Viborg!

I dag var det dags för åk 2 på Mora skidgym att köra ett testrace, Viborgrace!

Ett klassikt rullskidrace på Mora skidgym som är ca 5 km, med många stingningar. Racet körs i klassik stil.

Idag var föruttsättningarna hyfsade, lagom vamt  och rätt bra stavfäste. Men det blåste dock och var lite halt på vissa ställen efter förmiddans regn.

Snabbast från Team sunpocket och snabbaste i Åk 2 var Gustav Eriksson med 14.53 tätt följd av Simon Hallström på 15.00. Men snabbast av alla var 4:an och JVM-mästaren Calle Halfarsson som åkte på kanontiden 14.01.
/Teamet 


3000 meter

Idag var det dags för 3000 meter för eleverna i åk 1 och 2 på Mora Skidgymnasium. Det var hyfsat väder och en del bra tider, snabbast i Team Sunpocket var Gustav Eriksson som sprang på 9.31, näst snabbast från teamet var Jesper Arnesson på 9.58. Men snabbast av alla var den gamla skidgym eleven Mattias Argårds som sprang på 9.22.  Bra Kämpat!

/ Team Sunpocket

Basket

På begäran så vill våra läsare veta hur det gick i teamets lilla basket tävling förra veckan, och det ska dom såklart få göra!

En solig sommar dag spelade delar av teamet som sagt en basket tävling, först till 21 poäng. Med på tävlingen var Robin, Simon, Gustav, Linus, Tobias samt Markus Hederskog och lag Sandgren/Niord. Efter en otroligt lång och jämn uppgörelse såg det länge ut som att Robin Bornström skulle ta hem titeln som Basketchampion, men så blev det dock inte. Eftersom att Simon Hallström gjorde en makalös avslutning och med ett baklänges kast avgjorde en 45 min lång tävling. Han sitter nu som regerande mästare på Team Sunpockets Baskettron, ska någon kunna besegra honom!?

Resultat Sunpocket Basket Open:

1. Simon Hallström

2. Gustav Eriksson

3. Robin Bornström


Teamets 9:e åkare

I dag blev det officiellt klart att Mega-talangen Jesper Arnesson kommer ingå i Team Sunpocket. Jesper Kommer från Idre och har tillsammans med Simon Hallström sparrat varandra genom hela uppväxten, och har nu förenats igen på Mora Skidgymnasium och i Team Sunpocket.

Jesper föredrar helst skate och är en allsidigåkare, Jesper var extremt lovande som ung, Vann bla Kalle Anka cup. Efter det  har det gått lite trögare resultatmässigt, men på slutet har han visat mycket starka resultat i bla löpning. Jesper spelar också både fotboll och golf, det gör han väldigt framgångsrikt! Kan nämnas att han så sent som igår blev KM- mästare i golf på Idrefjällens GK och för att lyckas med det så spelar man inte många slag över par!


Jesper är en talang, dock inte på gitarr..:)Teamet tror på Jesper och hälsar honom välkommen!

Badminton turnering

Vi har åter igen haft kontakt med Johan. Denna gång har han precis vart och spelat badminton igen, det har blivit en hel del badminton nu den senaste tiden, berättar Johan. Johan som efter lägret i torsby nästan bara har spelat badminton, jag kände mig sliten och var lite snuvig efter lägret så jag passar på att köra badminton. Men om ryktet att han skulle göra en satsning mot OS i London om 4 år säger Johan, nej det stämmer inte alls, visst spelet fungerar utmärkt för min del just nu, men det är längdskidor som jag håller på med och det är det jag satsar på. Per-Henrik Croona, som är ny landslagstränare för badminton laget säger att han tycker det är synd att Johan inte vill göra en satsning mot OS, men menar också att vi måste respektera hans beslut. Per-Henrik som sett inspelningar från Johans spel i veckan är mycket imponerad, han påminner mycket om Kinas Lin Dan som i veckan vann turneringen i OS. Johan vann idag (fredag) en intern tävling för Team Sunpocket, medverkande spelare var; Victor, Simon, Linus, Tobias och Johan. Det var en kort turnering och det spelades bara ett set till 15, alla mötte alla först sedan de med bäst resultat i finalen. Turneringen vanns mycket lätt av Johan som i finalen mötte Simon och vann med 15-3.

