God Jul

Team Sunpocket önskar alla sina läsare en riktigt God Jul!

Dubbelpass

Hej!

Nu har jag precis vart och kört styrka med Adde, vi körde maxstyrka på 4 olika övningar och avslutade passet med att jogga 30 min. Dagens andra pass kommer bli ett lugnt skatepass uppe i Bergebo. Det ser ut som det kan bli riktigt bra förhållanden där uppe nu för det snöar för fullt här hemma! Nu ska jag ner på stan och fixa lite innan det är dags att träna igen.

/Simme

16 December

Teamet gjorde som sagt en kanoninsats under söndagens skatelopp. Vi hade 3 åkare till start och alla slutade inom topp 4 av oss svenskar (Synd med två norskar i toppen av resultatlistan) endast Daniel Svensson lyckades klämma sig in mellan Sunpocketåkarna. Då ska nämnas att han under sommaren och hösten har tränat och varit på läger med teamet, kanske en av förklaringarna till varör Daniel också finns med där uppe i listorna ;)

Jag liksom Simme och Gurra är nöjd med mitt lopp. Det kändes bra och det var skönt att kunna åka så bra efter en ganska trasslig höst med problem med halsen. Men det verkar inte ha påverkat allt föt mycket. Av någon anledning så brukar jag komma i form efter att ha varit sjuk.

Den här veckan består mest av mängdträning med lite längre skidpass. Den här veckan kör vi även lite extra pass i form av lite skridskoåkning och Bandy. Det är fint och pulsen stiger rätt bra när det hettar till i slutet av matcherna ;)/ Halli 


Kallt

Idag har vi kört ett A1 skate pass på hemus här i Mora. Det var riktigt kallt runt -20 grader. Det var bara att dra på sig lite extra kläder  och en airtrimmer sen var det lugna puckar. Men vi genomförde i alla fall två timmar i kylan.

Helgen som var åkte jag två tävlingar i Åsarna som är en av fyra helger med tävlingar i Junior cupen denna vinter. Uppladdningen var inte den bästa då jag vart sjuk direkt efter WC tävlingen i Tyskland, vilket skulle kunna vara svaret på frågan varför jag inte riktigt var på G under mitt premiär race. Sjukdomen hängde med hela förra veckan men väl på tävlingsdagen kände jag att jag var frisk nog att tävla igen.

 

Under lördagen var det sprint i klassisk stil. Gjorde ett bra kval och åkte in som 2:a. Åkte bra och taktiskt i både kvart och semi för att spara krafterna tills finalen. Men denna dag var inte min dag. I finalen small det bara till och sen låg man där och käkade snö efter en tajt kurva halvvägs in i loppet. Hade ingen stans att ta vägen när Simon Persson klev ut framför mig. Men men sprint är ju sprint.

 

Under Söndagen var det ett lopp över 10 km skate. Gjorde en bra insats och åkte in som 3:a och bästa svensk. Tappade det mesta av tiden på första varvet då jag öppnade lite lugnt. Loppet kändes helt okej, dock tycker jag att jag inte höll farten på dom lite flackare partierna som vanligtvis brukar vara en av mina starkare sidor. En bra helg vart det i alla fall och tror om jag nu räknat rätt att jag har ledningen i cupen.

 

Nu blir det till att komma igång med träning igen för att ladda tills nästa cup helg som går i Torsby i slutet av jullovet.
/ Gustav 

Åsarna

Tjena!

Nu är jag hemkommen från den första sverige cup´s helgen. Lördagens klassiska sprint blev ingen höjdare för min del utan jag åkte ur i kvartsfinal, dock känndes kroppen pigg men jag var inte tillräckligt snabb helt enkelt.

Idag kördes det ju som jag tror Bornström skrev 10km skate. Eftersom jag gick ut bland dom första i det seedade fältet så hade jag inte så mycket tider att gå på utan det var bara att köra ändå. Jag öppnade i ett bra tempo tyckte jag, fast jag var tydligen inte bättre än 11 efter fösta varvet (3,3km).  Sen när jag gick ut på andra varvet så startade Jack Impola precis när jag varvade och jag försökte att hänga han på men märkte direkt att jag inte orkade det så jag släppte iväg han. Efter det vart lite seg och fick sänka farten lite på det andra varvet men fick sen upp farten igen på sista och kunde med en bra sista km köra ifrån dom som jagade nämast bakom med några sekunder. Och jag slutade på 4:e plats (andra svensks). Så det är jag riktigt nöjd med. Imorgon blir det en vilodag och sen blir det några dagar med ganska mycket träning innan jag nästa helg ska på läger uppe i Orsa med junior landslaget och alla JSM medaljörer från ifjol.

Ha de bra!

/Simme

Succé!

