Team Sunpocket överallt

Ni har väl inte missat att läsa om Team Sunpocket i Onsdagens Dala- Demokrat?

om ni av någon anledning missat det, kan ni ju alltid läsa via webben http://www.dalademokraten.se/Sport/2008/10/29/Team-Sunpocket---Sveriges-nya-skidteam/

Trevlig läsning!/ Teamet

Dag 3

Sista dagen på  helglägret var här och det  kändes skönt att veta då vi började känna oss riktigt slitna. Gustav "träningsnarkomanen" Eriksson var dock fast beslutsam om att få ihop fem timmar även denna dag. Efter ännu en budget frukost (gröt) var det dags. Löpande mot tunneln, Team Sunpocket-sveriges ledande skidteam.  Denna dag hann vi reta oss på norrmännen innan vi kommit in i tunneln. Ett gäng norskar trängde sig i kön och vi tänkte genast på sällskapsresan (snowroller). " Hur kan man vara så kaxig när man förlorat två världskrig". A juste, de var tyskland... men hur som helst förstår jag inte hur man kan vara så kaxig ifall man är norsk, det enda de lever på är sin olja.


Passet bjöd till en början på fina spår men med allt folk blev det snabbt sockrigt. Fast de från väst beter sig lite illa så är de ändå de som gör tunneln till ett ganska trevligt ställe, härligt med tights! Du skulle ha varit här Viktor. Efter två timmar gick vi hem, sugna på bl.a. mat. Fast en del var mer sugna på "annat" som fortfarande snurra i tunneln och jag kan tänka mig att de i tunneln var godare än våran mikrade gröt.


Vid eftermiddags passet var det inte alls mycket folk i tunneln, och då passade vi självklart på att köra mycket impulser, men det blev dock inte så långvarit då det blev ett stavbrott. Vi nämner inga namn, men vi kan ju meddela att personen i fråga inte var speciellt nöjd med denna händelse... ni kanske kan gissa er till vem det är..? Efter mycket effektiv städning kunde vi lämna lägenheten renare än när vi kom. Sedan begav vi oss hemåt mot Mora i vår "Discobuss" via vår favorit pizzeria La Strada.


Team Sunpocket vill passa på att tacka:


Anna Janjons

Simon Andersson

Peppe Femling

Pontus Johannesson

Sofie Olsson

Emelie Cedervärn


För att ni hjälpte oss att genomföra lägret :)  Ett speciellt tack till Anna Janjons som snällt vågade låna ut sin lägenhet, Tack!/ Team Sunpocket genom Emil, Micke, Robin, Simon, Tobbe och Gustav  


Förhoppningsvis kommer bilder och filmer från lägret strax! :)

     


Dag 2

Dagen började tidigt för två åkare i teamet. Någon okänd torsbyfåne tog sig in i vår lägenhet kl fem medans hela gänget låg och sov. Gustav vaknade och med sitt skräckinjagande lejon liknande utseende skrämde han ut inkräktaren, jag tror inte han vågar komma tillbaka! Nu vet vi att vi ska låsa efter oss i natt. Nog talat om nattens händelser. Hm är inte så säker på det...


Efter en härlig frukost (gröt) gick vi mot tunneln för vårat andra skate pass under lägret.  Passet gick riktigt bra för hela gänget, till och med Emil var i form. Vi körde två timmar distans med inslag av impulser och avslutade det hela med en löprunda bort till snoppåsen, upp på toppen av Torsbys "slalombacke" och hem till lägenheten igen.

När vi kom hem igen hade Emil redan gjort klart maten som bestod av pasta och falukorv, denna dag smakade pastan riktigt gott. Sedan blev det en kort vila innan vi begav oss ner på stan och in på Prima Sport som denna helg hade rea på delar av sortimentet. Hallström inhandlade en riktigt stilig jacka, Gustav köpte ett par nya dojor och Emil en väst som blir perfekt till fest.

Efter att vi sett tio EPA-traktorer åkte vi hem och gjorde oss i ordning för ett klassik pass i tunneln. Även detta pass gick riktigt bra. Även detta pass innehöll några impulser, allt för att öka snabbheten i vårat redan snabba lag. Vi åkte i tunneln i två timmar och förlängde det hela med ännu en löprunda.

