Halsont

God kväll!
Idag har det vart en ganska lugn dag för min del, ledig från jobbet och med lite halsont så har jag vilat idag. Jag och Borre var in till Falun en sväng på förmiddagen på en lite shoppingrunda, men utan några större fynd så åkte vi hem till ett överfullt Borlänge det är ju Peace and love nu så det är ju lite "extra" folk här! Nu ligger jag på soffan och kollar på tv, tänkte dra ner en sväng på P&L med Wuopi sen och kolla om det är nått bra band som spelar ikväll.

/Simme 

Ännu en rubrik

Det var igår det skulle ske, jag började med att ladda upp med en match mot Anton Enberg 6-3  6-0 skrevs siffrorna till min fördel och jag var inte nöjd med nånting! Stora problem med serven, backhanden och forehanden! Energin försvann ur mig och jag funderade på att kasta in handduken tills nästa match...
Anton skjutsade hem mig och jag tog en power napp i bästa ishockeystil jag tog ett lättare mellanmål och bestämde mig för att ge det ett försök! Efter att dagen innan fått storstryk ville jag nu få min revansch!
Nu skulle Simon allt få slita! MEN Simon är bäst i världen på att psyka sönder mig och nu tog han fram ett nytt trick...
Ett nyinköpt racket för ettusen sexhundra ... Hur skulle jag nu ha en chans?
Matchen började och det blev 40 lika i varje gem! Men jag hade inte fokuseringen att klara av det i dom avgörande lägena utan simon rann ifrån till 6-2.. Inför andra sett försökte jag desperat byta racket men det dröjde inte länge innan det flög i backen och jag fick byta tillbaka till det nya racketet, Dock lyckades jag hålla stången till 5-5 efter att Simon nonchalant släppt in mig i matchen igen, Dock vann Simon igen med 7-5 .. Besviken fick jag vända hem igen... Men imorgon (Onsdag) Hoppas jag kunna få en ny match! Och med gudarna på min sida kanske jag kan lyckas!
Solnedgång
(Är väder gudarna på min sida imorgon?)


// Team manager Bornström

Trött!

Hej!
Idag blev det precis som planerat 2 pass. Imorse var jag ute på ett rullskidspass klassiskt vi var 5st som gled runt på Borlänges gator i ca 2tim. Sen direkt efter passet var det bara och ducha och äta mat och sen åka till jobbet kl 11, så jobbade jag till kl 5 sen drog jag ut på andra passet halv 6 då körde vi löpintervaller 16st 70-20 mäktade vi med. Så nu är man lite småseg! nu ska jag kolla på Argentina-Mexico och förhoppningsvis betta hem lite pengar.

/Simme

Njuter av Sommaren!



Nu är äntligen sommaren här och det innebär många härliga läger för en skidåkare. Veckan som var har jag varit på läger i Orsa Grönklitt. Där har jag varit ledara på Längdlandslagets sommar skidskola. Under veckan har jag fått så mycket energi av barnen som jag kan leva mycket länge på. Ett barn kommer jag sent att glömma. Det var nämligen den gamla stor skidåkaren Sixten Järnbergs åtta åriga barnbarn. Vilken energi och vilja den lilla gåsse hade. En tidig morgon hängde han med oss ledare ut och sprang upp för slalombacken hela fyra gånger och då ska även nämnas att hans egen träning skulle börja en drygg timme senare. Han visste verkligen vad han ville, han ville gå i sina förfäders fotspår och bli en Jernberg jr.
 Sjäv han jag med mycket bra träning med bla ett backrace, Orsakajten och snöpremiär på skidlaggen.
Nästa vecka väntar ett nytt läger men denna gång med IFK Mora SK. Det blir mitt första läger som senior och ska bli riktigt kul att få börja tävla på riktigt och då som senior. Idre Fjäll blir veckans lägerort och där kommer vi få träna och sparra med det svenska utvecklingslandslaget eller som det så fint heter "Team 2015".
Fast just nu så här mitt i mellan två läger tar jag det lite piano och njuter av den svenska sommaren i mitt eget lilla paradis "Säs" i Mora!

