Nu är den här...

Nu är den härSunpocket t-shirten och du kan till specialpris köpa den på måndag för endast 150 kr!!!
Du kan välja mellan 2 exklusiva färger utvalda av teamet En ljusgrön färg och en himmelsk blå färg!
Teamet kör i en egen gul färg!


Bli ett fan och köp T-shirten!
Stöd Sveriges bästa junior team mot nya framgångar för endast 150 kr!

Förbeställ till
Sunpocket@hotmail.com begränsat lager!
Eller kontakta ;Gustav, Simon eller Robin.

?

På måndag Presenteras den...

Sammanfattning av säsongen

Ja då var denna säsong över och dags att sammanfatta den lite. Det har vart ett bra första år för teamet. Räknade lite på det och kom fram till att vi tagit 12 stycken pallplatser om man ser till Vattenfall Cup, JSM och inte minst Emils silver på sprinten under Juniorlandskampen i Norge. Det står högt som en av de största prestationerna av teamet under säsongen. Emil har även två stycken andra placeringar med sig från cupen vilket som får ses som okej, även fast säkert Emil inte är helt nöjd med det och säkert hade hoppats på i alla fall en seger. Men han kan trösta sig med sin kanonprolog nu sist i bruksvallarna då han var snabbast av alla Sunpocketåkare och slog självaste Petter Northug, vilket är en bedrift i sig.


 En annan sprintkanon i teamet är Johan, som i år har vart tuff mot konkurrenterna och vunnit varenda sprint som har gått av stapeln i Sverige, hans enda miss i år kom ju då det absolut inte skulle kommit, nämligen under JVM då en finne körde över skidorna på honom och ett fall var oundvikligt vilket gjorde att det vart slutåkt för Johan denna gång, vilket var en mycket stor miss för honom då det var det stora målet för säsongen.


Sen har vi mästerskapsåkaren Victor som alltid verkar få till formen när det nalkas SM, denna gång vart det inte lika framgångsrikt som året innan, men en bronspeng på inledande distansen 10km klassiskt och stafettguldet tillsammans med Anders Solin och Calle "balle" Halfvarsson måste ändå ses som riktigt bra. Sen har han inte riktigt fått till något topplopp i cupen i år men han har en hel del topp 10placeringar vilket är riktigt bra, Victor har dragits med ryggproblem under stora delar av säsongen vilket säkert gjort att han inte kunnat pressa det där extra som behövs.


Den värst drabbade är väl Gustav som inledde säsongen bra i Skellefteå men tvingades bryta då han var i ledningen, pga. krampade i röven. Men han kom tillbaks starkt och var tvåa dagen efter på sprinten. Han har sedan haft några okej lopp, men vart sedan sjuk och missade bla. JSM. Men avslutade säsongen mycket starkt då han först i Piteå var fyra och trea på de tävlingarna och sedan i bruksvallarna vann både sprinten, distansen och utförskörningen, men fick sedan vika ner sig på skicrossen, men Gustav visade att han blir riktigt farlig till nästa säsong.


Sen har vi ju "skidskytten" Simon som lyckades få till ett riktigt topplopp uppe i Östersund då han var med och drog klungan som jagade och sedan körde ifrån och nästan ifatt segraren Simon Sveder. Det där med dubbeljakt verkar vara Simons melodi, för även under JSM fick han till ett bra lopp då han slutade fyra. Annars har Simon satsat lite mer på skidskyttet denna säsong, och han vart bl.a. uttagen att representera Sverige under Ungdoms OS.


Med så mycket topp prestationer så är det lätt att de andra kommer i skymundan trots mycket bra prestationer.  Vi har bl.a. Micke som har radat upp placeringar kring 20 och inte riktigt har fått till något topplopp som skulle kunnat förbättra placeringarna mycket.


Nu väntar en lättare period av träning och då hoppas vi hinna med lite mer grejer med teamet och vi skall även försöka uppdatera här lite oftare.


Sunpocket

Stek väder ute!Dagarna går på och vårvädret är rena sommarvädret perfekt för att glida omkring i sunpockets!

Nästan alla är inne i en ganska skön vilo/återhämtnings period för att ladda om batterierna till den långa sommarträningen!