Helt utmattade anlände vi till lägenheten där Bornström hade gjort i ordning en ljuvlig lyxmiddag. Kvällen spenderades framför tv:n med en stor godispåse. SVT bjöd denna gång på det riktigt goa programmet "Svensson Svensson" där vi kan bjuda på ett riktigt skoj citat: "Åka skidor och skjuta är som att spela flipper och äta kräftor samtidigt". Vi kröp till kojs med klockorna tillbaka vridna. Gustav och Simon såg fram emot ännu en natt tillsammans i dubbelsängen.


/ Teamet


Lika som bär

 
Simon Andersson?Idol-Johan?

Sunpocket på Läger!!! Dag 1

Idag drog Team Sunpocket iväg på sitt första riktiga läger tillsammans. Tyvärr kunde inte hela teamet delta, Victor, Johan, Linus och Jesper är av olika orsaker inte med. Resterande sex åkare drog i väg ännu en gång söderut till Torsby och deras skidtunnel då det inte finns natursnö någon annan stans i vårt avlånga land. Vad gör man inte för att få åka lite skidor?


Teamet drog ifrån mora vid halv fem tiden direkt efter att Micke kört ett laktattest, med mycket goda värden. Teamet anlände ca två timmar senare till den mycket fina byhålan Torsby, väldigt träningssugna. Som vanligt när man är i "Simmeland" så hänger man i tunneln, den här gången blev det ett pass på en timme och en kvart med många impulser och fartökningar. På kvällen var vi på ICA Toria och inhandlade maten för hela lägret, sen skyndade vi hem och satte igång matlagningen. Hallström tog initiativet och drog i 1 kg makaroner i en alldeles för liten kastrull vilket slutade i ett oönskat resultat, Svampen spädde på det hela med att hälla i "lite" för mycket salt (typ 4 matskedar). Maten blev inte världens godaste men vi blev i alla fall mätta som Simon uttryckte det hela.  
/ Teamet


Tillbaka i Torsby

Då var vi återigen hemma från Torsby, vi åkte från Mora 07.30 imorrse, vilket var väldigt drygt. Men med våran fantastiska chaufför (Carl) så var det inga problem att sova hela vägen ner. Väl framme så var det bara byta lite snabbt sedan in och kötta. Man tänkte att det inte skulle vara så långtråkigt nu när man bara skulle vara där i en dag, men med helt nya skatepjux så var det första passet en ren plåga, man funderade om de hade satt en kniv i pjäxan som stack en i hålfoten, men så var inte fallet kunde jag konstatera efter 1.30h åkning.


Lunch var det tänkt vi skulle käkat på skolan i torsby, men då vi visste att det var mycket bra mat på Valbergsängens resturang gick vi dit några tappra man, det var ju även där det serverades glassbuffe som var väldigt populärt bland vissa. Vi åt och var väldigt glada tills en av de anställda kommer och sänker hela stämningen då hon frågar hur mycket glass vi har ätit, en fråga som vi inte riktigt kunde besvara. Damen sa sedan att man fick ta en bägare med glass och inte mer och tjatade sedan på om hur mycket de betalade för att ha buffen, men vafan, är det glassbuffe så ska man väl få ta så mycket man vill, annars får de väl skriva annat. Jag vet inte hur de andra kände men jag själv kände i alla fall att damen verkligen försökte tycka ner mig och bemötte mig inte väl, om jag kommer återvända någon gång till denna restaurang är mycket tveksamt.


Andra passet gick rätt okej, inte mycket att snacka om, det händer ju inte så mycket i den där tunneln. Iväg mot duschen och en rejäl bastu, mycket snack och mycket naket senare bar det iväg på middag, denna gång var det pizzeria La Strada som gällde, själv beställde jag en Jäger, en av de godare pizzorna jag käkat på senare tider. Därefter en snabbis på ICA för lite snacks inköp, sedan bar det av hemåt igen, lite lätt disco till en början men mycket sång och en del "dans" det lugnade dock snabbt ner sig då alla hade nog att göra då man försökte få en aning friskluft mellan Solins alla fisar.


Tackar Carl för den fantasiska körningen, mycket effektiv körning lär jag säga.
//Johan för Team Sunpocket


Team Sunpocket på Langd.se

Nu kan ni som bloggläsare också läsa en artikel om oss på http://Langd.se/  . Läs och kommentera gärna ;)En dag med träning...