Åk och Njut! / Mikael "sasse" Sandgren




Midsommardagen

Tipningstävlingen 26 juni



Uruguay-Sydkorea 2-1


Usa-Ghana



Robin Kommentar:  Spelade inget på första matchen spelade dock på 1x på usa matchen när dom låg under med 0-1, tur som en tok, fick Usa straff som dom förvaltade och  höjde mitt spelkonto rejält!
Simon kommentar:jävla skit att man förlorade!
(Simon spelade på att usa skulle vinna matchen)
Ställning totalt:

Robin:1.513,62 Kr

Simon: 813 Kr


Simons midsommar helg förstördes lite grann i och med denna förlust! Jag måste säga att jag själv tog en stark revansch efter en bedrövlig tennis match! Imorgon blir det träning ca klockan 9 med Simon, Adde och herr Lindstedt
Tur i spel, otur i kärlek?


//Bornström





En händelserik midsommardag

God kväll!
Idag har jag precis som rubriken lyder haft en riktigt händelserik dag. Efter en ganska lugn förmiddag så åkte jag med familjen och Jocke Lindstedt till mellsta för att spela lite minigolf, det blev en ganska så säker seger för mig tror det blev 4 slag ner till mamma som överaskade genom att ta andra platsen! efter golf rundan så stack jag och Jocke ut på ett löppass uppe i mellsta vi sprang runt där i 1.30tim. Sen direkt när jag kom hem så hade jag fått ett sms från Bornström som ville ta en tennismatch så jag hoppade in i bilen och drog iväg till torsång. Även där blev det en säker seger för mig siffrorna skrevs till 6-0, 6-1, 6-1 trots att Bornström spelade med sitt nyinköpta wilson racket! Nu sitter jag och kollar på fotboll och funderar på om man ska betta nått på matchen. Imorn blir det jobb igen men jag ska försöka hinna med 2 pass ändå.

/Simme


Tipningstävlingen går vidare!

Summering 25 juni



Efter mina helt värdelösa tips på denna sida gick så klart brasilien mållöst i sin match idag(bara för att jag nämnde att jag skulle spela på dom) Simons mer riskabla spel har nu börjat löna sig rejält!
Simon:1013,89

Robin:1078,62


Simon är nu "bara"  64,73 kronor efter! Tävlingen börjar tätna rejält!
Vi börjar se fram emot slutspelet nu!
Hoppas alla haft en fin midsommar så säger Teamet godnatt för idag och hörs imorgon! :)
//Bornström

Gustav lever livet

Rapport från Sognefjäll





Har nu fått tag i en svensk dator som har alla bokstäver jag behöver till skillnad från de amerikanska och norska. Jag befinner mig just nu i Sognefjäll för ett läger tillsammans med ett gäng från USA. Vi har riktigt kul och tränar en hel del, blir ungefär 4 timmar per dag. Vädret har varit grymt dom första dagarna med en hel del skidåkning i bar över vilket gillas starkt. Spåren är riktigt bra trots att det är mindre snö än vanligt, på förmiddagarna är det skate som gäller sen dras spåren om till eftermiddagen då det är klassiskt som gäller. Jag kommer att stanna här med amerikanarna tills på söndag då Simon och Jesper kommer upp, jag stannar då med ytterliggare fyra dagar vilket kommer bli riktigt nice !
gustav steker
(Klicka på bilderna för större bild)

Vi har även hunnit med ett test race som var 5,5 km långt med en hel del stigning, det gick helt okej för mig och jag tog hem det hela före amerikanarna. Det tog 24 minuter för mig att ta sig upp. Jag tänkte att loppet borde vara ungefär som viborg som också är runt 5 km men det tar ju bara runt 15 min så jag gick ut lite hårt. De sista två kilometrarna var riktigt jobbiga, men det var en riktigt bra genomkörare.
Skidåkning.Norge

Jag har även hunnit med att göra en topptur eller en hike som amerikanarna säger, kommer dock inte ihåg vad toppen hette. Den var strax över 2000 m väl uppe var det riktigt fin utsikt. Det var jag, Erik Nilsson, Matt en av tränarna från USA och så hade dom lurat med två norska brudar.
Gustav raggar!