Jarl pojkarna Gustav och Emil håller till i norge med den långa och riktiga kraftprovet skarverennet

Gustav ska tydligen ha fått smakat på väggen,och  hur det gick för emil är därimot fortfarande en gåta

hoppas på en rapport från dom pojkarna på söndag kväll!

pallen

team sunpocket en framgångsrik första säsong


Fjälltopps Helgen

I slutet av påsklovet anordnades Fjälltopps helgen i skidparadiset Bruksvallarna. Sunpocket kom till start med åtta åkare, Robin, Simon, Gustav, Emil , Jesper, Johan, Mikael och Victor. Tävlandet inleddes på fredagen med fjällsprinten.
Team sunpocket åkarna trivdes bra i det ganska blåsiga fjällvädret nedan kan ni se åkarnas prologtider:

H17-18
1:a  Emil Johansson 1:53:45
2:a  Gustav Eriksson 1:55:94
6:a  Simon Hallström 2:00:39
10:a Jesper Arnesson 2:00:94
14:e Robin Bornström   2:03:96

H19-20
4:a Johan Eriksson 1:53:64
13:e Victor Gustafsson 1:59:88
14:e Mikael Sandgren 2:00:13

Inför finalerna kastade Victor in handduken p.g.a sina ryggproblem. I kvartsfinalen åkte Jesper Robin och Mikael ut. Simon tog sig till B final där han blev 2:a och slutade alltså på en 8:e plats. Gustav överraskade och tog hem seger i H17-18 där en besviken sprintkung "bara" tog en 3:e plats. I H19-20 tog Johan en seger som vanligt i sprint sammanhang. Robin blev 17:e Jesper 16:e Micke 17:e och Victor 29:e

På lördagen var det dags för Fjälltoppsloppet som mätte 26 km. Vi ställde upp med nästan samma åkare endast Emil avstod, han langade istället dricka uppe på fjället.

I H 17-18 klassen var det promenad fart bort mot Ramund med mycket fall och mycket stavbrott som följd
en vanlig fras i ledet blev "stav,stav!!!"
Eller som Daniel svensson ifk mora uttryckte sig "ge mig en stav ditt jävla pulver!"

När tätklungan kom mot ramundberget så splittrades den upp i 2 klungor och Gustav och Simon hängde med den första medans Robin hamnade mittimellan första och andra klungan och Jesper låg i andraklungan och myste. I långa backen skruvade Emil Linell upp tempot ytterliggare men uppemot toppen gick Gustav upp i tät och splittrade fältet ytterliggare och fick en lucka som han höll de sista 10 kilometrarna in emot mål tack vare pigga ben och bra skidor. Simon drog en vurpa utför och åkte då in på en 5:e plats, som dock kunde ha varit bättre utan den dära försmädliga vurpan. Robin och Jesper följdes åt ända in på upplpppet där Robin drog det längsta strået och åkte in på en hedersamm 28:e plats och Jesper en 29:e plats.

I H19-20 körde Johan på hårt bort mot ramundberget och hade en lite lucka när klättringarna uppåt fjället började. Tyvärr så gick Johan nog lite väl hårt och fick det tyngre uppe på fjället och in emot mål han slutade på en 30:e plats. Victor gjorde en hyfsad insats och gled imål på en 17:e plats men vi vet att i sina bästa stunder kan han göra betydligt bättre lopp, Mikael åkte in starx efter Victor på en 19:e plats. Mikael gjorde en stabil instas med tanke på sina två stavbrott.

Söndagen bjöd på Knallecrossen, ett utförsrace ifrån fjället där de 5 bästa i varje klass går vidare till skicross. I H17-18 gick hela 4 stycken sunpocket åkare vidare, Robin med sin vanliga otur placerade sig på den tunga 6:e platsen . I den äldre klassen gick ingen av åkarna vidare, men det kan vara förståligt då man mötte seniorerna där segraren hette Petter Northug. I skicrossen gjorde inte Emil någon besviken och åkte in på en säker förstaplats. Tvåa blev Gustav fyra Jesper och femma HallströmNu tackar många för sig denna säsong men kommer att komma tillbaka starkare än någonsin till nästa säsong, endas Emil och Gustav har en tävling kvar i i norge nästa helg.