Nu har jag hunnit med åtta intervallpass och två styrkepass på sju dagar, man börjar känna att kroppen börjar bli sliten nu. Jag ska försätta med fartperioden i några dagar till, antagligen till onsdag så ska hinna med några hårda pass till både i helgen och nästa vecka när vi drar till Torsby återigen, fast denna gång bara över dagen.

Lite mer om denna torsdag som vart rätt stressig för min del, det började imorse kl.8.00 då var det rullskider skate 4x5minuter som gällde körde med Calle och Solin på hemus, kroppen kändes helt okej, men kunde inte riktigt mäta mig med Calle som var ruskigt stark i backarna. Nöjd och belåten drog jag mig hemåt och suget efter något gott gjorde att jag gjorde i ordning några våfflor, vilket var precis vad jag behövde, sedan var det bara in i duschen iväg och käka ner på skidgym, vila 40min sedan var det dags för nästa pass, nu var det rullskidor klassiskt i Skeerbacken och "grisbacken" (denna backe hade inte ens en viss Wassberg jäktat med att staka uppför en gång i tiden) det var återigen 4x5miunter som gällde, denna gång fick jag sparra mig mot nyförvärvet i teamet Sandgren. Han visade sig vara stark denna dag och jag fick borra ner huvudet och kötta på för att kunna följa. Många skulle säkert vart mycket nöjd med sig själv efter två tuffa pass och det var jag också, men nu var det ju så att dagen inte var slut ännu.
 
Det var ju idrott kvar, så det var bara hem trycka i sig de resterande våfflorna och byta om inför bollsporter som gällde idag. Vi började med handboll en del passningsövningar och spel på små mål innan den riktiga matchen började, jag tog på mig rollen som väldigt offensiv och var inblandad i de mesta kontringarna, vårt lagt stod även för en mycket fin upphämtning, vi låg under med 4-1 och vände till 4-7 och då hade jag stänkt in hela 5st. När idrotten var slut var vi några tappra man kvar och körde 2st matcher innebandy först till 5var det som gällde och det vart tuffa matcher både i närkamperna och i siffror, båda matcherna slutade 5-4, jag vann en och förlorade en. Och nu sitter jag här hemma, ska strax slänga ihop lite käk sedan ska jag till Statoil för att köpa mig "lite" glass.


/Johan för Team Sunpocket


Draghundstävling i Norge

Som ni redan vet har vi en stor variation på grenar inom Team Sunpocket.
I helgen har jag varit i Norge och kört en draghundstävling på barmark och det var inte vilken bondtävling som helst utan det var både Norska mästerskapen och en Europacupstävling.
För er som inte vet hur det går till att köra draghund utan snö kan jag berätta att man kan köra med cykel, springa eller köra kickbike som är en sparkcykel fast med större hjul så att man kan köra i terrängen med den.
Vi åkte från Mora klockan halv fyra på fredagen och kom fram till campingen klockan halv åtta. Då åkte vi och skulle kolla vart stadion låg så att vi viste det till tävlingsdagen. Men det var lättare sagt en gjort vi åkte fel i alla fall tre gånger innan vi hittade rätt.


Lördag var den första tävlingsdagen och då skulle jag köra kickbike. Det gick riktigt bra. Jag kom sexa bara 24 sekunder efter vinnaren. Framför mig hade jag två norrmän, två tjecker och en svensk. Att tillägga är väl också att jag kör i seniorklass när jag tävlar utomlands så jag är väldigt nöjd med min och hundens insats.
Prisutdelningen för tävlingen skulle bli en halv timme efter sista målgång. Men när det hade gått en halvtimme flyttades den fram fyrtio minuter och när det hade gått fyrtio minuter var det fortfarande inte någon prisutdelning utan det tog ytterligare tretio minuter innan det började. Typiskt Norge!


På söndagen var det cykel med hund som gällde. Även om det inte gick fullt lika bra där eftersom jag var ganska stel i benen efter gårdagens tävling så är jag helt och hållet nöjd med min niondeplats.
Men eftersom det tog så lång tid med prisutdelningen igår så sket vi i den och åkte och packade ur stugan och åkte hem istället.

 


Simma lugnt!


