkerblom, en kompis hemifrån Borlänge. Han anlände hit med sena tåget till Mora station och blir här tills ikväll för att träna och umgås.

Dagen började med ett besök i skolan hos syon som ska fixa vårat schema men hon var såklart sjuk så vi tog tag i det på egen hand och vart runt och snackat in oss hos lärare och rektorer så nu har även vi lektioner. Sedan tog vi en fin lunch i skolan där det idag bjöds på pannkakor. efter lunchen hade vi engelska, det blev en mjukstart vi kollade på film hela lektionen.

Nu på eftermiddagen har vi vart ute på ett löppass följt av ett tufft styrkepass uppe på gymmet. Under löppasset körde vi intervaller 10 stycken 70/20 + 10 stycken 15/15 vilket förhoppningsvis ska få fart på benen. På gymmet blev det en hel del dips chins och brutalbänk vilket vi nog får känna av i morgon.

I kväll är det dags för slutnolling här på skolan.

/ Gustav

3 timmar

Hej!

Dagen till ära så hade vi långpass i tunneln som jag skrev igår, och långt blev det 3 timmar närmare bestämmt inne i "röret". Det ändå som höll lågan uppe var längtan efter lunchen (pannkakor) så det blev en stor besvikelse när man kliver i i matsalen och får syn på Stjernerskolans special FISK, det hade tydligen blivit nått fel med leveransen så pannkakan kommer iner förens på fredag. Imorgon har vi morgonstyrka kl hör och häpna halv 7 så det blir en tidig morgon, på eftermiddagen har vi sen tossebergintervaller skate skulle tippa på att det tar runt 11-12min uppför backen så det blir ett tufft pass. Sen åker jag hem till Borlänge imorn kväll för att springa tävling i helgen.

Ta de lugnt /Simme

RSS 2.0