Sognefjäll är lika fint som vanligt med nice väder och härlig utsikt!
skidor

/ Gustav

Cykeltur




Hej! Nu har jag precis vart ute på en fin cykeltur med Jocke Lindstedt, vi var ute i ca 2,45. Det var riktigt fint väder så vi passade på att köpa en glass efter vägen. Nu är familjen Lindstedt här på lite midsommarfirande, så snart är det dags för den årliga 5-kampen!

Trevlig midsommar på er! /Simme


Midsommar

1        x         2
16:00
Nordkorea - Elfenbenskusten
1.36
4.75
9.50
16:00
Portugal - Brasilien
2.30
2.95
3.52
20:30
Schweiz - Honduras
6.65
3.90
1.55





20:30
Chile - Spanien
1.45
4.35
7.50




Midsommar tipset a lá Team Sunpocket

Elfenbenskusten är piskade att storsatsa i offensiven, Det kommer öppna enorma ytor för nordkorea,
Men jag tror fortfarande att Elfenbenskusten vinner! Tips 1-4


Portugal kommer satsa allt på defensiven och Brasilien kommer leka samba hela matchen och ta hem den med en klackspark! Riktigt bra odds på Brasilien! Med tanke på att dom möter Portugal som höll på att missa vm slutspelet!Tips 0-2 till brasilien


Schwiez måste ta hem matchen mot Honduras, Lätt att spelet kommer låsa sig när Schwiez inte har någon jätte offensiv när Frei är skadad, Stor chans att det blir oavgjort i denna match! Dock tror jag Att det kommer sluta med seger till chokladlandet,Tips 1-0.
Chile har överraskat stort på mig iallfall! Med en fin anfallsfotboll skulle det inte förvåna mig om dom lyckas kontra in ett mål eller två på spanien! Det vore kul att se vad som händer med Spanien om Chile gör 1-0, Stor chans för kryss känns det som det kan bli här oxå! Skräll varning! Tips 1-1




Jag kommer troligtvis slänga in dagens pengar på brasilien som känns hur stabilt som helst! Men alla mina tips som jag tänker spela på innan matcherna verkar ju gå åt skogen så vi får se hur det blir med det spelet ;)
Glad midsommar alla! // BornströmMidsommar

24 juni

Tips tävlingen går vidare!
Vi summerar dagens resultat!


Slovakien-Italien 3-2      (Riktig rysare)

Paraguay-Nya zeeland 0-0  (sömnpiller)

Kamerun-Holland   1-2     (robben spelade igen)

Danmark-Japan 1-3   (uruselt danmark!)

Och så här står pengakontot på just nu!

Simon:718,89
Robin:928,62


Kommentar Robin: Tur som en toking spelade jag trots allt inte på Danmark idag! Tur som en toking spelade jag inte heller på hollands matchen! Dock satsade jag 300 på att slovakien skulle vinna! så drog in fina pengar där!
Kommentar Simon:hade lite flyt att japan gjorde 2 frisparksmål eftersom jag hade satsat på att dom skulle göra dom två första målen, sen satsade jag på att danmark skulle göra 3 målet å så blev det ju!




