J-Cup i Skellefteå, ur Jarlpojkarnas perspe

Lucia helgen tillbringades i Skellefteå där säsongens första Sverigecup skulle köras. Efter sjukdom i Jarl gänget var det bara Emil och Gustav som kom till start. Lördagens tävling var 15 km i fristil på Skellefteås fina (tuffa) banor. Från Jarls perspektiv var dagen ett fiasko. Storfavoriten Gustav Eriksson öppnade starkt och ledde klart efter första 5km varvet. Men kort därefter tvingades han bryta på grund av kraftig kramp i gluteus maximus (röven). Emil var i ovanligt dålig form och åkte in på en blygsam 27 plats. Inga poäng till Jarl åkarna denna dag.


På söndagen var det dags för klassisk sprint på en enligt Emil allt för jobbig bana som mätte 960m. Både Emil och Gustav var sugna på revansch efter gårdagens fiasko. Men kvalet blev ingen succé. Gustav åkte in på en 10onde plats och Emil på en katastrofal 21 plats. Placeringarna som de skulle förbättra. Jarlarna fick ett tufft heat med bland annat vinnaren ifrån prologen. Men efter bra team körning och fint glid korsade de mållinjen som etta och tvåa och slog därmed ut vinnaren från kvalet. Semi finalen bjöd också på riktigt bra motstånd. Efter ett jämt heat kunde båda Jarl åkarna ta sig vidare till A-finalen som tvåa och trea efter gårdagssegraren Emil Linell ifrån Högbo. Nu vare bara att ladda inför finalen för grabbarna. Emil fick lite medicinskt suport för en ömmad rygg medans Gustav tänjde för att undvika kramp.


                                                                                          

"hoppas Linell åker ut"        


Start skottet small av och efter en bra start låg Emil tvåa och Gustav fyra. Positioner de höll till den sista tunga stigningen.  Där tröt dock Emils krafter totalt och han sjönk som en sten genom fältet. Gustav gjorde en bra backe och med hög fart in på upploppet kunde han staka till sig en riktigt fin andra plats. Emil åkte in som besviken sexa. Tvåa och sexa var ett helt klart godkänt resultat från klubbens sida då hela Sverige eliten var på plats. Men i Östersund där nästa deltävling körs utlovas redan nu bättre resultat. Två pallplatser!


   


Kommentarer
Postat av: Anonym

haha vem hade kunnat ana att Gustav var kristen!

Inte undra på att han kom 2a på sprint när han tog hjälp av högre makter

2008-12-20 @ 19:29:39
Postat av: Anonym

han ser ju ut som en maffialedare på första bilden...

2008-12-27 @ 20:30:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0