//Tobbe för Team Sunpocket


Träning i Gesunda

Den här morgonen var det stavgångsintervaller uppför Gesundaberget som stod på programmet för andraårseleverna på skidgymnasiet, och från teamet var det Gustav och Simon som deltog i det, de skadedrabbade Linus och Emil fick istället ta till cyklarna för att ta sig upp på berget. Det var en tuff och mjölksyramaxad klättring mot toppen, men väl uppe bjöds vi på en otrolig utsikt och vi kan bara konstatera att Gesundabergets topp måste vara en av Dalarnas vackraste platser, åtminstone en frostbiten höstmorgon när solen går upp över Siljan. Stackars Simon och Gustav fick aldrig ta del av den eftersom de vände lite längre ner när deras 4minuters intervaller var klara. Med extremt dåliga bromsar var sedan vägen ner både snabb och spännande när vi tog ett av downhillspåren.


 Några timmar av golfspel, kanotpaddling och livsnjutande (även skolgång för några av oss) senare var det dags att avrunda dagen med ännu ett intervallpass, den här gången var det stakning och såklart 4*4 minuter som gällde. Alla gjorde såklart bra prestationer men ikväll var det nog Johan som spände triceps hårdast och pressade resten av gänget rejält.
 

/ Team Sunpocket

25manna

I helgen var det dags igen för några av teamets åkare att tävla, 25 manna stod på programmet. 25manna är en orienterings stafett med 25 sträckor som går i Stockholms trakterna, i år arrangerades det utanför Täby. Ifrån Teamet var Linus och Gustav med, Linus tävlar för IFK Mora och Gustav för Stora Tuna eftersom att orienterings säsongen inte riktigt gått som förväntat för dom båda "orienterarna"  fick dom båda springa i klubbarnas andra lag. Gustav sprang den 5:e sträckan och som vanligt gick det mindre bra, med en hel del missar i den lite kluriga Stockholms terrängen. Gustav var hela 16 minuter efter snabbaste personen på sin sträcka, men noterbart är att efter 10 minuters löpning låg han före skidgyms stjärna Anton Sjökvist. Linus sprang den 7:e sträckan för IFK, så här kommenterar Linus sin insats: Nja de var ett hyfsat lopp.


På söndagen var det dags för den sista och avgörande tävlingen i Silva Junior cup. Där tävlade bara Gustav eftersom Linus ville vara lite försiktigt med sin stjärt skada som tyvärr har gjorts sig påmind igen efter en stenhård spurtstrid mot en finne, spurtstriden avgjorde Linus till sin fördel. Eftersom att det var bakvänd start ordning ifrån cupens sammanlagda resultat fick Gustav gå ut nästan först i starfältet. Gustav gjorde en överraskande bra tävling och slutade på en 27 plats och knep där några få poäng till i cupen.  Nu är det nästan slut på OL säsongen, nu är det endast Dala Dubbeln kvar som hålls nästa helg utanför Falun. Teamet ställer upp med tre stycken löpare Jesper, Victor och Gustav.
 

/ Team Sunpocket


Livet leker

Vecka 41 börjar lida mot sitt slut och jag kan inkassera en massa nya timmar i träningsdagboken så både jag och min tränare blir nöjda... Nej inte denna vecka heller, istället kan jag skriva in 6 sjukdagar (idag lördag) förmodligen en till imorgon. Så nu när jag inte kunnat träna har jag haft lite tid över. Den tiden har till största del slutat i min säng, underbart. Men även lite plugg har jag hunnit med.


Ännu en vecka har jag blivit påmind, om att man har valt fel linje. Ifall man inte vill plugga hemma, men de vill man ju som tur är... Två prov har de blivit, fysik och biologi plus några inlämningsuppgifter. Fysiken vann jag i alla fall (gick först). Får se om jag har bäst resultat också, förmodligen inte. Det andra provet gick segare och jag kom på nedre delen av klassen och med all sannolikhet likaså på resultatet.


Medans min rumskompis Simon har gått till hallen och roat sig med innebandy, har jag setat kvar ensam i lägenheten, räknat matte och varit allmänt less. Ingen toppen vecka alltså men de som är skönt är att jag bara har inflammation i ena benhinnan, de kunde vara betydligt värre!


