Guld

I helgen gick traditionella Grönklittsjakten av stapeln.

I H17-18 placerade sig alla de tre startande Sunpocket-åkarna inom topp 8. Teamet fick tillochmed med sig en seger genom Simon Hallström, som övertygande vann skatedelen med 39 sekunder före SM-segraren Niklas Persson. Simon kunde sedan hålla undan och vinna även dagens Jaktstart. Han vann närmast före duktige Mora-löparen Daniel Svensson. Därmed inkasserade Simon två Guld(DM) under helgen. Robin gjorde säsongens bästa tävlinghelg och slutade 7:a, placeringen före Gustav som är på väg tillbaka.

I H19-20 stod hoppet till Victor och Micke eftersom inte Johan kom till start. "Jag kan ju ändå inte vinna idag" löd motiveringen. Victor hade dagens snabbaste åktid och åkte upp sig till en tredjeplats och som bästa dalaåkare. Så Victor fick med sig både ett DM-guld och ett DM-silver från helgen. Micke tappade under dagen en placering, men slutade ändå som en mycket fin 7:a efter ett bra klassikt lopp. 

Närmast så väntar Cup-avslutningen i Piteå för de flesta...Även Stum-Björn fanns på plats, men idag kunde inte ens han göra något åt Sunpocket-åkarna...


Ny Medlem?Teamet träffade Öystein "Pölsa" Pettersen vid VC-avslutningen i Falun, han var väldigt sugen på att få vara en del av Team Sunpocket. Men vi sa att det får vänta till nästa säsong...

Men i all fall bjuder vår norska vän på ett litet filmklipp...

GULD
Johan Tog hem sprinten lekande lätt och fixade teamets andra medalj i Boden.

Det blev också den sista medaljen, så sammanfattningsvis kunde teamet åka hem med 2 fina medalj! Men också med  en del andra fina resultat från bla. dubbeljakten där Simon kom4:a och Johan 8:a. Värt att tilläggas är att Victor kunde åka hem med en Guldmedalj från staffeten också...

Team sunpocket på J-SM

Som säkert många av er trogna läsare vet så är det just nu junior SM i boden och Sunpockets åkare är självklart på plats för att mäta sig med den svenska eliten. Men tyvärr så är att av dom vassaste korten inte med. Vi pratar förstås om Gustav Eriksson som har åkt på en virusinfektion och inte kommer tävla eller träna på en hel månad.

Men efter den första dagen var det inte så mycket glada miner på Sunpockets åkare. Halli som slutade på en 25 plats hade på ont i ryggen och Emil som kom in på en 33 plats var inte heller nöjd med loppet liksom Johan Eriksson. På 39 plats kom Tobias Björklund som tyckte att det hade gått väldigt segt och att han aldrig riktigt kom in i loppet men var ändå nöjd med sin placering. Och på 63 plats kom Jesper Arnesson som säger att det var allmänt dåligt och att han har lite att jobba på både på det fysiska men framförallt det psykiska. Bonström 48 var nöjd med tanke på vilka förutsättningar han hade. Mikael Sandgren har vi tyvärr inte fått någon komentar av men han slutade på en 22 plats.


Men så fanns det ju också ljusglimtar i dagens helvete för vi fick faktiskt en medalj genom Victor Gustavsson som gjorde an mycket starkt lopp och körde in på en mycket fin tredje plats.

Alltså en medalj till teamet på den första SM dagen

.Kroppen ger resultat...


RSS 2.0