Resultat Badminton, Sunpocket Open:

1. Johan Eriksson
2. Simon Hallström
3. Victor Gustavsson
4. Linus Karlsson
5. Tobias Björklund


Europamästare och EM 4:a nu i Sunpocket

Från och med nu är både Tobias Björklund och Linus Karlsson med i teamet. Båda går på Mora skidgym.

Tobias blev i vintras DUBBEL Europamästare i draghund när tävlingarna avgjordes i Skellefteå, hans hund Rambo hjälpte till att nå framgångarna. Tobias kör självklart också längdskidor och har utveckals mycket på senare år.

Linus Karlsson var i vintras EM 4:a och EM 6:a i skidorintering, vilket är mycket bra resultat. Linus kör även han Längd.

Linus och Tobbe ger teamet extra bredd eftersom de tävlar i andra grenar där man anväder sig av längdskidor. Med variation i träningen som det ger ,ser vi möjligheter att tillsammans utvecklas ännu mera som skidåkare!


  
Tobbe Björklund 
           
 
  Linus Karlsson

Willkommen! / Teamet

Ska vi få något Guld i Peking?

Morgonen startade med ett löppass i ösregn. Ett löppass i Hemus i A1 fart. Passet gick förvånadsvärt lätt och var över redan innan vi ens öppnat vattenflaskorna.

Efter det var det dags för terminens första skoldag, som inte direkt uppfyllde våra förväntningar utan tvärtom... bla var "teknikarna" mycket missnöjda över sitt schema! 8 till 15.45 varje dag är ju inget önskeschema direkt...

Men som plåster på såren så fick vi se en mycket underhållande Pingismatch! Jörgen Persson mot Vitryssen Samsonov. Jörgen spelade en mycket imponerande pingis. Han hämtade upp ett 1-3 underläge, räddade två matchbollar och snärtade in Varenda backhand! Än lever hoppet att Sverige ska kunna åka ifrån Peking med ett Guld. Det hoppet heter självklart Jörgen Persson, Jörgen är vår hjälte, Sveriges hjälte!

Vi som såg matchen i 16A ser fram emot nästa match, och kommer vi nog skrika mer än att hela stentorp hör..:)Jörgen Persson visar kämpaglööööd! Härligt!

/ Teamet 

SkolstartNu har skolan startat igen för skidåkarna här i Mora.

Alla åkarna i Teamet är laddade för ett nytt tränings och tävlingsår!

/ Team Sunpocket

Kanonvärving
Det senaste tillskottet i Team Sunpocket är ingen mindre än Victor Gustavsson. Victor tävlar för IFK Mora och är en mycket allsidig åkare! Teamet är väldigt glada över att värvingen äntligen är klar, Victor hade nämligen problem med att redovisa sina meriter... men ni som känner honom vet att dom är "ganska" bra :)

Victor tävlar också i skidskyttet och målet till vintern är att tävla för Sverige i både längd och skidskytte på JVM, vilket vi vet att Victor har kapacitet till! 

Vaför väljer Victor att vara med i Team Sunpocket?
- Klart man vill va med i Sveriges ledande skidteam, så att man kan bli så bra som möjligt, är hans egna svar på frågan!

Välkommen Victor!

Läger rapport från Johan

Johan som har vart i Torsby de senaste dagarna med Åsarna IK har lämnat en rapport från lägret.


Som det nämndes i intervjun tidigare så har jag testat en del nya skidor, och det har gjorts med mycket positivt reslutat då all utrustning fungerade utmärkt. Det har även vart stort fokus på teknik under lägret och tränarna har haft med kameran på nästan varje pass. och det känns att det har blivit mycket teknikträning, allt flyter på mycket bättre nu, speciellt i skate delen där jag haft störst problem tidigare men det skall vara fixat nu.


Som det var tänkt innan skulle det inte bli av något fartpass inne i tunneln, men väl där var det svårt att låta bli, och det vart ett sprint pass där vi körde 1varv gånger 5 och det kändes på väldigt i benen då vi dagen innan hade kört ett hårt A1 löp pass med Thobias Fredriksson som mer vart ett A2 pass i drygt 2H.


Vi har kört ett pass i tunneln per dag för att inte bli så less direkt, så har vi kört löpning och rullskidor på eftermiddagarna. Förutom löppasset med Tobbe så körde vi på torsdag eftermiddagen tre långa drag rullskidor skate i en väldigt fin backe som tog drygt 13-14min, det passet hade vi med seniorerna så man gav lite extra för att försöka hänga med.