Efter en vecka med många långa härliga sovmornar, ett verkande ben, ett stort fettväck, och en massa fotboll via FIFA är de bara å ladda om. Syreupptagnings test ska göras v.43 så bered er på ett nytt inlägg där jag förhoppningsvis kommer vara lite mer positiv.Hade

/Emil  för Team Sunpocket  


Max VO2


Igår bar det av till Falun för syreupptagnings test ( Max VO2) för två av teamets åkare, Simon och Gustav. Testet utförs så att man åker rullskidor på ett band så länge man orkar, efter varje minut som gått av testet höjs lutningen och farten på bandet. En mask över ansiktet mäter hur mycket syre man tar upp. Testet gick helt okej med tanke på uppladdningen och formen. Men vi kan tyvärr inte avslöja några siffror, det vi kan avslöja är att båda förbättrat sina värden vilket ser bra ut inför vintern. Efter testet kom Gustavs farfar och hämtade upp Simon och Gustav som följde med hem. Där hade Gustavs farmor gjort i ordning en riktigt god lunch bestående av potatis och järpar och till efterätt blev det en äppelkaka med vaniljvisp, precis vad man kan behöva efter ett hårt test.


På eftermiddagen blev det ett tufft stavgångspass i den välkända mördarbacken. Sunpocket grabbarna körde backen hela sex gånger och avslutade med ett extra ryck uppför underbacken på hoppbackarna. Efter intervallerna bar det av till idrottshallen för lite tennis, höjdhopp och styrka på äkta friidrotts sätt. Dagen avslutades med ett 60 meters lopp som den ursnabbe Hallström tog hem. Efter en lång dag i Falun kom de hem i precis tid för idrottsteorin, vilket grabbarna säkerligen uppskattade väldigt mycket.

/ Team Sunpocket


Snö!

Nu har snön kommit till vissa delar av vårt avlånga land, närmare bestämt så är snön endast 15 mil från Mora, nämligen bestämt i Idre. Teamet funderar att lägga läger i Idre i slutet av vecka 43 och just nu så ser det ljust ut!Bilden är tagen idag 7 oktober och det var till och med skare!

/ Team Sunpocket

Läger rapport från en helg i skidtunneln

Mora skidgymnasium Samlades tidigt på Lördags morgonen för att åka ner till den fina värmländska skidorten Torsby . Team Sunpocket åkarna var väldigt laddade inför denna första test på hur man ligger till inför vinterns skidåkning. Det började fint med en underbar film vid Gustavs dator som var mycket uppskattad. Snabbt gick då tiden och MSG Anlände till Torsby och där väntade en fin kortare runttur av den före detta torsby eleven Sara Nordahl, Där fick vi lära oss om Den berömda raggar runda, Elevhemmet för torsby eleverna och annat smått och gott.


Efter Den fina lektionen anlände vi vid vårat boende Valbergsänget som är nybyggt vi delades in i 2 bäddsrum! Alla från teamet var iallfall nöjda med boendet och Tiden gick snabbt när det var dags för det första av 4 tunnel pass för dom yngre i Team Sunpocket medan Johan och Victor skulle få vara kvar i 2 dagar till och köra i den fina Tunneln! Även fast det var helt fullt med folk var humöret på topp och varv efter varv avverkades och väldigt snabbt hade 2 timmar flugit iväg! Då var det dags att testa Maten och alla blev glatt överraskade av att till buffen så fick man glass! Hur mycket glass man ville ha! Gustav gick ju direkt hårt ut och satte ett fint glass rekord på 15 kulor på en gång! Men han lovade att imorgon skulle han ta 20 kulor utan problem. Men så blev icke fallet då han vi middagen snackade högt om norska stjärnskottet Therese Johaug och till sin förvåning får han se henne bakom sig, Gustav skriker till av förvåning och tar till flykten genom bakdörren och står struntar i glassen. Men som de flesta vet kunde inte Gustav åka därifrån utan att ha fått lite glass, så en hel buss med otåliga skidåkare får vänta in Gustav innan det bar i väg hem till Mora igen.


Bussresan hem går smärtfritt och det bjuds till och med på underhållning a la Christer Ulfbåge alias Simon Hallström, väl hemma bjuds vi på en ny överraskning då flera cyklar ligger med ramen runt lyktstolpar. Troligtvis ligger några små ettor bakom "dådet" efter tips från gamla skidgymeleven och skidkungen Emil Jönsson. En av cyklarna tillhörde en annan Sprintkung, nämligen Emil Johansson och han blev inte så glad över synen och avslutade en annars trevlig och hård träningshelg med ett inte så ovanligt vredesutbrott...Nästa läger med skidgym - Bruks!

/ Team Sunpocket


Team SunpocketHär nedan är fakta om Team Sunpockets alla åkare! 