Rullskidor

God middag! Idag har jag avverkat 1,15 på klassiska rullskidor med wuopio!
Dock var det riktigt slitigt för mig i det varma vädret!
Inför kvällen har jag en knapp ledning i tipningstävlingen mot Simon och inför kvällens matcher ser det ut så här på oddsen!
24-juni-2010 Fotbolls Vm


16:00 matcherna 1            x            2

Slovakien - Italien               6,90       3.80       1,55

Paraguay - Nya Zeeland      1,43        4,00       9,30

20:30 matcherna                     1            x            2

Kamerun - Holland               5,00        3,70        1,70

Danmark - Japan                  2,25        3,25        3,35



Jag slänger troligtvis in 300 på att danmark vinner! Jag avvaktar nog live spelet tills oddsen gått upp mot 2,50-3,00    vilket jag tror att det kommer göra ganska snabbt! så det är Bornströms speltips för kvällen ;)







Sommar och Träning

Som alltid är det perfkta träningsförhållandem i Idre, där jag och Jesper håller till för tillfället.

Förra veckan samlade vi ihop ca 15-16h + lite tennis och golf på det. Med oss på passen har vi oftast även Långloppsåkande Henrik Alm, tillsammans håller vi bra kvalité på träningen nu.

Dagen till ära är det för min del vila, då jag averkat 5 fina och hårda intrevallpass på 3 dar. Men kan hända att det blir lite fotboll eller tennis under dagen.

På Söndag är det dags för läger och resan går till Sognefjäll, där vi hoppas på fint väder och många träningstimmar!



Simon För TeamSunpocket!


Tipstävlingen

Efter dagens matcher ligger Robin fortfarande i täten men nu är jag nästan ikapp!

Ställningen efter den här omgången är följande:

Robin  643,62 kronor

Simon 600,99 kronor

Jag var uppe på 760kr ett tag men förlorade lite nu på kvällen, men de ska jag ta igen imorn!

Vill även passa på att tippsa om en väldigt läsvärd skidblogg http://www.adamsteen.se/

/Simme

Klassträff

Nu bär det snart av för mig mot en klassträff! (7-9an klassen)
Där jag gick i samma klass som Simme och Gustav, fast simme jobbar nu och gustav ja vart är han? sognefjäll? man vet aldrig riktigt vart den killen håller till!
Aja måste åka nu!
Blir nog ingen tipstävling idag, möjligtvis man slänger in 300 på serbien men får se om det blir nått av
vi hörs!
//Robin

1.45 Löpning

Hej!
Nu har jag precis avslutat ett löppass med Emil Wuopio. Vi sprang runt på lite stigar uppe i Bergebo i dryga 1.45. Resten av dagen har jag planerat att tillbringa på Team sportia, tror för övrigt att jag gick upp i topp på min och Robins tippstävling efter gårdagens matcher men vi avvaktar tills ikväll med ställningen i tävlingen! Nu måste jag väl som vanligt äta lunch innan jag börjar jobba, lite tidigt att äta enligt mig men det är ett hårt liv att träna och jobba heltid samtidigt. 

Bjuder även idag på en Malta bild här ser ni 4/6 av teamet första dagen på malta vita och fina!

  första dagen vita och fina

/Simme

Tipstävlingen går vidare!

Kockan är nu 17:55 slagen,  dom 2 av dagens 4a matcher är spelade,
Resultat:

Frankrike-Sydafrika 1-2
Mexiko-Uruguay 0-1
Jag spelade in fina 150 kronor Mexiko-uruguay matchen vilket känns skönt nu när man glider ifrån Simon lite ;)
Formtoppen håller i sig med mitt feg spel nu när jag har 10 vunna matcher i rad!
Ställningen tipstävlingen


Simon: 360, står kvar på samma som igår, spelar på kvällsmatcherna!