Väl tillbaks i Mora så vart det knappt någon vila innan det var dags igen, Victor var sugen på revansch i badminton och så fick det bli. Nu när jag hade fått upp mitt egna racket hade jag självförtroendet på topp. Matchbilden var tydlig, Victor var sliten från lägret enligt honom själv, men även om han skulle vart på topp har jag svårt att se honom som segrare idag, mitt spel var på topp och endast 1set gick förlorat (8set spelades).


Nu är det bara ladda om inför skolstarten som börjar med inspark och träningsdag på tisdag & onsdag.
Hälsningar Johan, Team Sunpocket


Läger, Dag 2

I dag ringde väckarklockan alldeles för tidigt närmare bestämt 07:00. Men innan jag han få upp ögonlocken, så somnade jag om... Men mirakulöst nog vakna jag igen 07:27, och då var det snabba puckar som gällde, eftersom skjutsen skulle komma om tio minuter. Men alla som känner mig vet att jag klarade av detta och var i tid:)

När vi sedan strax innan åtta kommer fram till IFK Moras stuga så är ingen där..? Vi knackar på och kliver in och mötts av en yrvaken Victor, Morafolket är lite sömninga och har skjutit upp passet 20 minuter. I väntan på att dom ska göra sig klara ser vi Brottar- Ara ta brons! och blir superglad...not! Vi kommer fram till att Brottning är en skitsport och ger oss i väg, men vi tycker såklart synd om Ara!

Vi startade passet i Fjätervålen. Där i från tog vi oss upp på Fjätervålens topp(1002 m.ö.h) sedan ner till Foskadalsvallen sedan upp på nästa topp, Städjan (1131). Efter det bar det iväg hemåt mot Idre Fjäll. Några som inte hade fått nog av löpning och ville springa mer en 2.30 h tog en "liten" extrasväng. Skidåkarna från Mora var efter passet mycket nöjda efter att fått sett en sån fin terräng, och jag håller med!:)

På eftermiddan var det dags för pass två, ett rullskidpass i A1 fart... Som startades i Sågliden 2.5 mil utanför Idre. Moraåkarna fortsatte sedan upp till Idre Fjäll medans jag och Jesper sparde på lite krafter och avslutade i stället dagen på golfbanan:) Både Jag och Jesper spelade strålande golf, kanske borde dom vart i någon annan del av landet... typ, Stockholm och utmanat proffsen:)


Victor, Jag, Micke, Jesper och Per Frost på väg mot Städjan!

/ Simon, Team Sunpocket


Lägertider

Tja tja!

Solen lyser med sin frånvaro, och sommar tar snart sitt slut... redan! Redan har en hel sommar gått, tiden går så fort... å snart drar skolorna i gång igen. Men så här sista veckan av sommarlovet är det ingen vila utan hård träning som gäller. som t.ex för...

...IFK Moras skidjuniorer packade väskorna och begav sig iväg på träningläger till träningsparadiset Idre. Idre, där jag spenderar mycket tid på sommaren. Jag passade då på att hänga på Victor Gustavsson och Micke Sandgren (som för övrigt snart också tillhör Team Sunpocket ) å dem andra från Mora på det intensiva lägret.

Lägrets första pass startade med ett rullskidåkning uppför de "små" backarna här i Idre. Alla kämpade på i ösregnet och gjorde det bästa av förutsättningarna. Ett pass på ca 2 timmar.

Dagens andra pass bestod av stavgång/löpning med olika former av intervaller. intervallerna kördes i västbacken och tog musten ur det flestas ben..i alla fall mina!


Victor, såg stark ut och snart värvad av sunpocket:)


Micke såg även han stark ut, (blir snart värvad) här tillsammans med den stentuffa Mattias Argårds


imorn fortsätter Moras "hårda läger" med ett långpass löpning, så vi får väl se hur pigga Mora killarna är då..:)/ Simon, Team Sunpocket

Intervju med Johan

 Vi har nu haft turen att få en kort pratstund med en av lagets profiler, nämligen Johan Eriksson,

Johan som i lördags sprang Vasastafettens första sträcka på en ganska imponerande tid, kommenterar loppet:
- Det var ett helt okej lopp, med tanke på den hårda uppladdning jag har haft, jag har vart på resande fot nu i drygt
2 veckor med diverse läger och aktiviteter, så kroppen börjar säga ifrån lite nu.