Mikael Sandgren
Namn:
Mikael Sandgren

Smeknamn: Tayson eller Micke

Född: 900831

Uppväxtort: Gustafs (mellan Säter och Borlänge)

Nuvarande ort: Mora

Familj: mamma pappa två systrar

Klubb: IFK Mora

Gren: Längskidor

Skidor: Madshus

Stavar: Swix

Pjäxor: Salomon

Tränare: Robin Johansson 

Övriga idrotter? Fotboll

Varför valde du Mora? Perfekt ställe att utvecklas som skidåkare och ett härligt gäng att träna med!

Dina främsta skidmeriter?  13 j-cup, men ska förbättras till vintern (=

"Riktiga" meriter? Utvisad 20 minuter i en innebandy match mot IBF Mora

Favorit distans? 15 klasiskt

Värsta distans? Har ingen

Favorit konkurrent? Emil Johansson (distans lopp)

Värsta Konkurrent? Gustav Eriksson

Favorit på skidgym? Gustav Nordström

Idol? Anders Södergren

Favorit Tävling? Morapinglan

Favorit hockeylag: Detroit

Favorit fotbollslag: Manchester United

Hur känns det att ingå i Team Sunpocket, betyder det mycket för din utveckling? Roligt med ett satsade team som vill utveckla skidsporten, är en ära att få vara med och bygga upp det.

Hur har din sommar varit? Mycket träning, läger, O-ringen, Vasastafetten och målning av huset hemma

Mål inför den kommande skidsäsongen? Mitt mål är att etablera mig bland de 15 bästa i Sverige, utvecklas och slå mina resultat på tester (G4, Viborg, VO2 mm)


Snabba frågor!

Skate - Klassikt? Klasiskt

Sprint - Distans? Distans

MAQ - Hållningstyrka? Hållningstyrka med Peter

Skidskytte - Skidorientering? Skidskytte

Golf- Fotboll? Fotboll

MCdonalds - Järnvägskiosken? Järnvägskiosken

Leksands IF - Mora IK? Leksands IF

WII - Xbox? WII

Gunde - Wassberg? Gunde


Ny medlem!

Team Sunpocket har nu värvat sin 10:e och troligtvis sista medlem. Den nya medlemen är ingen mindre än Mora- åkaren Mikael Sandgren. Micke säger att det är en ära, samtidigt väldigt roligt att få ingå i Teamet.

Vi i teamet hälsar honom välkommen!/ Team Sunpocket

Rapport från Lidingöloppet

Ni som följer med i bloggen vet att Gustav tävlade i helgen. Men han var inte den enda från Sveriges skönaste team som tävla, Emil är ingen orienterare så han sprang Lidingöloppet istället för OL-SM (i o försäg är han ingen löpare heller). Så här säger Emil själv om helgens "bravad".


Efter en perfekt uppladdning i Jakobsberg var det dags för att springa den avslutande milen på borgar ön, Lidingö, i klassen p17. Jag hade inte allt för stora förhoppningar men hoppades ändå att jag kunde förbättra förra årets tid med någon minut. Då ska ni veta att den tiden inte vara något att stoltsera med.


Jag och min kompis, Andreas åkte tidigt på lördag morgon efter några mackor till frukost. Red Bull och en energigel var i bagaget. Perfekt som lite extra energi innan loppet. Pendeltåg till centralen och sedan tunnelbana och buss ut mot Lidingö. Väl framme var de en halvtimme kvar till start. Jag gjorde allt för att gå ner lite i vikt med hjälp av de blå sakerna. Skogen var aldrig på tanke.


Efter lite uppvärmning och stretching kändes det som jag kunna utnyttja mitt fantastiska löpsteg till fullo som inte alls går att gemföra med en hockeyspelares. Vi svepte varsina Red Bull och trycke i oss en gel var. "Nu jävlar lär de gå bra", tänkte vi. Startskottet small och det kändes genast som man var i en buffelhjord jagad av ett gäng cowboys som snart skulle skjuta ner just mig av de 200 bufflarna. Jag sprang för livet upp för första backe, likaså gjorde Andreas.


Loppet gick vidare, tyngre och tyngre. Den stora hjorden blev till ett långt led.  Andreas drabbades av hybris och var nästan uppe i täten de första 3km. De är bra gjort för en som varit på språkresa i Spanien hela sommaren och ni som varit på en sådan vet vad man gör förutom lär sig en del språk. Men den friska satsningen höll inte riktigt och efter ca 3km kunde jag springa förbi en gående Andreas. 