Årets Lag

Team Sunpocket tog i veckan hem titeln "årets lag" på Mora skidgym.Här är alla vinnare från skidgymgalan:

Årets Prestation: Lisa Larsen -  Dubbla Silver på  JVM
Årets Kompis : Carl Magnusson - Fixar det mesta, men priset grundas på en fin tripp till Trysil fixad av Carl
Årets Rookie: Malin Eriksson - från 30 plats i kvalet till A-final på JSM
Årets Citat: Calle Halfvarsson - "Har förökat mig 550 timmar det här året"
Årets Lag: Team Sunpocket - Sködar stora framgångar i skidsverige
Årets Klantarsel: Magdalena Olsson - cyklade rakt in i en 2 meter bred vägskylt
Årets Pinsammaste: K-J Westberg - Vurpa på träningstävling som slutade med en ofräsch tävlingsdräkt...
Årets Flirt: Maria Nordström och Daniel Svensson - pussar å kramar
Årets Tröstpris: Korplaget i Innebandy - måste tröstas helt enkelt efter en säsong med flera pinsamma förluster...


Glad påskPåskcup, Deltävling 3

Den avslutande etapp startade nedanför Hökberg och slutade på toppen av Gophusbacken. Så det blev tre rejäla stigningar på en bana som mätte ca 7-8 kilometer.

Åter igen var Gustav Nordström starkast och kunde lätt hålla sin ledning och nå toppen först av alla. Tvåa blev H-J Kvåle och bästa teamåkare hittar vi på tredje plats genom Gustav Eriksson.

I vågstarten 5 min efter Gustav N gick de Sunpocketåkare med sämre Orienteringskunskaper ut, där gjorde Simon, Micke och Jesper stabila lopp och klättrade i sammandraget. Johan E gjorde också en bra etapp och blev näst bästa Teamåkare i sammandraget.

Efter tävlingen avslutades det hela med en trevlig skidgym-bankett som var underhållande och bjöd på mycket skratt, speciellt då det blev dags för prisutdelning för alla årets prestationer.

Team Sunpocket lyckades med bedriften att ta priset som "Årets-Lag" i tuff konkurrans av skidgyms korpinnebandylag.
Och enligt juryn var Teamet strået vassare och tog hem den och kanske kvällens mest prestigefyllde pris!

Några tyckte teamet inte har nått upp till förväntnngarna som fanns inför säsongen, men teamet har faktiskt levererat 5 SM-medaljer, 8 pallplatser i Vattenfall cup och 1 pallplats i Juniorlandskampen, och det är det inte många Team som matchar. Så sammanfattningsvis har det varit för teamets del en mycket bra säsong där vi alla framför allt utvecklats som skidåkare. Det var ett bra första år och efter ett år till som team så kommer vi till nästa säsong vara ännu bättre, snabbare och starkare!

Men först väntar Bruks!
Påskcup, Deltävling 2

Skidorientering masstart var innehållet i Deltävling 2 i påskcupen.

Segrare gjorde åter igen Gustav Nordström som har skaffat sig ett bra utgångsläge inför Onsdagens avslutande etapp uppför Gopshusbacken. 2:a blev Norges framtid i skidorientering Hans-Jörgen Kvåle och trea Teamets Gustav Eriksson.

Alla teamåkare tog sig runt banan på ett eller annat vis, vilket var imponerande då vissa för första gången hade ett kartställ på sig... 


Påskcup, Deltävling 1

Eldris-Hemus,6km endast stakning stod på programmet.

Det hela slutade med en favoritseger för Gustav Nordström som vann med hela 40 sek för Adam Johansson.

teamet kom till start med 6 åkare, Gurra, Emil, Johan, Simon, Jesper och Tobbe.  Det fyra först nämnda ligger alla preliminärt topp tio.

Imorn väntar en Masstarts-tävling i skidorientering, vilket blir tufft för teamåkarna med tanke på orienteringskunskaperna men med en bra rygg kanske vi hittar runt. Kanske dags för Teamkörning?


Dagens segrare tillsammans med syrran som tog hem segern i tjejklassen.


Från vänster: Gurra, Emil, Jesper, Simon, Johan och Tobbe

Avslut i Piteå

Cup- avslutningarna i Piteå bjöd på fina tävlingar och väder.

Gustav lyckades bäst i teamet och tog en 3:e och 4:e plats under helgen. Även Johan tog en fin 5:e placering och slutade som totaltrea i cupen.

Även i Östersund var det tävlingar, närmare bestämt skidskytte-SM, där hade teamet en åkare på plats. Det var Simon som sedan kunde åka därifrån med en Silver-medalj från stafett i bagaget.

Nu närmast väntar Mora Skidgyms egen Tour, Tour de Påskcupen. Cupen börjar idag och avslutas på Onsdag. Dagens Tävling går mellan Eldris och Hemus, endast stakning är tillåtet. presitigefyllt och hårda tävlingar kommer det att bli!


RSS 2.0