Vad ska man säga ? Team Sunpocket Dominerade idag på Scandic cup i Åsarna!
Med Gustav Eriksson som bästa svensk, Med Simon Andersson som näst bästa svensk och Simon Hallström som fjärde bästa? IFK Moras Daniel Svensson var den enda svensk som lyckades slå sig in före Sunpocket åkarna!
Det här resultatet visar återigen att Sunpocket åkarna är högaktuella till Junior-VM i Estland!
Simon Andersson kommentar om loppet var:"Riktigt jävla skönt!"
Dom visdoms orden sammanfattar ganska bra över vad teamet känner just nu. Riktigt fina resultat av alla 3 och vi ser redan fram emot nästa helgs tävlingar!
En mer utförlig rapport kommer av åkarna själva senast imorgon!
På återseende!
24:12.3 14.9
4 884 3500863 ANDERSSON Simon Domnarvets GOIF 7:57.5 11 16:06.6  7 24:21.9 24.5
5 892 3501020 SVENSSON Daniel IFK Moras SK 7:54.0  6 16:04.9  5 24:25.9 28.5
6 885 3500878 HALLSTRÖM Simon Idre SK 7:45.9  2 16:01.4  3 24:28.3 30.9
7 900 3500993 IMPOLA Jack Malungs IF 7:57.1  9 16:06.5  6 24:32.3 34.9
gustav
// Bornström

Dåligt med uppdatering

Tjena!

Jag ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen dom senaste dagarna, men nu börjar det varefall dra ihop sig för det första sverige cupen i år. Den går av stapel i helgen uppe i Åsarna och det är klassisk sprint och 10km skate som gäller. Formen verkar vara bra för dom flesta i teamet så det kan bli en rolig helg! Jag åker upp imorn bitti, så det blir att testa lite skidor och banan på kvällen. Får se hur det ser ut med internet där uppe, kommer det ingen uppdatering under helgen så kommer det på måndag!

Ha de fint! /Simme

Sjukhus

Hejsan svejsan!
Har efter några dagar på Falu sjukhus nu hittat hem igen!
Inflammation på blindtarmen stod på progosen denna gång! Slapp operation för denna gång men är väl en stor chans att det kommer tillbaka!
Ska ta mig tillbaka till arbetet först och främst och sen försöka dra igång något skidpass och se hur det går! Har fortfarande lite små ont i vissa rörelser men det blir ju bättre och bättre!
falu
Hade en god utsikt från sjukan iallfall! // Bornström

Idre dag 2

Hej!

Idag var det lite varmare uppe på Idre fjäll ca 10-12 minus tror jag. Kroppen känndes helt okej idag också, inte riktigt lika bra som igår men ändå bra, Jag kunde trycka på bra alla varven och gick i mål som ledare men de fick jag inte vara länge eftersom Daniel Svensson som startade 30 sek bakom mig hade plockat in och han slog mig med 17 sek och även Jack Impola gick in 0,8 sek före mig så jag slutade på en 3:e plats vilket jag är nöjd med. Sen slog man ju ihop resultaten från båda dagarna och då slutade jag på 2:a plats efter Daniel Svensson och före Androw Young som blev 3:a. Nu har jag en lugn vecka framför mig sen hoppas jag att formen är på topp nästa helg i Åsarna.

/Simme

Idre dag 1

Hej!

Termometern visade -19 grader när jag vaknade imorse men temperaturen steg lite till starten tror jag varefall, vet inte riktigt hur kallt det var med inte varmt varefall! Loppet gick över förväntan och jag kännde mig riktig pigg, vi körde 3 varv på en 3,3km och jag orkade ligga på bra under alla varven och jag fick hela tiden possitiva tider ute efter banan. Jag kom i mål som ledare men sen kom den riktigt duktiga Britten Andrew Young in 9 sek före mig så jag slutade på en 2:a plats vilket jag är väldigt nöjd med eftersom jag brukar åka bättre på klassiskt så var det riktigt skönt att få till ett bra skatelopp! Halli gjorde också ett bra lopp och slutade på 4:e plats ca 25 sek bakom segraren.

Imorn väntar 10km klassiskt, får se hur pigg man är men vi satsar på en ny pallplats de vore gött!

Resultat hittar ni här: http://www.idresk.w.se/Res_idre_20101204.pdf

/Simme

Torsby

Hej!

Idag avslutade vi lägret i långberget, för min del blev det en vilodag idag eftersom jag ska till Idre och tävla i helgen. Långberget levererade som vanligt INTE så mycket spår så här tidigt på säsongen så vi fick snurra runt på 5km konstsnö vilket enligt mig inte är okej när det finns mer snö på andra ställen i Sverige men tränarna verkar ju varefall gilla långberget så det är ju bra! Men jag har varefall tränat på under lägret och igår genomförde vi en testtävling 11.2km med masstart, 2 varv på den väldigt flacka 5km och sen avslutade vi med att åka upp till hotellet ca 600m uppför. Formen känndes helt okej och jag och stakmaskinen Oscar Persson fick en lucka på första varvet och jag kunde sen gå ifrån på sista varvet och jag var väl ungeför 30sek före i mål. 

Så imorn åker jag upp till Idre för 2 tävlingsdagar där vi ska köra 10km skate på lördag och sen samma distans fast klassiskt på söndagen, jag har väl inga större förhoppningar på helgen eftersom jag är skapligt nertränad nu men förhoppningsvis kommer jag vara i form nästa helg då det vankas juniorcup i Åsarna!  

Gurra ska ju åka världscup i helgen så det ska bli riktigt spännande att se hur han lyckas mot dom stora grabbarna, hoppas han vinner så man vet att man själv inte är helt off! :) 

/Simme

RSS 2.0