Efter min Red Bull hade kommit upp i munnen några ggr och tillbaka i magen igen hade jag avklarat halva banan. De kändes något bättre även om bena, framförallt vaderna var "paj". Efter att ha kämpat mig igenom de 9,8km, drog jag på en spurt som jag i alla fall kan vara ganska stolt över. Klockan stanna på 41:25. Ca en halvminut efter kom Andreas i mål, 600kr rikare efter en del vadslagningar (dock inte med mig).

Efter ännu en kalldusch var det dags att åka tillbaka mot Jakobsberg . Men jag kan lova att jag kommer nästa år igen. Då ska jag vara bättre förberedd . Springer jag milen ska de gå på 38:30, max. Lägg de på minne!


Det ska även tilläggas att Jesper Arnesson sprang loppet på en bra tid ca 38 min, men även han hade slagit vad med skidgymmarna Westberg och Danne Svensson. Jesper kom tyvärr sist av den trion och ska enligt vadet mista håret...!
Ingen lyckad helg för teamets åkare men som Gustav Nordström brukar säga. "Spela rolll om de går bra, huvudsaken är att de e kul". Och roligt verkar de haft.            


Emil är trots allt skidåkare! :)

/ Team Sunpocket


Skidskytte

I dag samlades teamets skidskytte- killar Victor och Simon på Hemus för att slipa lite på skyttet. Skyttet gick både upp och ner , från att sätta 5 snabba skott till att missa ett flertal prickar.

Passet avslutades med att Simon utmanade Victor på en liten tävling, två skjutningar och ca 1 kilometers åkning. Med strålande skytte, endast 1 bom så vann Simon ganska enkelt och kunde defilera in i mål. Viktor såg sig slagen men krävde genast revansch. Så fick det bli och Viktor tog chansen och vann andra omgången klart. Självklart kunde passet avslutas med en seger var, så det fick bli en avgörande omgång.

Den sista omgången var också den jämnaste, Viktor och Simon kom samtidigt in på vallen inför den sista skjutningen. Nu skulle det avgöras vem som hade mest skärpa och nerver, och för dagen var det Simon som drog det längsta strået och satt fyra av fem träff en mer än Victor. Simon kunde hålla undan in till målet och vann alltså den interna "skidskyttematchen" med 2-1.

Efter hösten hårdträning så lär ni nog se upp för både Victor och Simon inför vinterns kommande tävlingar. dom ser riktigt vassa ut!/ Team Sunpocket

Skidgång i Gopshus

Dagens pass för åk 2 på Mora skidgym bestod av långa skidgångsintervaller i Gopshus.

Men dagens prestation stod Emil och Simon för redan innan passet, då dom lyckades komma i tid till träningen. Visserligen brukar dom alltid komma i tid, men med starten på denna morgon så var det smått otroligt av Emil och Simon att dyka upp på samlingen 4 sekunder innan skidgym klockan slog 08.00. Dom hade nämlingen stigit upp ur deras himmelskt sköna sängar 07.47, efter att Simon glömt ställa väckarklockan och Emil "snoozat" 5 gånger. Men snabba som dom är i alla sammanhang så hann dom som sagt i tid.

Väl ute på passet var det till en början många sega och slitna kroppar på uppvärmningen. Men efterhandblev de flesta mer och mer pigga och redo för stavgångsintervaller uppför hela Gopshusbacken.

Från teamet var Emil, Simon, Linus och Tobbe med, även Gurra var med men efter uppvärmingen avbröt han passet p.g.a av huvudvärk.

Lagomt till första intervallen avtog regnet, men Gophustoppen låg fortafarande i dimma, och kanske var det bra, så vi slapp se hur lång väg det var upp till toppen. Sedan var det bara att "klättra" mot målet.

Det var bra inställining av de flesta under passet och med lite kämpaglöd så gick intervallerna förvånadsvärt lätt och det var ingen tvekan om vilka killar som var starkast idag, Emil, Simon och den ettriga skidorienteraren Anton Sjökvist genomförde 4 mycket fina intervaller med tiderna 8.30, 8.00, 7.55 och 7.40. Om man ser på tiderna så hade dom troligen krafter kvar!

Till helgen åker Team Sunpocket och Mora skidgym till Torsby på läger och kommer att snurra runt,runt och runt i tunneln, men det ser vi fram emot. Härligt med snö! :)/ Team Sunpocket

RSS 2.0