Robin: 643,62 kronor,   Formtoppen håller i sig med mitt  spel nu när jag har 10 vunna matcher i rad! Avstår nog att spela ikväll sparar troligtvis turen till danmark-japan ;)






an ordinaryday

Hej!
Idag står det vila på mitt schema, Tur det efter att ha tränat hela 3 dagar i rad! nytt rekord?
Idag var vi alltså med i Borlänge tidning! var vi med i några fler än den? aja Dalarnas tidningar iallafall.
Eller VI kan jag ju inte riktigt säga eftersom dom tydligen inte ansåg att mitt namn var tillräckligt bra för att få vara med i tidningen ...  men det är väl min vanliga otur som håller i sig ;)
Idag är det iallfall grymt väder ute! dags att börja jobba rejält på brännan !
vi hörs!

Bjuder på en bild från min, hallis gurras och sasses Malta resa!


Sovmorgon

God morgon!
Idag tog jag en välförtjänt sovmorgon, eftersom jag hade tänkt ta en vilodag idag så är det bara jobb som står på schemat mellan 12-20 på Team sportia! För övrigt så går det inge bra för mig på tippandet av fotbolls vm hade över 600kr ett tag men är nu nere på 360. Det stod också några rader om teamet i Borlänge tidning idag, men dom hade tyvär glömt att skriva med Bornström men det är ju sånt som händer. Nu ska jag slänga i mig lite mat och sen åka till jobbet.

/Simme 

Fotbolls vm

Eftersom Fotbolls vm ligger dom flesta nära om hjärtat vill man så klart öka spänningen lite!
Simon Andersson vs Robin Bornström
Vi har tagit det här till en tävling emellan oss vem som får ihop mest pengar innan vm är slut!
Ställning just nu!
Simon: 360 kr
Robin: 493 kr
Båda började med 100 kronor som insats och vi spelar på betsson!
Game on!
(Hallis första header på Bloggen! Nostalgi när vi närmar oss våran 2 års dag!)

Mitt första inlägg!

Hej!
I dag har jag och Bornström vart ute på att skate rullskidspass på ca 1.45tim, efter det långa uppehåller Bornström har haft så känndes han förvånandsvärt stark! Efter passet fick jag ett telefonsamtal från dalarnas tidningar som hade hört ryckten om att jag gått med i teamet så dom ville göra en liten intervju, kul att vi får lite uppmärksamhet vi var ju som sagt också med på Langd.se idag. Nu sitter jag och "Borre" och bettar lite på fotbolls vm för att utöka sommarkassan lite!

/Simme

Längd.se

Hej!
Idag är vi med på framsidan av längd.se!
mer Inlägg kommer senare idag :)

Philip

Här kommer klippet som garanterat får er på gott humör!
Philip hälsar till mamma och pappa som är bortrest över helgen!
Vilken skön kille! Sunpocket like!

Lycka!

En ruskit tidig morgon ringer telefonen alarm.. klockan står på 07.00, bara att ta sig upp äta frukost och ta bilen bort till domnarvet där Simon andersson skulle grillas, och som han fick slita! jag var riktigt pigg och kroppen svarade direkt jag tryckte på! Simon slet i stakningen för att hänga med! Regnet fullkomligt forsade ner men inget kunde stoppa mig denna tidiga morgon! 1 timme och 45 minuter senare är vi hemma igen, Genomblöta men glada för det! :)


Ps;  (jag åkte cykel och simon rullskidor) 



simon gustav jsm



//Team managern

motto













En dag utan träning är en dag utan mening














paintball=smärta

Paintball alltså, Dom nya leksakerna småpojkar utrustar sig med på skidgymnasium.
Men paintball är ju lika med smärta och smärta är ju en baggis för skidåkare eller?
En annorlunda träningsform i att tåla smärta iallfall;)



Kyla mitt i sommaren

Hej alla!
Bloggandet har nu börjat om på allvar, när teamet fått en nytändning!
Så här mitt i sommarträningens tider ser man gärna tillbaka på vinternsbravader för att kicka igång motivationen!
Här kommer en video från Bruksvallsloppet 2010!
Videon är precis innan nedförsåkningen mot målet ska börja!
Herrtäten i H 19-20