Han har nu haft någon dag lite lättare träning, han har kört lite alternativ träning som kanske inte är så vanligt
bland skidåkare, nämnligen badminton. Johan var som ungdom en väldig talang på just badminton och det visades när han
besegrade Victor Gustafsson, efter en knakig inledning så vann han till sist med 4-2 i set.
- En kul hobby, och en lättare typ av träning ser jag det som, säger Johan om badminton matchen.

Johan ska nu i veckan iväg på ännu ett läger, nu är det med klubben Åsarna IK han ska iväg och lägret är lagt i Torsby,
det kommer bli en del skidtestande och fokus på teknik i tunnel. Johan meddelar att det kommer bli ett tufft läger då det är tänkt
att de ska köra några tuffa intervallpass, men de kommer ske utanför tunneln antagligen, men han kommer att ha sparring i
världsklass då äver Åsarna IKs seniorer är på plats i Torsby.


Vi återkommer med mer intervjuer av alla Sunpocket-åkare inom de närmaste veckan.


/ Team Sunpocket


Sunpocket söker SponsorerTeam Sunpocket söker sponsorer... är du intresserad av att  sponsra oss, samarbeta med oss eller kanske vara med i teamet? Ta då gärna kontakt med oss:)

sunpocket@hotmail.com

Vasastafetten

Det var en perfekt dag för löpning och dagen startade också perfekt för lag Idre Fjäll, som efter andra sträckan låg på en mycket fin tredje plats! Sedan låg laget och pendlade mellan 3:e och 4:e plats. Sjunde sträckan sprangs av Simon Hallström som gjorde en stabil insats, bara 4 sekunder efter fjolårets tid då han vann sträckan. Han växlade sedan över till en annan Sunpockets kille i form av Emil Johansson, han var själv inte nöjd med sträckan, men behöll lagets placering och gjorde klart en gokännd insats. Men det var på den nionde sträckan lag Idre Fjäll tyvärr tappade i resultatlistan till en sjunde plats. En plats som Jesper Arnesson inte kunde förbättra p.g.a lång tidsavstånd fram till framför varande lag, men Jesper gjorde en Kanontid.

Alltså slutatde Idre Fjäll på en gödkännd sjunde plats av ca 300 lag med sluttiden 5.43.14. Tävlingen vanns av Dalarnas Försäkringsbolag som bestod av elit löpare och orienterare från IFK Mora, dom vann före klubblaget IFK Mora. De två lagen stod i en klass för sig... På tredje plats hittar vi Brandkårens IK Stockholm som gjorde en imponerande tävling.

Andra Sunpockets killar som sprang under dagen var Robin Bornström och Johan Eriksson vars lag slutatade 10:a respektive 19:e. Dom gjorde bra insatser men sprang inte riktigt lika fort som Idre Fjälls löpare denna dag..:)

Idre Fjälls lag kommer självklart tillbaka till nästa års tävling, då med ett ännu starkare lag. Men kankse med ännu hårdare motstånd, då Team Sunpocket kanske finns med i startlistan!

                                                                              

Resultatlista finns här : http://www.vasaloppet.se

2 dar kvar till...

... Vasastafetten, en prestigefylld löpstafett mellan Vasaloppsorterna Sälen och Mora. Ett lag består av 10 löpare som tillsammans ska ta sig igenom de 9 milen.

Simon Hallström, Jesper Arnesson och Emil Johansson, tre sunpockets killar som tävlar för Lag Idre Fjäll, laget har som mål att sluta topp 5. Även andra medlemar från Team Sunpocket deltar men reprensenterar andra klubbar. Klubbar som förmodligen kommer få stryk av lag Idre Fjäll..;)Tävlingsrapport kommer efter tävlingen..:)

Tillökning i Team SunpocketDet senaste nyförvävet i Team Sunpocket är den seriösa Robin "Borny" Bornström som tävlar för Domnarvets GOIF.

Robin är främst en klassik åkare med diagonalåkning som specialitet. Han har anslutit till Team Sunpocket för att det är det "ultimataste sättet att utvecklas till den ultimata skidåkaren" som han själv uttrycker det. Robin är för Teamet en stämmningshöjare!

Välkommen Robin!

Team Sunpocket VärvarTeam Sunpocket har idag officielt gjort klart med de stentuffa IK Jarl åkarana Gustav Eriksson och Emil Johansson.


RSS 2.0