Simon Andersson



Team Sunpocket presenterar stolt sitt nyförvärv!

simme
(Foto: Robin Bornström)


Namn: Simon Andersson
Smeknamn: Simme
Född: 910510
Uppväxtort: Borlänge
Nuvarande ort: Torsby
Familj: mamma pappa och lillebror
Klubb: Domnarvet
Gren: Längskidor
Skidor: Madshus
Stavar: Madshus
Pjäxor: Madshus
Tränare: Annika Evaldsson 
Övriga idrotter? Lite allt möjligt men inget serriöst
Varför valde du Torsby? Tyckte det verkade bra med skidtunneln osv
Dina främsta skidmeriter? 3:a JSM dubbeljakt och 4:a JSM sprint 1:a och 3:a junior cup 
"Riktiga" meriter? Knäckt ett ben, en arm och ett nyckelben under min fotbollskarriär
Favorit distans? 10 klasiskt
Värsta distans? Sprint prolog
Favorit konkurrent? Alla
Värsta Konkurrent? Alla
Idol? Johan Olsson
Favorit Tävling? Skatevasan
Favorit hockeylag: Leksand
Favorit fotbollslag: Barcelona
Hur känns det att ingå i Team Sunpocket, betyder det mycket för din utveckling? Det var roligt att få frågan om jag ville vara med i teamet och det känns riktigt bra! Det kommer bli bra med några fler läger per säsong.
Mål inför den kommande skidsäsongen? Komma med till JVM och några pallplatser på JSM och junior cuper. Komma under 9min på 3000m

Snabba frågor!
Skate - Klassikt? Klasiskt
Sprint - Distans? Distans
MAQ - Hållningstyrka? Hållningstyrka
Skidskytte - Skidorientering? Skidskytte
Golf- Fotboll? Båda
MCdonalds - Järnvägskiosken? MCdonalds
Leksands IF - Mora IK? Leksands IF
WII - Xbox? WII
Gunde - Wassberg? Gunde





Vad har teamets egna åkare att säga om nyförvärvet?

Mikael Sandgren: Den gängliga Borlänge sonen är precis en sån åkare man vill ha i ett team! En mycket duktig åkare med glimten i ögat som kommer att bli en perfekt sparingpartner och en rolig prick på träningslägren :-)

Jesper Arnesson:
Ett bra tillskott till teamet! Skön kille och tror han kan bidra med mycket till teamet! Ett bra nyförvärv!

Robin Bornström:
Ett spännande tillskott som tillhör absoluta sverige toppen, Kan bidra med mycket till gruppen! En stämningshöjare till gruppen!

Simon Hallström: en allround åkare , lika bra på klassikt som skate. Spänner oftast bågen och kör hårt från start. En åkare som är farlig när det drar ihop sig till spurt, då är han vass!

Gustav Eriksson: Grymmaste killen ever

Favorit i repris

Favorit klipp i repris
Junior landskamp,

Team Sunpocket säsong 10/11

Team Sunpocket har kommit överens om att gå skilda vägar med: Emil Johansson, Johan Eriksson, Victor Gustafsson, Linus Karlsson och Tobias Björklund.
Vi i Team Sunpocket önskar dessa grabbar stort lycka till i livet efter Team Sunpocket!
Team Sunpocket ser framåt!
Nästa gång avslöjas en hemlighet ;)
Don´t miss it //Teamet

Team sunpocket

Hej!


Det har väl inte undgått någon att det varit lite dålig fart på Team Sunpocket på slutet?


Men vi har inte "dött" utan vi har några spännande nyheter som ska tas om hand om, efter en grym studentvecka här i mora, så ska vi nu ta tag i teamet igen, Det är väldigt mycket saker som ska fixas så det kan dröja ett tag till men innan juni är slut så ska nog allt vara fixat :)




Vi hörs  //Team sunpocket

RSS 2.0